АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сегментування ринку

Читайте также:
  1. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  2. Граничний продукт змінного фактора в грошовому вираженні на конкурентному ринку (праця — змінний фактор, капітал — постійний)
  3. Графічна модель грошового ринку
  4. ДОСЛІДЖЕННЯ РИНКУ ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ
  5. Економічні відносини ринку. Закон попиту та пропозиції.
  6. Значення PR та маркетингу на ринку товарів та послуг
  7. Значення PR та маркетингу на ринку товарів та послуг
  8. Інструменти фінансового ринку
  9. Коли й чому товар продається за однаковими цінами. Єдина ціна товарного ринку.
  10. Конкурентні переваги підприємств на ринку туристичних послуг
  11. Лекція 11. Стратегії конкуренції підприємств на ринку туристичних послуг.
  12. Лекція 5. Конкурентні переваги підприємств туристичної сфери на ринку послуг

 

Сегментування ринку споживачів за показниками вік,– цінова орієнтованість, оновлюваність

Ціна,грн Вік, років 1 500-3 000 3 000-5 000 5 000-10 000 10 000 і більше
18-25 Сегмент А. Оновлюються раз на 3 роки. Сегмент Б Оновлюються раз на 5 років    
25-35   Сегмент Воновлюються раз на 2 роки    
35-55 Сегмент ГОновлюються раз на 10 років   Сегмент Драз на 6 років Сегмент ЕРаз на 20 років.

 


Проведене дослідження цільових ринків маркетинговим відділом Ікеа визначило, що критеріями сегментації споживачів меблів є рівень доходів і планування житлоплощі. Маючи на увазі, що територіально ринок збуту меблів визначений територією України, скористайтесь статистичною інформацією, визначимо структуру цільового ринку.

Для того, щоб правильно вибрати привабливий цільової сегмент, скористаємося системою переваг кожного сегмента

Сегмент А— найперший етап становлення самостійного, власного життя. Це фомування власної оселі. У такому випадку меблі є одним з основних елементу початків. Даному сегменту характерне орієнтування на низьку ціну, та достатньо швидке бажання зміни інтер’єру. -Воліють купувати меблі відразу для всієї кімнати, так як цінують єдність і гармонію стилю,

-Звертають увагу на комплекти меблів, ніж на окремі вироби,

-Дизайн (західний зовнішній вигляд),

-Ціна.

Сегмент Б-- представники того ж віку, але з більшим матеріальним статком орієнтуються на вишуканість, не шкодуючи грошей купують *на довго* але якісно та зі смаком. Не рідко дизайн має вагоме значення.

Сегмент В— Люди 25-35 років, що орієнтуються на помірну якість, швидку заміну інтер’єру, та середню цінову категорію. Одна з найбільших груп на ринку, що забезпечує стабільний попит, великі капіталовкладення

При виборі меблів керуються:

-Дизайном (воліють західний зовнішній вигляд),

-Зручність користування меблями,

-Можливість розміщення в малогабаритній квартирі,

Сегмент Г— частіше жінки літнього віку, що бажають оновити інтер’єр за невеликі кошти, роблять це не часто. Не мають прив’язаності до дизайну або специфічності матеріалу. Перевага надається компаніям що забезпечують доставку, встановлення, та систему знижок.

Сегмент Д— забезпечені люди старшого віку, переважно чоловіки, що обирають вишукані та не дешеві меблі, оновлювати не будуть або будуть не часто. Орієнтуються на меблеві дома вищих рівнів, обирають якісну оббивку та деревину що буде підкреслювати стиль. Знижки не є принциповим моментом.

Сегмент Е— напевне найменший, але не у прибутковості сектор. Люди літнього віку,гарно забезпечені, обирають виключно імпортні меблі найкращих сортів, найвишуканіших матеріалів. Пріоритетами є екологічність, дизайн, прив’язаність до марки, в даному випадку більша ціна є навіть кращим для клієнта аніж система певних знижок. Ціна для них не є основним при виборі виробів меблів. Віддають перевагу меблі, виготовлені з натуральної деревини цінних порід. Який-небудь інший матеріал прийнятний за умови, що виробником є закордонна фірма, виробник ексклюзивних меблів. При виборі меблів вони звертають увагу насамперед на: марку (виробник), дизайн, матеріал, з якого виготовлені меблі. Причому споживачі сегмента Б воліють знайомитися з виробами за каталогами, а представники сегмента Е - замовляти меблі на замовлення індивідуально під свою планування.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)