АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Чим регламентується навчальний час, відведений на СР студентів і який об’єм навчального часу займає?

Читайте также:
  1. II семестр 2012-2013 навчальний рік
  2. IV. Сприйняття й засвоєння учнями навчального матеріалу.
  3. V. Сприйняття та засвоєння учнями навчального матеріалу.
  4. Адаптація студентів нового набору
  5. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  6. Види та форми науково-дослідної роботи студентів
  7. Визначення об’єму тіла або його частини
  8. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ І ВМІНЬ СТУДЕНТІВ
  9. Вторинна превенція в діяльності навчального закладу
  10. Геометрія як навчальний предмет
  11. Державний вищий навчальний заклад
  12. Директор навчального закладу М.П.

В широкому значенні самостійна робота - це?

Під самостійною роботою в широкому значенні розуміють будь-яку

діяльність особистості щодо здійснення поставлених перед нею цілей без безпосередньої участі керівника.

В цьому визначенні відзначено діяльну сторону особистості, яка спрямована на самостійне досягнення цілей. Будь-який вид занять, що створює умови для зародження самостійної думки, пізнавальної активності студента, зв’язаний із самостійною роботою. У зв’язку з цим в широкому значенні С.р характеризують як сукупність самостійних діяльностей в умовах аудиторії або поза її межами, в контакті з викладачем чи за його відсутності. Однак часто, мають на увазі, що с.р. здійснюється переважно за межами аудиторії, у вільний від обов’язкових навчальних занять час, без участі викладача.

Отож, давайте з’ясуємо, у чому ж полягає суть СРС?

Самостійна навчально-пізнавальна робота студентів — різнома­нітні види індивідуальної і колективної діяльності студентів, які здійснюються ними на навчальних заняттях або в позааудиторний час за завданнями викладача, під його керівництвом, але без йо­го безпосередньої участі.(Фіцула)

Самостійна навчально-пізнавальна робота студентів – види індивідуальної і колективної д-сті студентів із самостійного визначення завдань, засобів їх досягнення на основі пізнавальних потреб та інтересів, вибору власного пізнавального шляху, спрямованого на створення творчого освітнього продукту (Чайка)

Вона є завершальним етапом розв'язання навчально-пізнавальних завдань, які розглядалися на лекціях, семі­нарах, практичних і лабораторних заняттях. Адже знання можна вважати надбанням студента тільки за умови, що він приклав для їх здобуття свої розумові і практичні зу­силля.

Формуванню яких якостей сприяє самостійна робота студентів?

СРС сприяє формуванню самостійності, ініціативності, дисциплінованості, точності, почуття відповідальності, необхідних майбутньому фахів­цю у навчанні і професійній діяльності.

Чим регламентується навчальний час, відведений на СР студентів і який об’єм навчального часу займає?

«Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах» передбачено, що самостійна робота студентів має становити не менше 1/3 і не більше 2/3 загального обсягу часу, відведеного на вивчення кон­кретної дисципліни. Така кількість годин дає змогу розви­вати пізнавальну активність, формувати самостійність як рису особистості, здатність до творчого розв'язання сучас­них виробничих завдань, уміння приймати рішення.

Визначаючи місце окремих предметів у самостійній ро­боті кафедри, слід враховувати специфіку предмета, його складність і дидактичну спрямованість. На виконання са­мостійної роботи в позааудиторний час відводиться 3—4 години на день, в т. ч. й у вихідні.

Хто повинен займатися нормуванням СРС?

Щоб не перевантажувати студентів самостійною робо­тою, не позбавляти їх можливості раціонально розподіля­ти час для роботи над усіма предметами, нормуванням са­мостійної роботи мають займатися насамперед кафедри й деканати, а також методичні комісії факультетів.

Структура самостійної роботи студентів. Самостійну роботу студента слід вибудовувати з огляду на її мету і зав­дання.

Що є головною метою самостійної роботи?

Головна мета СРС є двоєдиною: засвоєння теоретичних знань, формування системи загальнонавчальних, інтелектуальних і професійних умінь і навичок та формування самостійності і активності особистості майбутнього фахівця.

У структурі СРС виокремлюють такі компоненти (О. Рогова): орієнтаційно-мотиваційний, інструктивно-настановчий, процесуальний, корекційний, контрольно- оцінювальний.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)