АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки до виконання практичної роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  3. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  4. VІІ. Оформлення роботи
  5. Алгоритм виконання роботи
  6. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  7. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  8. Алгоритми виконання команд
  9. Аналіз виконання договірних зобов'язань по відвантаженню продукції
  10. Аналіз ритмічності роботи підприємства.
  11. Атрибути – це компоненти тегу, що містять вказівки про те, як броузер має сприйняти й обробити тег.
  12. Безпека праці, як галузь практичної діяльності

ВСТУП

 

 

Глибоке вивчення курсу «Економіка переробки продукції тваринництва» має велике значення для формування спеціаліста. Без знань економіки не можна зрозуміти сутності соціально-економічного розвитку, його мети і шляхів забезпечення зростання ефективності підприємницької діяльності.

Питання розвитку різних галузей економіки України, в тому числі галузей з переробки сільськогосподарської продукції, на сучасному етапі мають особливу роль, так як Україна переходить від адміністративно-командної системи управління господарством до ринкової. Світовий досвід показує, що завжди перемагає та система, яка забезпечує якісно вищий рівень життя суспільства. Тому перевагу треба віддавати питанням економічного розвитку України.

Першочерговим завданням кожного підприємства є розробка заходів, спрямованих на подальше забезпечення його стабільного економічного зростання. Для досягнення цієї мети важливе значення має набуття майбутніми спеціалістами навиків використання теоретичних знань у практичній діяльності. Це забезпечується рішенням навчальних задач. Для визначення рівня засвоєння теоретичного матеріалу пропонуються тестові завдання.

 

 

ТЕМА1: ПІДПРИЄМНИЦТВО ЯК СУБ’ЄКТ ТА

ОБ’ЄКТ РИНКОВИХ ВІДНОСИН

 

Методичні вказівки до виконання практичної роботи

Підприємство – це юридична особа і одночасно господарська та фінансова одиниця. Закон України «Про підприємства в Україні» визначає підприємство як «самостійний господарюючий статутний суб’єкт, який має права юридичної особи та здійснює виробничу, науково-дослідницьку і комерційну діяльність з метою одержання відповідного прибутку(доходу)».

Підприємство діє в умовах економічної самостійності, самоокупності, матеріальної відповідальності, дотримуючись прийнятого законодавства. В залежності від форми власності розрізняють підприємства індивідуальні, приватні, спільні, колективні, сімейні, державні, комунальні. Кожне з них має свої особливості, пов’язані з джерелами та механізмом формування статутного фонду, відношенням робітників до власності підприємства, їх стимулювання, порядком розподілу і прибутку.

Господарювання підприємства пов’язане як з внутрішнім, так і з зовнішнім середовищем, під яким розуміють всі зовнішні відносно підприємства умови та чинники, що діють у глобальному оточенні. Зовнішнє середовище характеризується невизначеністю, складністю та рухливістю.

На діяльність підприємства впливає держава. Розрізняють пряме та непряме(економічне) регулювання діяльності підприємства.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)