АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оцінка конкурентних сил за Портером

Читайте также:
  1. Аналіз та оцінка екологічної складової регіональної системи
  2. Аналіз та оцінка маркетингових можливостей підприємства. Використання матриці Ансоффа.
  3. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  4. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  5. Вивчення й оцінка КІСП
  6. Види стратегій по підтримці конкурентних переваг по М.Портеру.
  7. Економічна оцінка природно-ресурсного потенціалу Франції
  8. Загальна економічна оцінка земельних ділянок
  9. Загальна оцінка та характеристика небезпек
  10. Інтегральна оцінка рівня стійкого розвитку регіонів України
  11. Кількісна оцінка ризику
  12. Наукові принципи доказової медицини і їх біоетична оцінка.

маркетинговий аналіз ринок

1. Загроза появи нових конкурентів.

Перешкодою для появи нових конкурентів служать такі бар'єри:

A. витрати на придбання основних фондів великі.З тієї причини більшість підприємств меблевої промисловості утворені на базі раніше існуючих підприємств шляхом їх приватизації. У цьому відношенні не є винятком і ІКЕА

B. фіксовані витрати, пов'язані з отриманням ліцензії, сертифікату відповідності, екологічного сертифіката.

C. що стосується «приходу» на далекосхідний ринок виробників інших регіонів, то високі залізничні тарифи є бар'єром для інших європейських виробників меблів, а низький курс гривні по відношенню до долара США на тлі низької платоспроможності населення робить імпортні меблі в своїй більшості неконкурентоспроможною за ціною.

З усього вищесказаного випливає, що бар'єри входу з меблеву галузь значні, що зводить до мінімуму конкуренцію з боку потенційно нових виробників.

2. Загроза заміни цього продукту.

Меблі відноситься до рухомого мобільного майну людини. Її розвиток, зміна знаходиться в тісному зв'язку з розвитком способу життя людей. Історія меблів невіддільна від загальної історії техніки, мистецтва і культури людини. Але це накладає свій відбиток лише на зміну меблевих форм, матеріалів, конструкцій. Меблі - невіддільна частина житла людини. До цих пір поки життєдіяльність людини буде пов'язана з приміщенням, конкуренція з боку заміни аналізованого товару новим практично відсутня, можливо, лише зміна матеріалу, технології виготовлення (наприклад, поява надувних меблів). Проте всі ці зміни стосуються дуже вузького сегмента споживачів.

3. Сила позиції постачальників.

Для того, щоб визначити вплив постачальників на конкурентне середовище Ікеа позначимо перелік матеріалів і сировини, які використовуються у виробництві:

А. ламінована плита,

Б. смола,

В. теплоенергія.

З усіх перерахованих позицій матеріалів Ікеа проводить закупівлю лише смоли. Іншими двома видами матеріалів Ікеа забезпечує себе самостійно, так як має виробничі потужності для виготовлення ДСП, її ламінування, а також отримання теплоенергії. У цьому відношенні практичне більшість меблевих фабрик Україні знаходяться в менш вдалому положенні: всі вони використовують ДСП, вироблену на Київському меблевому деревообробному комбінаті. Собівартість цієї плити істотно вище собівартості ДСП, виробленої на заводах Ікеа

Що стосується первинної сировини для виготовлення ДСП, то, завдяки тому, що на нашому ринку зосереджена безліч лісозаготівельних підприємств, останні, конкуруючи між собою, ставлять Ікеа та інші підприємства з виготовлення ДСП у вигідне положення.

Що стосується смол, то всі меблеві підприємства Україну купують їх за кордоном. Планувалося відкриття виробництва смол в м. Запорожжя, але будівництво як вже 7 років заморожена. Тому меблеві підприємства, закуповуючи смоли за кордоном, повністю залежать від кон'юнктури ринку цього товару за кордоном, коливань курсу рубля, що послаблює їх конкурентну позицію.

4. Сила позиції покупців.

Перш за все визначимо цільової сегмент споживачів, на яких орієнтована продукція Ікеа

В асортимент продукції на нашому ринку

1) входить меблі для дому

2) офісні меблі.

Отже, цільовими ринками є:

•-населення,

•-установи, організації, підприємства.

Структура реалізованої меблів за цільовим ринкам розподілена таким чином: 89% становить меблі для дому та 11% - офісні меблі. З огляду на це можна зробити висновок, що основний перспективний цільовий ринок споживачів для Ікеа є населення. Тому надалі все дослідження буде орієнтовано саме на цей цільовий ринок.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)