АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порушення правил державної власності на тваринний світ

Читайте также:
  1. A.совокупность правил и приемов использования средств измерений, позволяющая решить измерительную задачу
  2. Dress-code: правила официальных мероприятий
  3. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  4. II. Особисті права Членів Державної Народньої Ради
  5. III. Основні правила та обов’язки працівників
  6. III. Правила заповнення та видачі ветеринарних документів
  7. III. Правила проведения трансфузии (переливания) донорской крови и (или) ее компонентов
  8. III. Этические правила служебного поведения работников органов управления социальной защиты населения и учреждений социального обслуживания
  9. Irregular Verbs – Список неправильных глаголов
  10. IV. Про компетенцію Державної Народньої Ради
  11. IX. Правила трансфузии (переливания) криопреципитата
  12. Partizip II слабых, сильных, неправильных и модальных глаголов

Порушення правил державної власності на тваринний світ регулюються ст. 50 КУАП України.

До об'єктів тваринного світу відносять ссавців, птахів, плазунів, земноводних, риб, членистоногих, молюсків та інших тварин у всьому їх видовому і популяційному різноманітті та на всіх стадіях розвитку, що пере­бувають у стані природної волі; частини диких тварин (роги, шкура тощо); продукти життєдіяльності диких тварин (мед, віск тощо); останки викопних тварин; нори, будиночки, лігвища, мурашники, боброві загати, інше житло та споруди тварин.

У ст. 5 Закону України «Про тваринний світ» зазначено, що об'єкти тваринного світу є державною власністю.

Предметом регу­лювання є відносини в галузі охорони і використання диких тварин, що живуть у стані природної волі на суші, у воді, атмосфері чи ґрунті, постійно або тимчасово населяють територію країни або віднесені до природних багатств континентального шельфу України. Охорона і використання сільськогосподарських та інших свійських тварин, що належать на праві колективної або при­ватної власності, регулюється іншими законодавчими актами. Тому і відповідальність за їх порушення встановлена іншими статтями КУАП (ст.ст. 89, 107, 154), а також іншими актами законодавства.

Загальне використання тваринного світу громадянами здій­снюється безкоштовно для задоволення життєво необхідних по­треб, але без вилучення об'єктів тваринного світу із природного середовища (за винятком аматорського і спортивного рибальства у водоймах загального користування). Також у порядку загального використання тваринного світу здійснюється користування ко­рисними властивостями життєдіяльності тварин. До спеціального використання належать усі види користування тваринним світом, до здійснюються з їх вилученням (добуванням, збиранням тощо) із природного середовища. Спеціальне використання тваринного світу здійснюється лише за спеціальними дозволами, які видаються в порядку, передбаченому Кабінетом Міністрів України.

Об'єкт правопорушення — суспільні відносини, що ви­никають під час реалізації права державної власності на тваринний світ, у тому числі під час здійснення повноважень із володіння, користування і розпорядження тваринним світом.

Об'єктивна сторона — дії, що у прямій або прихованій формі порушують право державної власності на тваринний світ.

Усі суб'єкти спеціального користування тваринного світу мають право здійснювати лише ті види користування, які їм дозволені. Користування без дозволу і користування об'єктами тваринного світу, не зазначеними в дозволі (наприклад, замість кабана, на відстріл якого дано дозвіл, убитий лось), а також користування тваринним світом не за тим призначенням, що зазначене в дозволі, або користування тваринами з вилученням їх із природного середовища. У той час як у дозволі зазначено, що користування має здійснюватися без вилучення, визнається порушенням статті 50 КУАП.

Суб'єкт правопорушення — громадяни і посадові особи, які користуються об'єктами тваринного світу.

Суб'єктивна сторона правопорушення полягає в умисному діянні.

Санкції: попередження або накладення штрафу з конфіскацією зазначеної продукції або без такої.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)