АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Недержавна система сертифікації (на прикладі представництва TUV)

Читайте также:
  1. A) Магнітоелектрична система.
  2. A) Устойчивая система средств, методов и приемов общения тренера с спортсменами
  3. B) Електромагнітна система.
  4. C) Електродинамічна система.
  5. Cтрахування в логістичних системах
  6. D. процессы самоорганизации, информационные процессы и процессы управления в живых системах
  7. DNS — доменная система имен
  8. E) Індукційна система.
  9. I. Система грамматических времен в страдательном залоге
  10. II. Формальная логика как первая система методов философии.
  11. IV. Центральна нервова система. Черепні нерви. Органи чуття.
  12. IV. Ямайская валютная система

Організації, що входять в Асоціацію технічного нагляду TUV (Technische Uberwachungsvereine) своєю основною метою поставили задоволення потреб єдиного європейського внутрішнього ринку.

У 1990-ому році була створена організація по сертифікації TUV CERT із метою сертифікації систем якості, продукції й атестації фахівців. Головний офіс TUV CERT знаходиться в місті Бонн у Німеччині. За час свого існування організацією TUV CERT було видано більш ніж 8.500 сертифікатів на системи якості по стандарту ISO серії 9000 у 60 країнах світу. Організація TUV CERT є однієї з провідних організацій по сертифікації, не тільки в Германії, але й в усій Європі. Організація TUV CERT входить до складу ISO. Члени ISO визнають сертифікати один одного рівноцінними. Організація TUV CERT займається винятково сертифікацією. Така спрямованість діяльності пов'язана з поділом консультативної і сертифікаційної діяльності. Це є основною умовою акредитації TUV CERT, як органа по сертифікації.

Найбільший консультативний орган - фірма TUV RHEINLAND. Фірма TUV RHEINLAND є провідною організацією Німеччини в області технічного нагляду і консультації. Фірма створена 100 років тому як незалежна приватна фірма, центром якого є Приреймськая Організація по технічному нагляду з місцезнаходженням у м. Кельн. Фірма має міжнародну мережу, філії і представництва в 21-й країні світу

Одними з найбільш важливих послуг, що на даються фірмою TUV RHEINLAND є створення систем якості і консалтінг в області якості.

У рамках виконання основних завдань фірма TUV RHEINLAND проводить такі роботи:

1. Підготовка до побудови системи якості.

1.1. Підготовка керівників підприємства. Мета підготовки - формування поглядів керівників підприємства в питаннях забезпечення якості, впровадження і функціонування системи якості, сертифікації системи якості.

1.2. Вивчення організаційної структури підприємства, оцінка діяльності і процесів підприємства. Встановлення спільних пунктів окремих сфер діяльності, що впроваджуються в систему якості. Визначення завдань і розподіл відповідальності.

1.3. Зіставлення діяльності і процесів підприємства з вимогами стандарту. Визначення коригувальних дій, необхідних для подальшої роботи.

1.4. Розробка графіка для створення системи якості.

1.5. Підготовка фахівців підприємства. Можливий вибір із nfrb[ напрямків навчання:

¨ Стандарти ISO серії 9000.

¨ Побудова системи якості.

¨ Документація системи якості.

¨ Забезпечення якості в області маркетингу.

¨ Забезпечення якості закупівель.

¨ Планування і розвиток якості, регулювання методів проектування.

¨ Витрати на якість.

¨ Вимірювальні й випробувальні засоби.

¨ Аудит якості, підготовка аудиторів.

¨ Сертифікація системи якості.

¨ Сертифікація продукції.

¨ Інформаційні забезпечення системи якості.

¨ Аналіз виявлених дефектів.

¨ Загальне управління якістю (TQM).

¨ Відповідальність виробника.

¨ Контроль і випробування.

¨ Психологія виробничих відносин. Теорія мотивації.

¨ Метрологія і техніка вимірів.

2. Розробка документації системи якості.

2.1 Укладання документації, що містить вказівки по забезпеченню якості виробів і виробництва. До такої документації належать робочі вказівки, технологічні розпорядження (схеми технологічних процесів) і вказівки по випробуванню.

2.2 Укладання документації, що описує систему якості. До такої документації належать «Керівництво із якості», методики системи якості.

3. Розробка елементів функціонування системи якості. До таких елементів належать:

3.1. Проведення внутрішньої аудиторської діяльності

3.2. Вибір і оцінка постачальників і підрядчиків.

3.3. Розробка системи умовних позначень.

3.4. Розробка порядку обслуговування документації.

3.5. Планування, регулювання і контроль якості

4. Оцінка постачальника підприємства на підставі розробленої фірмою TUV RHEINLAND системи вимог.

5. Укладання документів підприємства. Фірма TUV RHEINLAND бере на себе укладання Статуту й інших документів підприємства, їхню переробку й актуалізацію, відповідно до діючих юридичних правил.

 

У зв'язку з тим, що серед українських підприємств зростає інтерес до впровадження систем якості по стандартах ISO серії 9000, зараз формується вітчизняний контингент фахівців, що кваліфіковано займаються питаннями практичної розробки систем якості і навчання в області якості.

Прикладом є вітчизняний консультаційно-методичний центр “СЕРТИКОМ” (тел. 227-88-39). Діяльність центру пов'язана з недержавною системою сертифікації. За допомогою ТОВ “СЕРТИКОМ” підприємство-замовник має можливість підготувати систему якості до сертифікації представництвом закордонного органа по сертифікації і навчити співробітників. Професійна діяльність ТОВ “СЕРТИКОМ” пов'язана з TUV RHEILAND і іншими органами по сертифікації по таких напрямках:

· Оцінка діючих на підприємстві методів організації діяльності структурних підрозділів з урахуванням їхньої взаємодії і розподілу повноважень, відповідності вимогам стандарту ISO 9001 і планування необхідних доробок.

· Аналіз документації підприємства, що знаходиться в обігу, її систематизація, оформлення й укладання програми доробки відповідно до положень стандарту ISO 9001.

· Консультування керівного персоналу підприємства по темах:

- вимоги стандартів ISO серії 9000, їхні складові елементи в практичному додатку;

- етапи й особливості розробки, впровадження і функціонування системи якості на підприємстві;

- правила сертифікації систем якості в Україні і на європейському ринку;

- оцінка стану підприємства на відповідність вимогам ISO 9000 і укладання переліку необхідних робіт для побудови системи якості

· Розробка системних і виробничих методик якості й інших робочих документів системи.

· Розробка й оформлення “Посібника з якості”.

· Консультаційна підтримка в доробці наявних на підприємстві робочих інструкцій і інших внутрішніх керівних документів із їхнім належним оформленням відповідно до вимог ISO 9000.

· Інструктаж і консультування керівного і виконавчого персоналу в теоретичному і практичному освоєнні принципів функціонування системи якості на підприємстві.

· Сприяння в безпосередньому впровадженні системи якості на підприємстві і необхідному корегуванні керівних документів.

· Організація проведення внутрішнього аудиту з необхідним документуванням.

· Надання допомоги в плануванні й організації проведення коригувальних дій і покращуючих заходів за результатами аудитів, усуненню недоліків і удосконалюванню системи.

· Розробка практичних методик статистичної обробки й аналізу даних з індивідуальною прив”язкою до діяльності підприємства.

· Проведення навчальних семінарів для фахівців підприємства по теоретичному і практичному освоєнню функціонування систем якості відповідно до стандартів ISO серії 9000, у т.ч. по ліцензії TUV Rheiland Akademie.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)