АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ДОСЛІДЖЕННЯ РИНКУ ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ

Читайте также:
  1. III.Результати дослідження
  2. Аналіз технологічної схеми виробництва плавлених сирів
  3. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  4. Бактеріоскопічне дослідження харкотиння – метод виявлення туберкульозу
  5. Визначення напряму дослідження
  6. Виробництво плавлених сирів на основі сухих інгредієнтів
  7. Граничний продукт змінного фактора в грошовому вираженні на конкурентному ринку (праця — змінний фактор, капітал — постійний)
  8. Графічна модель грошового ринку
  9. Доведення в наукових дослідженнях.
  10. Дослідження
  11. ДОСЛІДЖЕННЯ М'ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ
  12. Дослідження О. Г. Столєтова

 

Витримав фінансову кризу, один із сегментів молочного ринку не виніс періоду корекції. Ринок плавлених сирів вперше за кілька років показав падіння ― його ємність скоротилася на 32%. Споживачі втратили цікавість до цього продукту. Не витримав важких реалій і завод «Плавлені сири». Господарський суд Харківської області визнав його банкрутом. ЗАТ «Плавлені сири» виробляло плавлені сирки і плавлену сиркову масу «Янтар», копчені сирні ковбаси і топлене масло. Також, окрім виробничих потужностей, до складу підприємства входив склад для зберігання твердих сирів. Знизили свої показники і лідери ринку. Так, за попередніми даними ІКГ "Астарта-Таніт», ВАТ «Моліс» скоротив свою частку ринку у виробництві з 15,7% у 2009-му, у 2008-му до 15,2%, а «Укрпродукт» ― з 23% до 7,7%. Згідно з повідомленням холдингової компанії групи Ukrproduct Group Limited на Лондонській фондовій біржі, продажу брендової продукції компанії «Укрпродукт Груп» (ТМ «Наш молочник», «Народний продукт») за минулий рік скоротилися на 17,5% і склали 19,3 тис.т, в той час як сухого молока - збільшилися на 63,7%, до 8,96 тис. т. Відзначається, що на зниження продажів, зокрема, вплинув дефіцит молочної сировини в країні. При цьому завдяки стабілізації ситуації на світовому ринку сухого молока група, починаючи з жовтня 2009 р., значно наростила продажі цієї продукції. Компанія підписала нові договори на продаж сухого молока з компаніями Dannon, «Юнімілк» і «Вімм-Білль-Данн». Подорожчання сировини було частково компенсоване зниженням адміністративних витрат, витрат на продаж та дистрибуцію. У той же час деякі компанії зацікавлені у виробництві плавленого сиру. Так, «Хмельницька маслосирбаза», «Новокаховський завод плавлених сирів» і «Молочний ал’янс» збільшили виробництво з 4,2% до 7,8%; з 7,7% до 13,2% і з 6,4% до 8, 6% - відповідно. Також збільшила свою присутність на ринку і «Шостка». (Рисунок 1.1)

Рисунок 1.1 Ведучі виробники плавленого сиру

 

В 2008 році був запущений до експлуатації новій цех по виготовленню плавлених сирів на одному з найбільш відомих підприємств-постачальників плавлених сирів масла та твердих сирів до країн СНД ― ТОВ «Рожищенський сир завод» (Волинська обл.).

Споживання сирів, за даними маркетологів, в останні два роки постійно збільшується. При цьому попит на них зростає швидше, ніж внутрішнє виробництво, що сприяє імпорту. Це означає, що і торгівлі і покупцям буде з чого вибирати. А український ринок стає ласим шматочком для іноземних компаній: незважаючи на кризу, споживання сиру продовжує зростати, українець їсть в рази менше цієї продукції, ніж європеєць. Показники споживання сирів на душу населення в Україні, за різними оцінками (від 4,8 кг до 5,4 кг), значно відстають від Франції (26,6 кг) чи Німеччини (23,6 кг), що сприяє імпорту плавлених сирів (Рисунок 1. 2).

Рисунок1.2 Основні країни-потачальники плавлених сирів


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)