АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання 51

Читайте также:
  1. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  2. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  3. ВИКОНАННЯ ЗАВДАНня
  4. Вирішення завдання
  5. Вихідні дані завдання й проміжні розрахунки
  6. Виховні завдання
  7. Гносеологія, предмет, структура, завдання. Онтологія.
  8. До теми: ПОНЯТТЯ, ПРЕДМЕТ, ЗАВДАННЯ І СИСТЕМА КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА. ПРИНЦИПИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА
  9. Домашнього завдання
  10. Завдання
  11. Завдання
  12. ЗАВДАННЯ

Дві фірми – олігополії порівно ділять ринок та продають кожна по 100 одиниць товару за ціною 11 грн. при собівартості продукції в 5 грн. Як зміниться прибуток обох фірм при умові:

А) Якщо одна фірма піде на зниження ціни до 10 грн., а інша буде підтримувати стару ціну? При цьому доля ринку першої фірми зросте до 70 %.

Б) Обидві фірми підуть на зниження ціни до 10 грн. При цьому долі фірм на ринку не зміняться, але ринковий попит на продукцію зросте на 10 %.

Завдання 52

На ринку праці попит на працю описується рівнянням Dl = 100 - 2W, а пропозиція праці описується рівнянням Sl = 40 +4 W, де W - денна ставка заробітної плати. Визначте, яка ставка заробітної плати встановиться на цьому ринку праці?

Завдання 53

Конкурентна фірма наймає робітників, яким сплачує заробітну плату в розмірі 150 євро. В таблиці наведені дані про продуктивність праці. Фірма продає продукцію за ціною 10 євро. Визначити, якою буде оптимальна кількість робітників для даної фірми.

 

Кількість робітників            
Обсяг випуску            

 

Завдання 54

Використайте таблицю, щоб визначити, скільки одиниць ресурсу буде наймати фірма, якщо ціна ресурсу становить 200 грош.од. Побудуйте криву попиту на ресурс.

Кількість одиниць ресурсу Сумарний продукт ТР Ціна товару
     
     
     
     
     
     

Завдання 55

Фірма діє на досконало конкурентних ринках благ і праці. При заданому обсягу капіталу її виробнича функція має вигляд: Q = 200 L – 5 L2.

Ставка заробітної плати (W) становить 100 грн., а ціна товару (Р) дорівнює 5 грн. Завдання: 1) Вивести функцію попиту фірми на працю (LD). 2) Скільки праці буде використовувати фірма (L)?

Завдання 56

Фірма є конкурентною на товарному ринку і монополістом на ринку праці. Вона виробляє продукцію за технологією Q = 12 L – L2. Ціна товару – 5 грн. Функція пропозиції праці має вигляд L = 0,1 W – 2.

Визначити, за якою ціною фірма буде купувати працю, яку кількість праці придбає фірма, що максимізує прибуток.

Завдання 57

Фірма володіє монопсонічною владою на регіональному ринку праці, але продає готову продукцію на конкурентному ринку. Виробнича функція має вигляд Q = 300 L – L2. Функція пропозиції праці на регіональному ринку: L = 2 W – 160 (W – ціна праці). Ціна готової продукції на ринку – 0,5 грн.

Визначити, яку кількість праці буде використовувати монопсонія, яку ставку зарплати вона встановить, скільки продукції продаватиме та який отримає прибуток.

Завдання 58

Фірма здійснює довгострокові інвестиції в розмірі 5000 грн. на 3 роки. Дохід складає: за перший рік 2000 грн,, за другий і третій роки – по 2500 грн. Методом дисконтування визначте, чи вигідні ці інвестиції, якщо ставка позичково відсотку дорівнює 16 %.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)