АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порушення встановленого порядку видачі сертифіката відповідності

Читайте также:
  1. III. Правила заповнення та видачі ветеринарних документів
  2. VII. Стягнення за порушення трудової дисципліни
  3. А. 3. 10 Алгоритм лікування та діагностики порушення ритму серця
  4. Адміністративна відповідальність за порушення податкового законодавства
  5. Адміністративна відповідальність за порушення умов розповсюдження та демонстрування фільмів, передбачених прокатним посвідченням (cm. 1647 КУпАП).
  6. Адміністративне правопорушення як підстава юридичної відповідальності: ознаки і елементи.
  7. Адміністративне правопорушення, його склад.
  8. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення
  9. Будь-які слідчі (розшукові) дії, проведені з порушенням цього правила, є недійсними, а встановлені внаслідок них докази – недопустимими.
  10. В якій відповіді наведене правильне положення, що стосується відповідальності за злочини проти громадського порядку та моральності?
  11. В якому випадку особу можуть затримати співробітники правоохоронних органів за вчинення нею адміністративного правопорушення?
  12. В якому порядку та куди сплачуватиметься ЄСВ?

Порушення встановленого порядку видачі сертифіката відповідності регулюється ст. 172-1 КУАП України.

Обов'язок із проведення обов'язкової сертифікації з наступною ви­дачею сертифіката покладено на Державний комітет стандартизації, метрології та сертифікації, його територіальні органи і державних інспекторів, які здійснюють відповідну діяльність.

Об'єкт правопорушення суспільні відносини в галузі стандарти­зації продукції, регульовані Законом України «Про стандартизацію» від 17.05.2001 р.

Об'єктивна сторона правопорушення виражена дією з боку правопорушника, До обов'язків якого входить проведення обов'язкової сертифікації і видача сертифіката відповідності відповідно до Декрету КМ України.

Суб'єкт правопорушення – державні інспектори, на яких покладено обов'язок з проведення сертифікації (добровільної або обов'язкової) і видача відповідного сертифіката відповідності.

Суб'єктивна сторона правопорушення виражається в умисній вині.

Санкції: накладення штрафу на посадових осіб.

Порушення правил застосування засобів вимірювальної техніки

Порушення правил застосування засобів вимірювальної техніки регулюється ст. 172 КУАП України.

Відповідно до Порядку складання переліку засобів вимі­рювальної техніки, які перебувають в експлуатації і підлягають перевірці від 2.10.1998 р., № 770, територіальними органа­ми Держстандарту України визначається перелік засобів вимірю­вальної техніки, що підлягає перевірці на предмет відповідності її заявленим метрологічним характеристикам та меті її експлуатації. Основною метою експлуатації і метрологічного нагляду вимірю­вальної техніки є захист прав споживача та забезпечення єдності вимірювань, а також захист національної економіки від наслідків недостовірних результатів вимірів.

Об'єкт правопорушення – суспільні відносини у сфері мет­рологічної діяльності та забезпечення єдності виміру, регульовані Законом України «Про метрологію і метрологічну діяльність» від 1998 р.

Об'єктивна сторона правопорушення в діях, що порушують пра­вила застосування засобів вимірювальної техніки.

Суб'єкт правопорушення – посадові особи, відповідальні за правильність застосування засобів вимірювальної техніки. Нагляд за правильністю застосування, відповідно до законодавства України, реалізують органи метрологічного нагляду Держстандарту України, в особі державних інспекторів відповідно до Закону України «Про метрологію і метрологічну діяльність» від 11.02.1998 р.

Суб'єктивна сторона правопорушення може виражатися як в умисній, так і в необережній вині

Санкції: накладення штрафу на посадових осіб установ та організацій незалежно від форм власності, грома­дян — суб'єктів підприємницької діяльності.

Злісне ухиляння експерта ветеринарної медицини від явки до органів досудового слідства або дізнання (ст. 185-4 КУАП).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)