АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні рекомендації навчально–тренувально процесу групи ПСМ з пауерліфтингу

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  3. Але спочатку фашистські, як, власне, й більшовицькі групи в Росії та націонал-соціалістичні – у Німеччині, були малочисельними й малопомітними в політичному житті.
  4. Батьківські консультативно-корекційні групи.
  5. Ваш рейтинг Рейтинг групи
  6. Геноми майже всіх відомих РНК-вмісних вірусів – це лінійні молекули, які можна розділити на 3 групи.
  7. Групи виробів з чорних металів.
  8. Групи зчеплення. Генетичні карти організмів.
  9. Групи крові
  10. групи ПП І р.н.
  11. Деякі рекомендації щодо правил поведінки в умовах небезпеки землетрусу
  12. До активу балансу входить розділ: Р1 необоротні активи, Р2 оборотні активи, Р3 витрати майбутніх періодів, р4 необоротні активи групи вибуття.

 

Вступ

1. Циклічність тренувань з пауерліфтингу

2. Фаза перша

2.1 Набір м'язової маси

2.2 Поліпшення швидкісно-силових якостей

2.3 Поліпшення техніки виконання руху

2.4 Подолання "слабких" місць

2.5 Поліпшення рухливості суглобів і гнучкості

3. Фаза друга

3.1 Збільшення сили

4. Фаза третя

4.1 Вихід на пік сили

5. Організація мікро і макроциклів

Використана література

 


Вступ

Пауерліфтинг (силове триборство) відноситься до порівняно молодих видів спорту, відомий він трохи більше 30 років. Назва походить від двох слів «power» - сила, міць і «ліфт» - піднімати.

Першовідкривачі цього виду - американці. У колишньому СРСР пауерліфтинг знають із 1989 року, саме тоді в Москві вперше виступили американські й англійські спортсмени з показовими виступами.

Офіційні Чемпіонати світу проводяться з 1972 року, Чемпіонати Європи - з 1980. З кожним роком цей вид спорту стає усе більше популярним, про що свідчить постійно зростаюче число країн учасниць міжнародних змагань.

У кожного виду спорту велике майбутнє Міжнародна федерація пауерліфтинга домагається включення силового триборства в програму Олімпійських Ігор.

Як вид спорту пауерліфтинг те саме що важка атлетика, а саме з важкоатлетичним двоєборством, але при цьому має ряд істотних відмінностей. Пауерліфтинг - силовий вид, важкоатлетичне двоєборство - спортивно-силовий. Перевага пауерліфтинга також у тім, що рухи його більше прості, і цим він доступний не тільки чоловікам. Вони протягом багатьох років мають можливість показувати високі результати з мінімальним відсотком травматизму.

У процесі заняття відбувається зміцнення опорно-рухового апарата; підсилюється кровообіг м'язових тканин, що сприяє їхньому розвитку. Тренування з вагою позитивно впливає на білковий обмін, підсилює анаболічні процеси, а також зростає опір до захворювань.

 

 


 

Цикличність тренувань в пауерліфтингу

Довжина циклу тренувань пауерліфтера залежить від рівня його майстерності. Планування більшою мірою має бути стратегічним, ніж тактичним. Ніхто не застрахований від зривів, тому тактичні завдання краще вирішувати за обставинами. Намагайтеся так спланувати свій цикл, щоб мінімально страждати від зривів.

Дуже важливо ставити перед собою мінімальні цілі - це дозволить вам уникнути розчарувань. Стратегічне планування слід почати з постановки задач, але, як правило, більшість вирішуваних завдання (наприклад, такі як збільшення силової витривалості і вихід на пік сили) суперечать один одному і на одному етапі не можуть вирішуватися одночасно, тому доцільно розбивати тренувальний цикл на кілька фаз - зазвичай виділяють три основні фази.

Фаза перша:

1. Набір м'язової маси

2. Поліпшення швидкісно-силових якостей

3. Поліпшення техніки виконання руху

4. Нівелювання "слабких" місць

5. Поліпшення рухливості суглобів і гнучкості

Зазвичай, у цей фазі троеборець "відпочиває" після виходу на пік (після змагань).


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)