АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обіг продуктів харчування чи продовольчої сировини, забруднених мікроорганізмами та іншими біологічними агентами

Читайте также:
  1. C. Збільшити у харчовому раціоні кількість продуктів, багатих на жири
  2. D. Збільшити у харчовому раціоні кількість продуктів, багатих на жири
  3. D. Принципи виваженості харчування та поступового розширення обсягу харчових предметів, що споживаються
  4. Безпека харчування в умовах хімічного забруднення навколишнього середовища.
  5. Будівлі підприємств громадського харчування
  6. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  7. В чому заключається корегуючий принцип харчування при цукровому діабеті та ожирінні ?
  8. Взаємовідносини з іншими підрозділами
  9. Взаємозв'язок біржового ринку з іншими сільськогосподарськими ринками
  10. Взаємозв’язок з іншими дисциплінами.
  11. Вигодовування грудної дитини. Харчування дітей, старших однорічного віку
  12. ВИМОГИ ДОСТУПНОСТІ ДЛЯ ІНВАЛІДІВ ТА ІНШИХ МАЛОМОБІЛЬНИХ ГРУП НАСЕЛЕННЯ В ПІДПРИЄМСТВАХ ХАРЧУВАННЯ (ЗАКЛАДАХ РГ)

Виробництво, зберігання, транспортування або реалізація продуктів харчування чи продовольчої сировини, забруднених мікроорганізмами та іншими біологічними агентами понад гранично допустимі рівні регулюється ст. 42-3 КУАП України.

Підвищений рівень вмісту в продуктах харчування або продовольчій сирови­ні мікроорганізмів, що не є патогенними і в нормальних дозах корисні та необхідні для повноцінного і здорового харчування людського організму, призводить до мутагенної, алергенної чи іншої дії продуктів під час їх споживання в загальноприйнятих кількостях, межі яких установлюються МОЗ України. Патогенні мікроорганізми також не становлять небезпеки, якщо їх вміст і стан активності в продук­тах харчування і продовольчій сировині не перевищує гранично допустимих рівнів.

Функції нагляду за додержанням законодавства про безпечність про­дуктів харчування і продовольчої сировини підприємствами, орга­нізаціями всіх форм власності та підпорядкування і громадянами також покладені на органи Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України та санепіднагляду.

Продукти харчування — це продукти рослинного або тваринно­го походження, призначені в природному вигляді (яблука, морква, огірки тощо), і/або після певної обробки (картопля, м'ясо й ін.) для вживання людьми.

Продовольча сировина — продукція рослинного, тваринного, мінерального, синтетичного або біотехнологічного походження, яка використовується для виробництва харчових продуктів.

Об'єкт правопорушення — здоров'я населення.

Об'єктивна сторона правопорушення. Склад цього правопорушення полягає в порушенні законодавства про безпеку продуктів харчуван­ня і продовольчої сировини. Таке порушення може бути вчинене як шляхом активних дій (виробництво, транспортування, реалізація), так і шляхом бездіяльності (зберігання).

Виробництво — організований процес, за допомо­гою якого створюється виробнича сировина або харчовий продукт.

Транспортування — це активні дії щодо переміщення зазначених продуктів з одного місця в інше в межах України або з перетинанням її кордону (ввезення на територію). З метою запобігання занесенню в Україну особливо небезпечних хвороб тварин, а також хвороб, спіль­них для людей і тварин, створена регіональна служба державного ветеринарного контролю на державному кордоні і транспорті.

Зберігання — це перебування продуктів харчуван­ня або продовольчої сировини, забруднених мікроорганізмами або біологічно активними агентами понад гранично припустимі рівні, у володінні винного (у приміщенні, сховищі, інших місцях), що створює можливість забруднення навколишньої території й чистих продуктів.

У разі підтвердження їх невідповідності вимогам безпечності, підлягають утилізації або знищенню, відповідно до Закону України «Про безпечність і якість харчових продуктів»).

Суб'єктивна сторона правопорушення полягає увчиненні його як умисно, так і з необережності.

Суб'єкт правопорушення — загальний (особа, яка досягла 16-річного віку), а також працівники і посадові особи вироб­ничих, транспортних і торговельних організацій, до чиїх обов'язків входить додержання відповідних норм законодавства про безпеку продуктів харчування і продовольчої сировини.

Санкції: накладення штрафу з конфіскацією зазначеної продукції або без такої.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)