АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Реєстраційні провадження

Читайте также:
  1. ВИКОНАВЧЕ ПРОВАДЖЕННЯ
  2. ВИКОНАВЧЕ ПРОВАДЖЕННЯ
  3. Виконавче провадження у системі юрисдикційної діяльності 11
  4. Виконавче провадження у системі юрисдикційної діяльності 7
  5. Виконавчого провадження
  6. Відводи суб’єктів кримінального провадження
  7. Впровадження загальнодержавної системи запобігання виробничому травматизму і професійним захворюванням
  8. Впровадження християнства як державної релігії. Князь Володимир Святий (980—1015 pp.)
  9. Г а а в а 4. ПОРЯДОК ТА УМОВИ ЗДІЙСНЕННЯ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ
  10. Г ояитії захисту пряв учасників виконавчого провадження
  11. Гарантії захисту прав учасників виконавчого провадження
  12. Гарантії захисту прав учасників виконавчого провадження

1) Пон та види реєстраційних проваджень

2) Стадії реєстраційного провадження

Обєкти державної реєстрації:

1. Події: народження, смерть, зникнення безвісти, вчинений або підготовлений делікт

2. Цивільні стани: укладення та розрив шлюбу, усиновлення, опікунство, встановлення батьківства, зміна імені, прізвища та побатькові.

3. Фізичні та юридичні особи як носії юридичних прав і обовязків – правовий статус фіз і юр осіб; виникнення, зміна та припинення особистих немайнових прав;; виникнення, зміна та припинення майнових прав; покладення юридичних обвязків; обмеженя деяких особистих майнових прав.

4. Учасники виборчих процесів: кандидати на виборні посади; члени виборчих комісій; представники кандидатів, які здійснюють нагляд за дотриманням законності у процесі виборів.

5. Обєкти повязані із здійсненням економічної, підприємницької та інформаційної діяльності: угоди, ліцензії, нотаріальна діяльність, брокерська діяльність, тендери, інвестиції, іпотека, випуск цінних паперів, проведення лотерей та ін. обєкти.

6. Нерухомість: споруди, земельні ділянки, небезпечні виробничі обєкти, аеродроми, порти, вокзали.

7. Матаріальні обєкти: цінні папери, транспортні засоби, зброя, боєприпаси, спеціальні засоби самооборони(шокери);, товарно-касові книги, небезпечні речовини, продукти харчування, окремі сорти рослин, племінні тварини, сімволіка та логотипи, товарні знаки, промислові зразки, топографія інтегральних мікросхем, гуманітарна допомога тощо.

8. Документи, їх проекти та реквізити: нпа та їх проекти, індивідуальні акти публічного управління, статути, регламнти, державні акти на право власності, довідки, свідоцтва, посвідчення, довіреності, сертифікати, заповіти, доручення, зміна та доповнення до документів, посвідчувальні написи.

9. Проекти та програми: інвестиційні проекти, інноваційні проекти, проекти та програми міжнародної технічної допомоги, географічні обєкти, лінії закордонного плавання, кваліфіковані зазначення проходження товару, маршрути.

Реєстраційне провадження – це регламентована адміністративно-процесуальними нормами діяльність уповноважених органів виконачої влади в ході якої вирішуються питання про визнання законності правових актів, законності дій юридичних та фізичних осіб; наділення субєктів права відповідними правами та обовязками а також облік та фіксація юридичних фактів шляхом закріплення їх у реєстраційних документах.

Стадії:

1) порушення та розгляд справи:

- подання заяви та док-ів зацікавленою фіз або юр особою до компетентного органу публічної адміністрації. До виконкому міської ради або районну в місті Києві держ адміністрацію за місцем знаходження юридичної особи.

Держ реєстрація транспортних засобів здіснюється органами Держ авто інспекція МВСУ (МРЕО).

Реєстрація проводиться адвокатських колегій, фірм та ін адвокатських обєднань.

На цьому етапі в орган публ реєстрації обовязково подається реєстраційна картка.

При реєстрації адвокатського обєднання подаються також статут адвокатського обєкднання, устновчий договір чи протокол зборів, дані про кількісний склад та наявність свідоцтв про право на заняття адвокатської діяльності.

Для реєстрації транспортного засобу необхідно подати довідку, що засвідчує правомірність придбання транспортного засобу; біржова угода; оцінку вартості транспортного засобу; відповідність конструкції транспортного засобу, встановленим вимогам безпеки дорожнього руху.

Реєстрація транспортного засобу має бути здійснена протягом 10 діб після придбання або митного оформлення и тимчасового ввезення на територію України або виникнення обставин, що є підставою для внесення змін до реєстраційних документів.

На етапі реєстраційного провадження обовязково справляється реєстраційний збір, врахов. неоподатковані мінімумуи доходів громадян.

Компетентний орган державної реєстрації після отримання відповідних документів здійснює:

1) перевірку комплектності документів та повноти відомостей, що зазначені в реєстраційній картці або в представлених документах.

2) перевірка док-ів на відсутність підстав для відмови до внесення держ реєстру

 

Лекція 25.10.2011

 

2) Прийняття рішення щодо реєстрації або відмова у реєстрації обєкта державної реєстрації.

Компетнетна посадова особа зобовязана занести відомості про реєстрацію до дрежавного реєстру, а також сформувати реєстраційну справу.

Держ реєстрація ведеться на електронних носіях спеціально уповноважених органах з питань держ реєстрації, який є його розпорядником.

Одночасно з внесенням даних до Держ реєстру юр особа реєструється як така в органах статистики, Держ податкової служби, Пенсійного фонду України та Фондів соціального страхування.

В Держ реєстрі зазначається дата надходження док-ів, назва адвокатського обєднання, місце його розташування, зміни, що стались в статутних док-ах.

Підстави відмови у проведенні держ реєстрації:

- відмінність відомостей які зазначені в реєстраційній картці на проведення держ реєстрації відомостям, які зазначені в документах, що подані для проведення держ реєстрації

- реєстраційна картка, підписана особою, яка не має на це прав.

- не відповідність документів вимогам, які регламентують реєстрацію таких обєктів

За наявності підстав для відмови проведення держ реєстрації посадова особа зобовязана не пізніше ніж за 3 робочих дні здати надходження документів, видати зацікавленим особам повідомлення про відмову в реєстрації і з обовязковим зазначенням причин відмови і надіслати документи що подавались для проведення держ реєстрації.

 

3) Оскарження та опротестування рішення у справі

Порушення строків видачі свідоцтва про державну реєстрацію, повідомлення про відмову у проведенні держ реєстрації або повідомлення про залишення документів без розгляду вважається відмовою у проведенні держ реєстрації та оскаржується в суді.

 

4) Стадії виконання винесеного рішення

В разі прийняття компетентним органом позитивного рішення щодо внесення даних до держ реєстру то заявникові видається свідоцтво або посвідчення про держ реєстрацію.

Атестаційне провадження

1. Атестаційна система та атестаційне провадження

2. Стадії та етапи атестаційного провадження

Атестація розглядається в контексті проходження державної реєстрації (службова концепція атестаційного провадження)

Атестація – це специфічний прояв державного контролю.

Атестаційна система – це регламентований порядок встановлення фактичних даних про визначені обєкти, що має на меті їх ідентифікацію, інвентаризацію або встановлення ступеня відповідності оцінювальним критеріям, що необхідні для подальшого функціонування у визначеній сфері.

Обєкти атестаційної системи:

1) фізичні особи: посада, спеціальність, вчене звання, здібності;

2) виробництва: харчова продукція, спирт-алкогольні тат тютюнові вироби.

3) право здійснення окремих видів діяльності: здійснення торгівельних операцій

4) підприємтсва, установи, лабораторії

5) навчальні заклади, науково-дослідні установи, наукові та проектні організації

6) племінні тварини

7) предмети неорганічного походження, еталони та зразки

Атестаційне провадження – регламентований адміністративно-процесуаьними нормами діяльність уповноважених органів в ході якої вирішуються питання про ідентифікацію, інвентаризацію або встановлення міри відповідності обєктів атестаційної системи оцінювальним критеріям необхідним для подальшого функціонування у визначеній сфері.=

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)