АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Спостереження

Читайте также:
  1. Соціологічне спостереження як метод збору первинної соціальної інформації
  2. Спостереження і експеримент. Моделі і моделювання.
  3. Спостереження та метеоінформація
  4. Т е м а 2. Статистичне спостереження
  5. Хід спостереження
  6. Хід спостереження
  7. Хід спостереження
  8. Хід спостереження

Основні принципи

- Принцип детермінізму (причинної обумовленості) - стверджує, що психіка залежить від способу життя та розкриває основні причини виникнення психіки у історичному розвитку всього світу, тобто філогенезі та індивідуальному розвитку організму від народження до смерті. Як називається такий розвиток? Онтогенез.

- Принцип єдності психіки і діяльності – у свідомості кожного з нас є внутрішній ідеальний план дій, за допомогою якого людина орієнтується в навколишньому середовищі. Міміка, жести, рухи виражають психічні стани людини. Їх аналіз і вивчення допомагають розкрити внутрішні секрети психіки.

- Принцип розвитку – психіка постійно змінюється на різних етапах розвитку людини і може бути зрозуміла і вивчена тільки в розвитку. Принципи психології створюють надійну основу для вивчення психіки за умови використання перевірених методів пізнання.

Завдання:

- Підвищення продуктивності праці;

- Підвищення ефективності навчально-виховного процесу;

- Покращення стосунків між вчителем і учнем;

- Виявлення і розвиток здібностей дітей;

- Психолого-педагогічна підготовка вчителя;

- Підвищення психологічної культури суспільства;

- Сприяння всебічному і гармонійному розвитку особистості.

Спостереження


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)