АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лабораторна робота №7. Інформаційні системи в середовищі Excel

Читайте также:
  1. Cамостійна робота студентів
  2. Cамостійна та індивідуальна робота
  3. Cамостійна та індивідуальна робота
  4. Cамостійна та індивідуальна робота
  5. Cамостійна та індивідуальна робота
  6. Cамостійна та індивідуальна робота
  7. Cамостійна та індивідуальна робота
  8. Cамостійна та індивідуальна робота
  9. Cамостійна та індивідуальна робота
  10. II. Індивідуальна робота студентів.
  11. II. Індивідуальна робота студентів.
  12. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ

 

Електронний процесор Excel розглядає таблицю даних як список, з яким можна здійснювати низку операцій — сортування, фільтрацію та інші, якщо дані в таблиці організовані за ознакою однорідності, а саме, кожен стовпець містить дані одного типу. З точки зору баз даних кожен стовпець є полем даних, а кожен рядок — записом для окремого об'єкта бази даних. Excel розпізнає список автоматично. При цьому перший рядок списку програма розглядає як заголовки стовпців списку (назви полів) і не включає його до результатів обробки списку. Якщо активною є комірка в списку і формат комірок першого рядка відрізняється від формату комірок інших рядків, за допомогою команди Форма з пункту меню Данні Excel автоматично створює форму для цього списку (з назвою робочого аркуша), використовуючи перший рядок списку як назви полів форми. Створена форма призначена насамперед для зручного введення інших записів (рядків) у цю таблицю даних (хоча можна безпосередньо заповнювати таблицю).

Крім того форма дає змогу шукати записи за певними критеріями. Для цього потрібно клацнути на кнопці <Критерії. Якщо заповнити відповідні поля форми, кнопки <Назад> і <Далі> показуватимуть лише ті записи таблиці, що задовольняють введеним умовам. Для числових полів можна вводити математичні умови порівняння (=, <, >, <>, <=, >=). У текстових полях можна використовувати символи шаблону ("*" — будь-яка кількість будь-яких припустимих символів, "?" — будь-який один довільний символ).

З даними у списку в Excel можна здійснювати перетворення різно­го типу. Одне з найпростіших — сортування виконується за допомо­гою команди Сортировка пункту меню Данньїе. Програма автома­тично розпізнає таблицю даних (коли активною є комірка всередині списку) і відкриває діалогове вікно Сортировка диапазона

Якщо перший рядок відформатований інакше або містить об'єк­ти, що відрізняються від об'єктів інших рядків, у діалоговому вікні пропонується здійснити сортування за назвами цих стовпців. В іншо­му разі Excel використовує безпосередні назви стовпців, наприклад

. Змінити автоматичний вибір програми можна за допомогою поля Идентифицировать поля по. Діалогове вікно дає змогу вибрати черговість сортування за стовп­цями і напрям сортування кожного із стовпців. Якщо список треба відсортувати тільки за одним полем списку, потрібно зробити актив­ною одну з комірок цього стовпця та скористатися відповідними

кнопками панелі Інструментів Стандартная: за зростанням

і за

зменшенням

. Для сортування лише частини списку слід виділи-

ти потрібний діапазон комірок і виконати команду Сортировка. Якщо виділено не всі комірки рядків, то переміщування стосувати­меться лише виділених комірок, а в інших переміщувань не відбу­деться, тобто записи (внутрішні зв'язки інформації) будуть зруйно­вані і список зіпсується.

В Excel можливе сортування за встановленими в програмі спис­ками (дні тижня, місяці року тощо), а також за списками користува­ча, що створюються за допомогою вкладки Списки діалогового вік­на Параметри, яке викликається однойменною командою пункту меню Сервис:

Список користувача можна ввести в поле Злементи описка в окре­мих рядках, а потім клацнути на кнопці <Добавить>. Якщо список уже міститься в певному діапазоні комірок робочого аркуша, достатньо вве­сти цей діапазон у поле Импорт описка из ячеек і клацнути на кнопці <Импорт>. Список користувача, що задає порядок сортування, потріб­но вибрати у діалоговому вікні Параметри сортировки (кнопка <Пара-метрьі> у діалоговому вікні Сортировка диапазона) у полі Сортировка по первому ключу. Порядок сортування за списком користувача можна застосовувати тільки для сортування за першим параметром.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)