АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви)

Читайте также:
  1. A. закономерности саморегулирования физиологических функций в норме
  2. a. Чи ця міра була передбачена законом та переслідувала законну мету
  3. I. Возникновение в обществе социального государства является закономерным результатом
  4. VII. Стягнення за порушення трудової дисципліни
  5. А. 3. 10 Алгоритм лікування та діагностики порушення ритму серця
  6. Адміністративна відповідальність за порушення податкового законодавства
  7. Адміністративна відповідальність за порушення умов розповсюдження та демонстрування фільмів, передбачених прокатним посвідченням (cm. 1647 КУпАП).
  8. Адміністративне правопорушення як підстава юридичної відповідальності: ознаки і елементи.
  9. Адміністративне правопорушення, його склад.
  10. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення
  11. Билет№16, Билет№18 Закономерности поэтического развития Есенина Художественный мир поэзии Есенина
  12. Будь-які слідчі (розшукові) дії, проведені з порушенням цього правила, є недійсними, а встановлені внаслідок них докази – недопустимими.

Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви) регулюється ст. 172-5 КУАП.

Норма встановлює адміністративну відповідальність за одер­жання особою неправомірної вигоди як для себе особисто, так і для будь-якої іншої особи. Не має значення: це родич чи добрий знайо­мий. Ним може бути й малознайома людина на допомогу (прихиль­ність) якої у подальшому розраховує правопорушник. Головним тут є реальне використання особою наданих їй службових повноважень та пов'язаних із цим можливостей.

Одержання неправомірної вигоди полягає в реальному отри­манні грошових коштів або іншого майна, переваги, пільги, по­слуги матеріального або нематеріального характеру, що їх обіцяють, пропонують, надають або одержують безплатно чи за ціною, нижчою за мінімальну ринкову, без законних на те підстав (ст. 1 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» від 11.06.2009 р.).

Кваліфікуюче значення має розмір неправомірної вигоди. Він не має перевищувати 5 неоподатковуваних мінімумів доходів гро­мадян, інакше може виникнути питання про притягнення особи до кримінальної відповідальності за незаконне збагачення (ст. 368 «Не­законне збагачення» Кримінального кодексу України, де теж ідеться про «одержання службовою особою неправомірної вигоди або пере­дача нею такої вигоди близьким родичам (незаконне збагачення)»).

Об'єкт правопорушення суспільні відносини у сфері здійснення службових повноважень.

Об'єктивна сторона правопорушення проявляється в отриманні грошових коштів або іншого майна, переваги, пільги, послуги матеріального або не­матеріального характеру, що їх обіцяють, пропонують, надають або одержують безплатно чи за ціною, нижчою за мінімальну ринкову, без законних на те підстав. Слід зазначити, що право­порушення буде вважатися закінченим із моменту, коли особа (її родич, знайомий) реально отримали матеріальні блага, перевагу, пільгу, послугу нематеріального характеру, або ж особа прийня­ла від другої сторони відповідну обіцянку, корисну пропозицію, та використовуючи службові повноваження, незаконно сприяла розв'язанню проблеми, з якою до неї звернулися.

Суб'єкт правопорушення — особи, уповноважені на виконання функцій держави; посадові та службові особи органів державної влади; особи, які прирівнюються до осіб, упов­новажених на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування; особи, які постійно або тимчасово обіймають посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків, або особи, спеціально уповноважені на виконання таких обов'язків в юридичних особах, а також фізичні особи — підприємці.

Суб'єктивна сторона правопорушення характеризується наявністю вини у формі прямого умислу.

Санкції: накладення штрафу з конфіскацією неза­конно одержаної неправомірної вигоди матеріального характеру.

Порушення правил адміністративного нагляду. Невиконання законних вимог посадових осіб органів державного контролю якості лікарських засобів, державної санітарно-епідеміологічної служби та державної служби ветеринарної медицини (ст. 188-10, 188-11, 188-22 КУАП).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)