АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Європейський альянс інформаційних агентств – EANA

Читайте также:
  1. CASE-технологія створення інформаційних систем
  2. V-ОБРАЗНАЯ ВПАДИНА: ИТАЛЬЯНСКИЕ ОБЛИГАЦИИ, НЕПРЕРЫВНЫЕ ФЬЮЧЕРСЫ
  3. Агентство Республики Казахстан по регулированию и надзору финансового рынка и финансовых организаций.
  4. Агентство социального страхования
  5. Агентство, говорите?
  6. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.
  7. Анализ услуг кадрового агентства «Гардарика».
  8. Анкета кандидата на вступ до ВМГО Демократичний Альянс
  9. ВЕЧЕРНЯЯ ЗВЕЗДА: НЕДЕЛЬНЫЙ ГРАФИК ИТАЛЬЯНСКИХ ОБЛИГАЦИЙ
  10. Взаимодействие рекламодателей и рекламного агентства
  11. Вопросу: выбору местонахождения Европейского агентства по безо-
  12. германскае і італьянскае Асветніцтва.

Основу прибутків інформаційного агентства становить продаж його інформаційних продуктів. Але такий бізнес потребує здорової конкуренції, свободи преси та цивілізованих умов. Саме на цьому засновують свою роботу члени Європейського Альянсу Інформаційних Агентств (EANA).

Тридцять одне Європейських інформаційних агентства вирішили об’єднати свої ресурси, щоб створити загальну платформу до вирішення на ключових проблемах, зокрема, авторські права, політика тарифу, технологія й доступ до джерел інформації. Це - головна сила EANA. Організація доповнюється зусиллями кожного члена, які переставляють 31 європейську країну із загальним населенням понад 750 млн жителів.

Члени Альянсу – це, насамперед, постачальники новин, фотографій, графіків, радіо та відео-звітів, а також іншої інформації як традиційних засобів, так і нових медіа оточень.

Інформаційні агентства, які працюють за принципами свободи преси та створюють неупереджені новини, є важливою складовою демократичного суспільства. Однією з головних цілей EANA є захист економічної та юридичної складових роботи інформагентств, які будують свою роботу на демократичних засадах.


Головні завдання EANA:

- забезпечення ділового клімату, де інформаційні агентства можуть виконувати завдання незалежного й неупередженого повідомлення новин. Це включає захист авторських прав та прав для інформаційних агентств і доступу до джерел інформації;

- підвищення кооперації та інформаційного обміну між членами агентства;

- створення професійного форуму інформаційних агентств Європи для обміну досвідом, проведення робочих семінарів тощо.br>
Один з основних напрямів роботи EANA є дотримання прав на авторські права в країнах-членах Альянсу та у світі. Питання авторських прав у роботі створення новин є першочерговим завданням. Це забезпечує діловий клімат, який гарантує, що інформаційні агентства можуть виконувати свою роль постачальників неупереджених новин до передплатників. Важливість цих прав підкреслює технологічним перетворенням, що має місце на світовому ринку. Дуже важливо дотримання законодавства щодо інтелектуальної власності та прав власності на інтелектуальні й фінансові зусилля, інвестовані інформаційними агентствами, що збирають всі види новин. Неуповноважене використання послуг інформаційного агентства підриває дії незалежних інформаційних агентств як постачальників новин у всіх сферах від політики, економіки до культури та спорту.

 

 

ГУАМ

Організація за демократію та економічний розвиток ГУАМ є регіональним об'єднанням чотирьох держав – Грузії, України, Азербайджанської Республіки та Республіки Молдова. Її назва складається з перших букв назв країн-засновників Організації. В основі утворення цієї форми співробітництва лежить єдність позицій країн із подібними політичними та економічними зовнішніми орієнтирами.


Історія виникнення та основні напрями діяльності ГУАМ

Заснування політико-консультативного форуму ГУАМ у складі чотирьох країн (України, Азербайджану, Грузії й Молдови) відбулося 10 жовтня 1997 року в Страсбурзі в рамках Саміту Ради Європи, під час якого було схвалено Спільне Комюніке глав держав. У документі було зафіксовано рівень політичного зближення й практичного співробітництва між країнами цієї групи, спільність позицій із ключових міжнародних проблем та процесів на пострадянському просторі.

24 квітня 1999 року під час Вашингтонського саміту президентів країн-членів до ГУАМ приєднався Узбекистан. Розширене таким чином об'єднання держав отримало назву ГУУАМ. Натомість 5 травня 2005 року Узбекистан вийшов зі складу Організації, повернувши їй таким чином стару назву.

Спільні економічні інтереси держав ГУАМ найбільше сконцентровані навколо питань транспортування прикаспійських енергоносіїв та прокладання нових транзитних маршрутів через Кавказький регіон. Крім того, ефективним напрямом економічного співтовариства є розвиток інвестиційної діяльності між державами ГУАМ, створення спільних підприємств з переробки сільськогосподарської продукції, в галузі машинобудування, енергетики й транспорту. Іншим важливим напрямком співпраці в межах ГУАМ є проблеми безпеки та стабільності в регіоні.

Співпраця делегацій країн ГУАМ в рамках міжнародних організацій, у першу чергу ООН та ОБСЄ, реалізується на постійній основі, що включає регулярні консультації з метою обговорення тих чи інших питань, які виникають під час роботи та стосуються інтересів країн ГУУАМ, а також вироблення спільних позицій. Зміцнення та поглиблення цієї форми співробітництва країн ГУАМ допомагає більш ефективній координації індивідуальних позицій та зусиль країн об'єднання, реалізації їхніх національних інтересів у діяльності міжнародних організацій.

Учасники об'єднання зацікавлені у всебічному розвитку співробітництва з третіми країнами та міжнародними організаціями, які виявляють інтерес до діяльності ГУАМ і можуть сприяти досягненню цілей та принципів, викладених у Ялтинській Хартії ГУАМ.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)