АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема: Створення та використання форм, запитів та звітів

Читайте также:
  1. Автоматичне створення форм
  2. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.
  3. Аналіз використання виробничих потужностей
  4. Аналіз використання виробничого обладнання
  5. Аналіз та оцінка маркетингових можливостей підприємства. Використання матриці Ансоффа.
  6. В Україні природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.
  7. Види нового товару. Процес створення нового товару
  8. Визначення територій та використання земель для містобудівних потреб
  9. ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ,ЇХ МАЙБУТНЄ В ЕНЕРГЕТИЦІ.
  10. Використання бункерних агрегатів для приготування опари
  11. Використання вологого тепла. Припарки. Компреси
  12. ВИКОРИСТАННЯ ГРАМАТИЧНИХ КАТЕГОРІЙ ІменникА У ПРОФЕСІЙНОМУ МОВЛЕННІ

План

1. Запити

2. Форми

3. Звіти

4. Макроси

Запити

Запити використовуються для перегляду, зміни й аналізу даних різними способами. Запити також можна використовувати як джерела записів для форм, звітів і сторінок доступу до даних.

Запит - вимога на добір даних, що зберігаються в таблицях, або вимога на виконання певних дій з даними.

Типи запитів:

 

Запити на вибірку Запити цього типу повертають за деякими умовами дані з однієї або декількох таблиць і відображають їх у вигляді таблиці, записи в якій можна оновлювати (з деякими обмеженнями).
Запити з параметрами Запити, які при виконанні відображають у окремому діалоговому вікні запрошення ввести дані, наприклад, умова для повернення записів, або значення, що потрібно вставити в поле.
Перехресні запити Запити, у яких підраховується сума, середнє, число значень або виконуються інші статистичні розрахунки, після чого результати групуються у виді таблиці по двох наборах даних, один із яких визначає заголовки стовпців, а інший заголовки рядків.
Запити на зміну:   1. запити на створення табл. 2. видалення записів 3. відновлення записів 4. додавання записів Запити, що за одну операцію вносять зміни в кілька записів.
Запити SQL:   1. запити на об'єднання 2. запити до сервера 3. керуючі запити 4. підлеглі запити Запити, створювані за допомогою інструкцій SQL.   SQL (Structured Query Language) - Мова програмування, призначена для виконання запитів, відновлення і керування реляційнними базами даних.

Запит на вибірку можна створити автоматично, зберігши існуючий фільтр у вигляді запиту. Також можна використовувати запит як фільтр.

Крім цього, автоматично (майстром) можна створювати:

· Перехресні запити

· Запити на вибірку:

1 запит «Звичайний запит»

2 запит «Повторювані записи »

3 запит «Записи без підлеглих»

У загальному випадку запити створюються в режимі конструктора, оперуючи з бланком запиту.

Багато різних властивостей запиту можна встановити у вікні “Властивості запиту”.


Якщо треба отримати у результаті не всі записи, а якусь кількість або процент, то потрібно змінити значення списку “ Набір значень

Щоб створити діалогове вікно для введення значення параметра (запит з параметром), треба у вираз включити рядок [Підпис]. При виконанні запиту в цьому місці буде використане введене значення.

Якщо треба задати спеціальні умови на данні, вводимо вираз у рядок “ Умови відбору:”. При цьому можна користуватися майстром “ Будівник виразів ”.

Обчислювальне поле - поле, визначене в запиті для виводу результату розрахунку виразу. Обчислення проводяться всякий раз при виконанні запиту.

Для розрахунків з використанням формул, визначених користувачем, треба ввести бажаний вираз в порожню комірку «Поле:» бланку запиту:

Поле: Назва_поля: вираз_з_формул.

Вирази, що визначають обчислювальні поля, створюються за допомогою майстра звичайних запитів або вводяться користувачем у рядок “Групова операція:” бланку запиту, у якому дозволяється вибір статистичних функцій для виконуваних обчислень.

Убудовані статистичні функції дозволяють знайти наступні підсумкові значення для груп записів або для всіх записів:

· SUM суму значень поля

· AVG середнє значення поля

· COUNT число значень у полі

· MIN мінімальне значення

· MAX максимальне значення

· STDEV середньоквадратичне відхилення

· VAR дисперсію

Обчислення підсумкових значень для груп записів у запиті:

У рядок “Групова операція:” бланку запиту можна ввести:

§ Групування -Визначає групи, для яких виконуються обчислення.

§ Вираз -Створює обчислювальне поле, за допомогою виразу, що включає статистичну функцію.

§ Умова -Визначає умови добору для поля, що не бере участь в групуванні.

Якщо для поля вибирати цей параметр, автоматично знімається прапорець „Вивід на екран”, і поле не виводиться на екран при виконанні запиту.

При створенні запиту на основі декількох таблиць треба враховувати тип їхнього об'єднання.

Об'єднання таблиць - зв'язок між полем однієї таблиці або запиту і полем в іншій таблиці або запиті, що має той же тип даних.

Access дозволяє створювати:

 

Внутрішнє об'єднання Відбираються тільки ті записи, що мають однакові значення у зв'язаних полях.
Зовнішнє об'єднання Відображаються всі записи першої таблиці. Якщо для деяких записів із першої таблиці немає відповідних записів у другій таблиці, то на їхньому місці будуть знаходитися порожні комірки.
Само- об'єднання Записи комбінуються з іншими записами тієї ж таблиці. Допускається як внутрішнє, так і зовнішнє об'єднання. На схему бланка запита таку таблицю треба додати двічі.

Якщо до цього у вікні «Схема даних» були створені зв'язки між таблицями, то при додаванні зв'язаних таблиць у режимі конструктора лінії об'єднання виводяться на екран автоматично.

У іншому випадку, Access створює внутрішнє об'єднання для полів, що мають однакові імена й типи даних, якщо одне з цих полів є ключовим.

Крім того, користувач має можливість створювати об'єднання власноруч.

 

Запит на зміну (запити-дії):

 

1. Запит на створення таблиці - створює нову таблицю на основі усіх або частини даних з однієї або декількох таблиць.

2. Запит на оновлення записів - вносить спільні зміни в групу записів однієї або декількох таблиць.

3. Запит на додавання - додає групу записів з однієї або декількох таблиць у кінець однієї або декількох таблиць.

4. Запит на видалення - видаляє групу записів з однієї або декількох таблиць.

Найпростіше створити спочатку запит на вибірку, далі упевнитися в тім, що його результат не містить помилок, і вже після перетворити в потрібний запит-дію кнопкою «Тип запиту» на панелі інструментів у режимі конструктора.

Для виконання запиту треба натиснути кнопку «Запуск».

Перехресний запит створюється за допомогою майстра або самостійно в режимі конструктора.

У режимі конструктора (комірки «Перехресна таблиця:») можна вказати поля, значення яких будуть заголовками стовпців і рядків, а також поле, значення якого варто використовувати в обчисленнях.

Зауваження: Досвідчені користувачі завжди можуть працювати безпосередньо з базовою інструкцією будь-якого запиту у вікні запиту в режимі SQL.

 

Форми

Форма - об'єкт, у якому розміщуються елементи керування, що приймають дії користувачів або служать для введення, відображення і зміни даних у полях.

У звичайному режимі форма відображає на екрані тільки один запис.

Елемент керування - графічний об'єкт (поле, прапорець, прямокутник, кнопка,...) для наочної роботи з даними.

Типи форм:

 

Звичайна форма Кожне поле розташовується на окремому рядку; підпис знаходиться ліворуч від поля.
Стрічкова форма Поля, що утворюють один запис, розташовані в одному рядку; їхні підписи виводяться один раз у верхній частині форми.
Таблична форма Поля записів розташовані у форматі таблиці, де кожному запису відповідає один рядок, а кожному полю — один стовпець.

 

Підлегла форма - це форма, що знаходиться усередині іншої форми.

Підлеглі форми особливо зручні для відображення даних з таблиць або запитів, зв'язаних відношенням «один-до-багатьох». Підлегла форма може відображатися у вигляді таблиці, у вигляді звичайної або стрічкої форми. Головна форма може відображатися тільки як звичайна форма.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)