АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Процесуальні вимоги до постанови про закриття кримінальної справи

Читайте также:
  1. III. СОЦІЯЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ ПОСТАНОВИ
  2. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  3. БУДУЩЕЕ – ПЕРЕД ВАМИ СТОИТ НЕЛЕГКАЯ ЗАДАЧА. В ОДИНОЧКУ ВЫ С НЕЙ НЕ СПРАВИТЕСЬ.
  4. В каких случаях в исправительном учреждении не может быть введен режим особых условий?
  5. В якій відповіді (відповідях) правильно вказані необов’язкові (факультативні) види звільнення особи від кримінальної відповідальності, передбачені чинним КК України?
  6. Види службових листів. Ділове листування. Вимоги до офіційного листування. Етикет ділового листування.
  7. Види та вимоги, які до них ставляться
  8. Види штукатурок і вимоги до штукатурених поверхонь.
  9. Визнання недоведеними тих фактичних обставин справи, які раніше вважалися встановленими.
  10. Визначте, які види звільнення від кримінальної відповідальності є обов’язковими для суду, а які необов’язковими.
  11. Виключне провадження в кримінальному процесі: приводи і підстави, строки перегляду справ, процесуальні наслідки перегляду справ в порядку виключного провадження.
  12. Вимоги безпеки під час виконання роботи.

Слідчий закриває справу мотивованою постановою, в якій, крім даних, передбачених у статті 130 цього Кодексу, зазначає: відомості про особу обвинуваченого, суть справи, підстави для закриття справи, рішення про скасування запобіжного заходу і заходів по забезпеченню цивільного позову та можливої конфіскації майна, а також рішення в питанні про речові докази відповідно до статті 81 цього Кодексу.

Якщо розслідуванням встановлено факти, які вимагають застосування заходів громадського або дисциплінарного впливу чи адміністративного стягнення щодо особи, яка притягалась як обвинувачений, або щодо інших осіб, слідчий, закриваючи кримінальну справу, доводить ці факти до відома громадської організації, товариського суду, трудового колективу або адміністрації підприємства, установи, організації для вжиття відповідних заходів впливу або надсилає матеріали справи до суду для застосування заходів адміністративного стягнення.

Копія постанови про закриття справи надсилається прокуророві, особі, що притягалася до кримінальної відповідальності, особі, за заявою якої була порушена справа, а також потерпілому та цивільному позивачеві.

Порядок закриття кримінальної справи гарантує прийняття обґрунтованого рішення і захищає законні права учасників процесу.

У постанові про закриття справи крім даних, передбачених ст. 130 КПК, викладаються обставини справи, аналізуються зібрані докази, наводяться мотиви і процесуальні підстави закриття справи, але в ній не можна наводити мотивів і підстав, що не обґрунтовані доказами.

Також у постанові про закриття справи викладається рішення про скасування запобіжного заходу, заходів по забезпеченню цивільного позову та можливої конфіскації майна і про речові докази відповідно до вимог ст. 81, 126, 165 КПК. У резолютивній частині формулюється рішення з питань, зазначених у ч. 1 і 2 цієї статті.

Слідчий при закритті справи за реабілітуючими обставинами виносить постанову самостійно, а за нереабілітуючими обставинами, передбаченими ст. 7, 71, 72, 73, 8, 9, 10, 111 КПК, а також за актом амністії - за згодою прокурора виносить мотивовану постанову про направлення справи до суду для вирішення питань, зазначених у цих статтях.

4. Копію постанови про закриття справи слідчий надсилає прокурору, особі, що притягалася до кримінальної відповідальності, особі, за заявою якої була порушена справа, а також потерпілому і цивільному позивачу та роз'яснює їм право і строки оскарження постанови.

 

13. Процесуальний порядок та вимоги до складання постанови про направлення справи до суду для вирішення питання про застосування примусових заходів медичного характеру.

По закінченні досудового слідства, якщо буде встановлено неосудність або обмежену осудність особи, що вчинила суспільно небезпечне діяння, складається постанова про направлення справи до суду для вирішення питання про застосування примусових заходів медичного характеру. В постанові повинні бути викладені всі обставини, які підтверджують вчинення цією особою суспільно небезпечного діяння, а також дані, які підтверджують, що ця особа захворіла на психічну хворобу. Ця постанова разом з справою надсилається прокуророві.

По закінченні досудового слідства, якщо буде встановлена неосудність особи, що вчинила суспільно небезпечне діяння, слідчий виносить постанову про направлення справи в суд для вирішення питання про застосування примусових заходів медичного характеру.

У постанові слідчого повинні бути викладені докази, які підтверджують вчинення особою суспільно небезпечного діяння, а також дані, які підтверджують, що вона захворіла на психічну хворобу.

До постанови додається список осіб, які підлягають виклику в судове засідання, довідки про рух справи, про речові докази та ін. Справа з постановою слідчого направляється прокурору.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)