АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Класифікація електрозахисних засобів

Читайте также:
  1. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  2. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  3. Бюджетна система України та бюджетна класифікація
  4. Види документів та їх класифікація.
  5. Види документів та їх класифікація.
  6. Види і класифікація економічних наук
  7. Види комерційних банків. Визначення банківських операцій та їх класифікація
  8. Види кредитів, їх класифікація та економічна характеристика
  9. Види мислення, їх класифікація
  10. Види підприємств та їх класифікація. Об’єднання підприємств
  11. ВИМОГИ ДО ДОКУМЕНТІВ, ЩО ЇХ ВИГОТОВЛЯЮТЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ДРУКУВАЛЬНИХ ЗАСОБІВ
  12. Державний бюджет України. Склад і структура його доходів та видатків. Бюджетна класифікація
Види Засоби при напрузі електроустановок, В
до 1000 понад 1000
Основні Ізолюючі штанги, ізолюю­чі та струмовимірювальні кліщі, покажчики напруги, діелектричні рукавиці, слюсарно-монтажний інструмент з ізолюючими рукоятками Ізолюючі штанги, ізо­люючі та струмовимірюючі кліщі, покажчики напруги, ізолюючі при­лади і пристрої для робіт на повітряних лініях (ізолюючі драбини, площадки, корзини те­лескопічних вишок)
Додаткові Діелектричні калоші, ки­лимки, переносні зазем­лення, ізолюючі підстав­ки, огороджувальні прист­рої, плакати та знаки без­пеки Діелектричні рукавиці, боти, килимки, індивіду­альні екрануючі комп­лекти, ізолюючі підстав­ки, діелектричні ковпа­ки, переносні заземлен­ня, огороджувальні пристрої, плакати та знаки безпеки

 

Основні захисні засоби для роботи під напругою по­над 1000 В виготовляють з форфору, ебоніту, бакеліту, гетинаксу та інших матеріалів з високою діелектричною міцністю. Для напруги нижче 1000 В їх роблять з діе­лектричної гуми, дерева, пластмас.

Додаткові електрозахисні засоби доповнюють основ­ні, а також служать для захисту від крокової та напру­ги дотику, але самі не можуть захистити від ураження струмом і застосовуються разом з основними. їх випро­бовують напругою, що не залежить від напруги електро­установки, в якій вони повинні застосовуватись.

При використанні основних захисних засобів достат­ньо користуватися одним додатковим, за винятком випад­ків визволення потерпілого від дії струму в електроуста­новках, коли для захисту від крокової напруги необхідно надівати діелектричні боти або калоші.

Персонал, який обслуговує електроустановки, забез­печують необхідними засобами захисту. Всі електроза­хисні засоби, що знаходяться в експлуатації, і монтерсь­кі пояси, крім діелектричних килимків, підставок, пла­катів та знаків безпеки нумерують. В електроцехах не­обхідно вести журнал обліку захисних засобів, де вказу­вати назву, інвентарний номер, місце знаходження, дату періодичних випробувань та оглядів.

У процесі експлуатації засоби захисту підлягають періодичним і позачерговим випробуванням. При всіх видах випробувань перевіряють їх електричні й механічні характеристики.

Ізолюючі штанги призначені для оперативної роботи, очищення ізоляції від пилу, установки розрядників, зняття накидів з приводів на повітряній лінії тощо. Вони бувають оперативні, ремонтні, вимірювальні та для накладання заземлення. Ізолюючі штанги можуть бути універсальними, тобто мати змінні головки для виконання різних функцій.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)