АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лекція 04.10.11

Читайте также:
  1. Лекція 03.10.12
  2. Лекція 07.11.12
  3. Лекція 1. Безпека життєдіяльності як категорія
  4. Лекція 1. Вступ. Сутність краєзнавства. Історія становлення і розвитку краєзнавства в Україні
  5. Лекція 1. Література Латинської Америки
  6. Лекція 1. Предмет, завдання та основні поняття екології. Основні поняття системного підходу в екології
  7. Лекція 1. Суть і соціальний зміст вищої освіти
  8. Лекція 1. Феномен волонтерства
  9. Лекція 10.10.12
  10. ЛЕКЦІЯ 10: НОТАРІАТ
  11. Лекція 11. Стратегії конкуренції підприємств на ринку туристичних послуг.

Підстави відмови в реєстрації державного акту:

- Якщо акт не відповідає КУ

- Якщо акт виданий з порушенням чинного законодавства

Відповідно до п13 Положення про державну реєстраціюнпа міністерств та інших органів виконавчої влади (Постанова КМУ від 28гр 92р.) – нпа у державній реєстрації якого відмовлено підлягає скасуванню органом який його видав у 5 денний термін з дня отримання рішення про відмову в державній реєстрації.

Указ ПУ Про порядок офіційного обнародування нпа і введення в дію від 10.06.1997р.

Офіційне обнародування здійснюється після включення їх до Єдиног державного реєстру нпа з обовязковою вказівкою їх реєстраційного номеру.

Детальний порядок прийняття та підготовки розпоряджень керівників місцевих органів виконавчої влади, закріплених в Типовому регламенті місцевої державної адміністрації, затвердженого Постановою КМУ 11гр. 1999р. №2266.

ст.55 КУ визначає право звернення до суду і встановлює, що подання скарги до органу чи посадової особи вищого рівня не перешкоджає оскарженню рішення до суду.

 

Дозвільне провадження

1)Поняття, види документів та специфіка дослівних проваджень

2) Стадії дозвільного провадження

Положення про дозвільну систему, затверджене Постановою КМУ від 12 жовтня 92р. №576 зі змінами та доповненнями.

Дозвільна система в широкому розумінні – це сукупність прав, які предебачають отримання дозволу на здійснення певної діяльності та регламентують контроль за нею.

Дозвільна система у вузькому розумінні – це особливий порядок здійснення визначених дій над закріпленим у Положенні про дозвільну систему переліком обєктів, а саме це особливий порядок виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, обліку і використання обєктів матеріального світу; доступ до інформації, користування нею та її поширення, вїзду в Україну, виїзду з неї та пересування її територією; організації і функціонування окремих підприємств та закладів, а також здійснення будь-якої іншої діяльності, що передбачає обовязкову наявність дозволу з боку уповноважених органів.

Види документів:

- спеціальний дозвіл – документ державного зразка, який надає право на виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, обліку і використання обєктів матеріального світу; доступу до інформації, користування нею та поширення, вїзду в Україну, виїзду з неї та пересування її територією, а також організації та функціонуванння окремих підприємств на Заході.

- ліцензія – документ державног зразка, який засвідчує право ліцінезіата на провадження зазначеного в ньому виду діяльності протягом визначеного строку за умови виконаня ліцензійних умов.

- сертифікат – свідоцтво, що посвідчує якість фактично поставленого товару та його відповідність стандартам та надає право на реалізацію та використання, зазначеного товару.

Дозвільне провадження – регламетовано адміністративно-процесуальними нормами діяльність органів публічної адміністрації вході якої вирішуються питання про забезпечення реалізації прав фізичних та юридичних осіб на виконання певних дій або зайняття певними видами діяльності шляхом надання їм відповідного дозволу.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)