АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Хід виконання роботи. 1. Перший етап роботи – таріровка фотоелектричного тахометра

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  3. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  4. Алгоритм виконання курсової роботи
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання роботи
  8. Алгоритми виконання команд
  9. Аналіз виконання договірних зобов'язань по відвантаженню продукції
  10. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  11. Аналіз виконання договірних зобов’язань щодо поставки продукції та показників результативності збутової діяльності
  12. Аналіз виконання кошторису видатків Криворізької бібліотеки № 24

1. Перший етап роботи – таріровка фотоелектричного тахометра. Принцип визначення швидкості обертання ємності заснований на вимірюванні величин середнього струму імпульсів фотоструму, частота проходження яких пропорційна числу обертів ротора.

З цією метою на бокову поверхню циліндра наноситься мітка. За допомогою регулятора 9 по черзі встановлюються показання стрілочного приладу на 40, 80, 120, і 160 поділок і за одну хвилину відлічується число обертів ємності.

Кутова швидкість пов'язана з числом обертів таким співвідношенням:

w = , де (3.5)

n - число обертів за хвилину, об/хвил.

В ході експерименту потрібно постійно стежити за стабільністю показань приладу. Для підвищення точності вимірювання проводяться до 3-х разів в кожній точці. Результати заносяться в табл. 3.1.

2. Вимірювання координат вільної поверхні.

Включають установку в мережу. Потім регулятором встановлюють бажану частоту обертання (використовуючи дані з табл. 1.) Після того як рідина в ємності прийде в стан відносного спокою по відношенню до стінок посудини, що обертається, проводять вимірювання за допомогою голки. Для цього за допомогою рукоятки 6 голку суміщають з віссю циліндра (відмітка «0» на горизонтальній шкалі).

Потім обертанням рукоятки, розташованої на каретці, вимірювальну голку опускають до контакту її вістря з вільною поверхнею рідини і проводять відлік по вертикальній шкалі. Після цього голку підіймають вгору і переміщують в горизонтальному положенні від осі ємності на 1 см і знов опускають до поверхні рідини. Проводять вимірювання Zшк вдовж радіуса ємності в 7-8 точках. Результати вимірювань заносять в графи табл. 3.2.

За базу відліку вертикальних відміток приймають горизонтальну площину, що проходить через найнижчу точку вільної поверхні. Координати вільної поверхні Zоп обчислюємо шляхом віднімання від значення координати найнижчої точки Z0 значень вертикальних координат Zшк в інших точках і результат також заносимо до табл. 3.2.

Zоп = Z0 - Zшк (3.6)

Теоретичні значення вертикальних координат Zт твірної лінії вільної поверхні знаходимо по формулі (3.4) і результат заносимо в табл. 3.2. В останню колонку цієї таблиці заносимо величину розбіжності між координатами теоретично розрахованими і отриманими з досліду

DZ = 100 % (3.7)

Наприкінці лабораторної роботи проводять побудову теоретичної і експериментальної ліній в координатах Z-5, мал. 3.3.

 

Таблиця 3.1.

Показання приладу № досліду n, об/хвил w, с-1 wср
         
         

 

 

Таблиця 3.2.

№ п/п Відстань від точки до осі обертання r, мм Відмітки вільної поверхні, мм Розходження DZ, %
Zшк Zоп Zтеор. мм
             

 

Рис.3.3 Графік теоретичної (0) і дослідної (х) твірної ліній вільної поверхні.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)