АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗДІЛ 6 Розрахунок улаштування віражу на кривій ділянці дороги

Читайте также:
  1. B. Біль з переймами у ділянці пупка
  2. I. Розрахунок опору опускних труб
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Розрахунок корисного напору циркуляції відвідних труб
  5. IV. Дії підрозділів податкової міліції при отриманні запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  6. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  7. V. Розрахунок немеханічного обладнання.
  8. VII. Розрахунок площі цеху
  9. Аеродинамічний розрахунок повітропроводів
  10. Алгоритм скалярного множення на еліптичній кривій
  11. Алфавіт, слова, ідентифікатори, роздільники, лексеми
  12. Аналітичний розрахунок параметрів пускових газліфтних клапанів

 

У розділі 3 розрахунками обґрунтовано, що влаштування віражу на кривій ділянці дороги малого радіуса у плані дозволяє підвищити безпечну швидкість руху автомобіля. Віраж збільшує безпеку та поліпшує комфортність руху.

Поперечний ухил віражу вираховується за формулою

, (6.1)

де φ2 – коефіцієнт зчеплення (0,64÷0,70);

γ2 – коефіцієнт розвантаження колеса при поштовхах (0,5–0,7).

Величина часткового коефіцієнта зчеплення в поперечному напрямку (φ2γ2) дороги залежно від розрахункової швидкості руху приймається за графіком (див. додаток Е).

Приклад. Поперечний ухил проїзної частини на віражі за умови забезпечення розрахункової швидкості V = 60 км/год; R = 158 м

= 0,020 = 20 ‰, згідно з [4] – 60 ‰.

Односхилий профіль улаштовують на всій довжині основної колової кривої. На підходах до основної кривої, тобто на перехідних кривих, здійснюють поступовий плавний перехід від двосхилого поперечного профілю до односхилого, так званий відгін віражу.

Розрахунок довжини відгону віражу виконується за формулою

L ,

де α – ступінь зростання відцентрового прискорення при русі автомобіля по перехідній кривій (α = 0,5 м/с2);

V 1 – максимально допустима безпечна швидкість руху по кривій на віражі.

Приклад. При V 1 = 60 км/год; R = 158 м; ів = 60 %

L м.

Перехід від двосхилого профілю дороги до односхилого на віражі відбувається у звичайних умовах на відгоні віражу, який за наявності перехідної кривої збігається з нею (див. рис. 3).

Найменші довжини перехідних кривих відносно ступеня нарощування відцентрового прискорення І = 0,6 м/сек2 знаходимо з таблиці додатка Ж.

Надалі для проектування реконструкції кривої ділянки дороги малого радіуса приймається більша з величин (Lвід.вір – довжина відгону віражу; Lпер.кр – довжина перехідної кривої).

 

Рисунок 3 – Схема плану влаштування заокруглення з віражем і розширенням проїзної частини:

К – колова (основна) крива; Lвір – довжина віражу; Lод.пр – довжина односхилого профілю; Lроз – довжина розширення проїзної частини; Lпер.кр – довжина перехідної кривої; Lвід.вір – довжина відгону віражу; Пдвос.пр – пряма ділянка дороги з двосхилим профілем

 

 

РОЗДІЛ 7 Зведення та порівняння фактичних, розрахункових і нормативних показників для проектування реконструкції ділянки дороги з кривою в плані

 

Для подальшого проектування реконструкції кривої ділянки малого радіуса у плані практичні, розрахункові й нормативні параметри (показники) зводяться у таблицю і визначаються проектні показники (див. додаток Д).

 

 

РОЗДІЛ 8 Проектування плану реконструкції ділянки дороги з кривою в плані малого радіуса


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)