АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Структура, зміст і обсяг випускної роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. VІІ. Оформлення роботи
  3. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  4. Алгоритм виконання роботи
  5. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  6. Анотований зміст
  7. Б) відображення життєзмістовних питань буття людини
  8. Бесіда за змістом прочитаного уривку.
  9. Блок змістових модулів 1.1.-1.5
  10. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  11. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  12. Варіанти контрольної роботи №1.

Випускна робота як оригінальне теоретично-прикладне дослідження повинна мати певну логіку побудови, послідовність і завершеність. Загальний обсяг випускної роботи має бути близько 60 сторінок друкованого тексту, не враховуючи список літератури і додатки.

Мова випускної роботи – державна, стиль – науковий, чіткий, без орфографічних і синтаксичних помилок.

Рекомендується така структура випускної роботи:

· зміст (план)роботи;

· вступ;

· перший (теоретичний) розділ;

· другий (аналітичний) розділ;

· третій (конструктивний, проектний) розділ;

· четвертий (охорона праці);

· висновки (кінцева частина);

· література;

· додатки.

Зміст або план випускної може займати 1–1,5 сторінки. В ньому записуються назви всіх розділів і підрозділів (параграфів) із зазначенням початкових сторінок. План роботи має відображати суть проблеми, її складність та логіку дослідження. Назви розділів і підрозділів повинні бути стислими і зрозумілими, літературно грамотними, тісно пов’язаними з назвою роботи, але не повторювати її.

У вступі (2-3 сторінки) слід обґрунтувати актуальність обраної теми, мету та завдання, об’єкт, предмет і методи дослідження, а також дати коротку характеристику структури роботи.

Важливо пам’ятати, що мета та завдання випускної роботи повинні відповідати темі дослідження. Наприклад, якщо тема роботи “Фінансові ресурси: проблеми формування та ефективного використання”, то метою випускної роботи є теоретичне обґрунтування проблем формування фінансових ресурсів та розробка практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності їх використання. Відповідно до поставленої мети в роботі вирішуються такі завдання: - розкрити теоретичні аспекти формування фінансових ресурсів; - на основі вивчення вітчизняного та зарубіжного досвіду обґрунтувати проблеми формування фінансових ресурсів; - визначити стан та ефективність використання фінансових ресурсів в економічній системі держави або в досліджуваному підприємстві; - розробити пропозиції щодо підвищення ефективності використання фінансових ресурсів.

Даючи характеристику об’єкта дослідження, слід пам’ятати, що ним завжди виступає процес або явище. Наприклад, до вищезазначеної теми об’єктом дослідження є процес формування та ефективного використання фінансових ресурсів. Предметом дослідження завжди є певна сукупність відносин, пов’язаних з об’єктом дослідження. Наприклад, в межах визначеного об’єкта, предметом дослідження буде сукупність теоретичних та практичних аспектів формування і використання фінансових ресурсів досліджуваного підприємства.

Характеризуючи структуру випускної роботи, у вступі слід зазначити з яких основних частин вона складається та яке місце в дослідженні їм належить.

Перший розділ (15-20 сторінок) присвячується теоретичному обґрунтуванню теми дослідження. У першому розділі обов'язково мають бути відображені:

- економічний зміст теми дослідження,

- основні етапи розвитку економічної думки стосовно досліджуваної теми,

- проблемні та дискусійні питання з критичною їх оцінкою,

- аналіз нормативно-правових та законодавчих актів, що врегульовують досліджувані аспекти.

Перший розділ випускної роботи складається з 3-4-х параграфів.

Бажано закінчити цей розділ коротким резюме стосовно отриманого теоретичного обґрунтування проблеми і необхідності проведення досліджень у цій сфері.

У другому розділі випускної роботи (20-25 сторінок) студент повинен виконати ґрунтовний аналіз фактичного стану досліджуваної проблеми виключно на матеріалах конкретної організації. У цьому розділі можна виділити 3-4 відносно самостійних підрозділи, що містять аналіз і оцінку конкретних сфер діяльності об’єкта дослідження. Описувати історію виникнення і розвитку організації недоцільно.

Розділ повинен бути максимально насиченим фактичною аналітичною інформацією (таблиці, графіки, діаграми, схеми), що відображають відповідні результати діяльності організації за останні 3 роки.

Слід чітко розмежувати джерела походження використаної при аналізі інформації: що запозичене з літератури, що одержано з документів організації, а які дані здобуті шляхом власних спостережень, експериментів, розрахунків, соціологічних опитувань тощо. Розділ завершується оцінкою одержаних результатів.

Третій розділ (15-20 сторінок) має містити обґрунтовані пропозиції студента, спрямовані на досягнення мети, поставленої у вступі. Структурно розділ має містити 2-3 параграфи. Характер і зміст заходів, що пропонуються, повинні базуватися на аналізі, проведеному в другому розділі випускної роботи.

Однією з ознак високої якості випускної роботи є застосування економіко-математичних методів як під час аналізу, так і при обґрунтуванні запропонованих заходів.

Метою четвертого розділу випускної роботи є виявлення основних принципів раціональної організації охорони праці та цивільного захисту, економічно обґрунтованих і доцільних заходів її покращання, встановлення заходів мінімізації негативних наслідків виробничої діяльності для людини і матеріальних об’єктів, аналізу ефективності вищезазначених заходів на підприємстві (в установі), на базі якого виконувалась випускна робота. Максимальний обсяг розділу у випускній роботі становить 8 сторінок.

Розділ складається з двох підрозділів такого змісту:

1. Організація охорони праці (система управління охороною праці (СУОП) на підприємстві, нормативна база підприємства з питань охорони праці, служба охорони праці підприємства);

2. Стан охорони праці (регулювання охорони праці у колективному договорі, стан умов і безпеки праці, фінансування охорони праці).

Висновки (2-3 сторінки) є завершальною частиною випускної роботи. Вони повинні містити стислий виклад актуальності теми, зроблених оцінок та узагальнень під час аналізу, пропозицій автора та їх економічної ефективності. Ознайомлення з текстом висновків повинно сформувати у читача уявлення про ступінь реалізації автором випускної роботи поставленої мети і завдань.

Література включає складений за чинними правилами перелік використаних літературних джерел.

У додатки виносяться громіздкі таблиці допоміжного характеру, блок-схеми тощо.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)