АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Складіть протокол слідчої дії, яку необхідно провести в описаній ситуації, за вказаними в ній обставинами. Якщо їх не вистачає - додайте на свій розсуд

Читайте также:
  1. III. Принятие решения, заполнение протоколов и комментарии
  2. IV. Запишіть 2 приклади: один - пособництва зґвалтуванню, другий - готування до розбещення неповнолітніх (складіть фабули).
  3. IV. Складіть список КК зарубіжних держав, які перекладені на українську чи російську мову, вкажіть джерела, в яких вони опубліковані.
  4. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  5. А. ОСНОВНІ ФОРМУЛИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВИКОРИСТАТИ
  6. А.2.3 ПРотокол медичної допомоги
  7. Адрес заведения, которое заполнило протокол ___________________________________________________
  8. Акты, протоколы. Состав реквизитов акта и протокола. Расположение реквизитов на бланке А4. Требования к оформлению акта и протокола. Придание документу юридической силы.
  9. В даному випадку ОСОБА_2 діяв в стані крайньої необхідності.
  10. В наш час дискретна математика є необхідною компонентою математичної освіти студента-фізика.
  11. В протокол матча команд возраста 1996-2000 г.р. Высшей, Первой групп вносятся фамилии не более чем 18 футболистов. Разрешена замена семи игроков. Обратные замены не допускаются.
  12. В якому випадку необхідно проведення атестації робочих місць?

4. Слідчий розслідував викрадення майна з квартири Никодименко. Маючи достатні дані про те, що викрадені речі можуть знаходитися на квартирі батька підозрюваного, слідчий виніс постанову про проведення там обшуку. Під час обшуку була присутня потерпіла Никодименко. За проханням квартиронаймача слідчий не залучив понятих для обшуку.

Одне приміщення в квартирі здавалося в оренду і ключа від нього у господаря не було. Слідчий силою зламав замок в дверях до кімнати, в якій розшукуваних речей не знайшли. У іншій кімнаті слідчий вилучив зимове жіноче пальто, яке потерпіла впізнала, оформив свої дії на квартирі двома протоколами — обшуку та пред'явлення речей для впізнання.

1. Чи була підстава для обшуку?

2. Оцініть дії слідчого.

3. Чи матимуть доказове значення протоколів.

5. Петрушко З.П., працюючи інспектором відділу віз і реєстрації районного відділу внутрішніх справ систематично за хабарі оформляла окремим громадянам закордонні паспорти за пільговим тарифом. Під час розслідування злочину, передбаченого ст.364, ст. 368 КК України, було встановлено, що Петрушко З.П. пообіцяла виготовити паспорт Ващенку, від якого одержала 1000 грн.; Суворовій, від якої також одержала 1000 грн.; а Прокопчук передала Петрушко в якості оплати золотий ланцюжок. Слідчий вирішив провести у квартирі Петрушко З.П. обшук, та зателефонував за дозволом до прокурора. Обшук був проведений у присутності Петрушко З.П., студента-практиканта Гриба С.П. та двох понятих. За результатами обшуку був оформлений протокол такого змісту:

Протокол обшуку

м. Луцьк 2 лютого 2013 р.

Слідчий прокуратури м. Луцьк, юрист третього класу Фартушок П. І. в присутності понятих Устименко П. П., який проживає у м. Луцьк, вул. Рівненська, 18 кв. 19, та практиканта прокуратури - студента юридичного факультету Гриба С. П. та в присутності основного квартиронаймача - Петрушко 3.П. та її сина Петрушка В. К. провів обшук в квартирі за адресою: м.Луцьк, просп. Молоді, буд. 5 кв. 18.

Обшук проведено на підставі моєї постанови від 2 лютого 2013 року відповідно до вимог, передбачених КПК України. Перед початком обшуку, всім перерахованим особам були роз'яснені їх права і обов'язки відповідно до вимог КПК України. Перед початком обшуку Петрушко З.П. пред'явлено постанову про проведення обшуку і запропоновано видати зазначені в ній предмети і документи, на що вона відмовила. Після такої заяви був проведений обшук, в результаті якого виявлено таке: 1) паспорт на ім'я Ващенка Петра Васильовича; 2) поліетіленовий пакет із ланцюжком із жовтого металу та аркушем білого паперу із написом чорнилом «Прокопчук»; 3) норкова шуба чорного кольору, 50 розміру, виробник – фірма «ELITT»; 4) записна книжка алфавітна, розміром 10x6 см. в темно-зеленій обкладинці.

Перелічені предмети пред’явлені понятим та підозрюваній і вилучені для приєднання до справи. Підозрювана Петрушко заявила, що вона дасть свої пояснення щодо вилучених речей після побачення із захисником. При цьому вона зро­била заяву, за якою вважає, що слідчий неправильно діяв, залучивши до проведення обшуку як понятого Устименка П. П., який є водієм належної прокуратурі автомашини. Інших заяв і зауважень від присутніх не надійшло.

Під час обшуку практикант прокуратури Гриб зробив фотознімки вилучених предметів та місць, де вони знаходились.

Обшук почався о 22 год. 30 хв. і закінчився о 23 год. 30 хв. Протокол прочитаний вголос всім учасникам обшуку, які заявили, що підтверджують правильність його змісту.

Підписи


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)