АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СТРУКТУРА ТА ЗМІСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ. Курсова робота складається з розрахунково-пояснювальної записки в обсязі 40-50 стор

Читайте также:
  1. APQC структура классификации процессов SM
  2. B Хід роботи.
  3. III. Диалектика: ее суть структура и альтернативы.
  4. III. Социальная структура и стратификация
  5. VІІ. Оформлення роботи
  6. Административная структура ММЦ «Валко. Новая звезда»
  7. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  8. Акцентная структура слова в русском языке. Система акцентных противопоставлений. Функции словесного ударения.
  9. Акцентная структура слова в русском языке. Функции словесного ударения.
  10. Алгоритм виконання роботи
  11. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  12. Анотований зміст

 

Курсова робота складається з розрахунково-пояснювальної записки в обсязі 40-50 стор. (шрифт 14, інтервал 1,5) та містить такі розділи:

1. Вступ

2. Теоретична частина (огляд літератури)

3. Економічний аналіз статистичних даних

4. Формування розробки згідно з вибраною темою та її економічна оцінка.

5. Висновки

6. Використана література

7. Додатки

Структура курсового проекта погоджується з керівником. Постановка задач, які ставить перед собою студент, повинна бути конкретною, випливати із сучасного стана тих або інших питань проблеми й обґрунтовуватися аналізом відповідних наукових праць.

Не менш важливо, щоб дослідження кожного з питань проблеми завершувалося узагальнюючим, підсумковим науковим результатом. Практичні пропозиції по рішенню конкретних питань проблеми повинні бути аргументованими і мати критичну оцінку в порівнянні з вже існуючими варіантами вирішення, у тому числі з точки зору їхньої ефективності, прийнятності, наявності матеріальної або іншої бази для можливості реалізації.

Вступ (2-3 стор.). Обґрунтовується актуальність обраної теми, пояснюються мета та завдання дослідження, ступінь вивченості даної проблеми, новизна, ціль, завдання, об'єкт і предмет дослідження, а також указуються дані, на базі яких виконується робота.

Перший розділ (10-12 стор.). Провадиться теоретичний огляд літературних джерел з дослідженого питання вітчизняних та закордонних авторів, робиться теоретичне обґрунтування вибраної теми. Надаються теоретичні викладки з основних напрямків удосконалення досліджуємих показникiв.

Студент самостійно вивчає літературні джерела, нормативні документи, що дозволяють йому визначити теоретичні основи досліджуваної проблеми. До теоретичних основ дослідження ставляться основні категорії та поняття міжнародних економічних відносин, світового господарства, зовнішньоекономічної діяльності підприємства, закономірності розвитку даної проблеми, система наукових термінів. У цьому розділі необхідно роздивитися сутність досліджуваної категорії (процесу, проблеми), місце і роль у теорії міжнародної економіки в сучасній практиці розвитку світогосподарських зв'язків, показати її походження, проаналізувати різні точки зору і підходи до досліджуваної проблеми, висловити своє відношення до них.

Виклад теоретичних положень повинен бути якомога простішим і стислим. Ця частина курсової роботи не претендує на занадто докладне висвітлення. Вона потрібна лише як база для того, щоб краще розібратися в конкретних господарських ситуаціях у зовнішньоекономічній сфері, показати уміння студента самостійно формулювати суть проблеми, міркувати над можливостями її вирішення з тим, щоб вибрати найбільш придатні з них. Матеріал для вивчення теоретичної основи проблеми дослідження необхідно підбирати відповідно до основних задач дослідження, використовувати лише те, що безпосередньо стосується об'єкта дослідження.

Другий розділ (15-20 стор.) має аналітико-дослідницький ха­рактер. Забезпечуючи логічну послідовність дослідження, він повинен поєднати викладені теоретичні засади та вміння використовувати обрані методи дослідження і певний методичний інструментарій.

Розкривається сучасний стан предмета дослідження на обраному об'єкті дослідження; здійснюється аналіз та якісна оцінка факторів, що обумовили динаміку окремих показників на об'єкті дослідження за 1-3 роки.

Враховуючи сучасну інформатизацію та комп'ютеризацію, обов'язковим є використання у курсовій роботі сучасних інформацій­них технологій та прикладного програмного забезпечення. Усі аналітичні розрахунки, таблиці, графіки, діаграми, схеми мають супроводжува­тися тлумаченням та висновками, які дозволяють визначити сутність та стан явищ і процесів, що спостерігаються на об'єкті дослідження, розкрити їх особливості та тенденції розвитку. Джерелом інформації є фінансова звітність об'єкта дослідження.

Водночас, студент повинний проявити критичний підхід до аналізу об'єкта дослідження, уміти побачити невикористані резерви, виробити рекомендації щодо подальшого підвищення ефективності роботи об'єкта дослідження. Проте важливо, щоб аналіз здійснювався з урахуванням теми дослідження і бази практики.

У процесі збору показників, відбитих у бухгалтерському обліку або статистичній звітності, необхідно визначити джерела одержання даних. Доцільно визначити одиницю виміру (конвертована валюта, національна валюта і т.п.).

Основною формою документального оформлення матеріалів є табличні документи, що можуть бути розроблені у вигляді зведених або роздільних таблиць. Великі за розміром таблиці доцільно виносити в додатки.

Третій розділ (12-15 стор.). Містить конкретні заходи щодо удосконалення досліджуємих показникiв з iх обгрунтуванням та необхiдними розрахунками. На основі аналізу стана досліджуваної проблеми у попередньому розділі необхідно обґрунтувати пропозиції і рекомендації по подальшому розвитку й удосконаленню міжнародних економічних відносин і зовнішньоекономічної діяльності в тому аспекті, який досліджується студентом. Необхідно зробити прогноз та оцінити економічну ефективність за допомогою економічно-математичних та статистичних методів.

Це самий складний етап виконання курсової роботи. Тут студенту варто логічно завершити кожну окрему частину й аргументувати її в масштабах роботи в цілому. Тільки після цього він може сформулювати основні висновки по суті аналізованої проблеми.

Висновки рекомендується оформити чітко, логічно виважено, не перевантажуючи цифровими даними й іншими другорядними матеріалами.

Пропозиції і рекомендації до практичного використання висновків щодо вирішення конкретної проблеми у визначених умовах можуть бути актуальними тільки в умовах їхньої перспективності, тому необхідно враховувати не тільки існуючі умови, але і ті зміни, що можуть відбутися в найближчому майбутньому в даній сфері діяльності. Пропозиції можуть мати як позитивну, так і негативну спрямованість. Висуваючи ті або інші пропозиції, необхідно відзначити їхню ефективність.

Висновки (2-3 стор.), що є окремим елементом курсової роботи, становлять стисле викладання результатів проведеного дослідження відповідно до поставленої мети. Саме тут коротко наводяться найбільш важливі положення, які містять обгрунтовані чіткі лаконічні формулювання вирішення проблеми; узагальнюються результати аналізу об'єкта дослідження за визначеними завданнями; подаються пропозиції щодо удосконалення досліджуваного напряму діяльності. Пропозиції мають бути спрямовані на вирішення окремих теоретичних питань та проблем практичного характеру.

Формулюючи пропозиції, необхідно визначити їх конкретну доцільність у теперішній час або у майбутньому, звертаючи увагу на наслідки економічного та соціального характеру.

Висновки та пропозиції повинні бути чітко сформульовані, стислі та обґрунтовані.

Список використаних джерел може містити орієнтовно 30-40 найменувань. Для інформаційних матеріалів джерел Інтернету обов'язкове посилання на відповідну web-адресу. Посилання на літературні джерела мають наводитися у тексті у квадратних дужках. Наприклад, посилання [19, с. 27] означає: 19 - порядковий номер літе­ратурного джерела у списку, 27 - сторінка цитованого джерела.

Опис викори­станих джерел необхідно робити відповідно до вимог державних стандартів опису літературних джерел. Спочатку вказуються офіційні матеріали - Конституція України, Закони України, Постанови Верховної Ради, Укази Президента України, Постанови Уряду, а потім усі інші джерела в абетковому порядку, дотримуючись мови, якою видано те чи інше джерело (українською, російською). У кінці списку наводять іншо­мовні джерела інформації.

Додатки. Якщо в ході виконання роботи використовувалась велика кількість інформаційного матеріалу, то його доцільно розміщати в додатку. Також у додатках наводяться вихідні статистичні матеріали підприємства та розрахунки, які проводилися з допомогою обчислювальної техніки, окремі таблиці, малюнки та розрахунки, допоміжний матеріал.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)