АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання №1. У кримінальному провадженні за ч.2 ст.121 КК України обвинувачений Василько звернувся до суду із заявою про укладення угоди про примирення з потерпілим

Читайте также:
  1. II Завдання додому
  2. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  3. II. Тестові завдання
  4. IІ Завдання додому
  5. IІ Завдання додому
  6. IІ Завдання додому
  7. IІ Завдання додому
  8. IІ Завдання додому
  9. IІ. Завдання додому
  10. IІ. Завдання додому
  11. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  12. Визнання, класифікація, оцінка та основні завдання обліку зобов'язань

У кримінальному провадженні за ч.2 ст.121 КК України обвинувачений Василько звернувся до суду із заявою про укладення угоди про примирення з потерпілим. Обвинувачений зобов’язався відшкодувати моральну шкоду близьким родичам, сплатити кошти, що були витрачені на лікування потерпілого та його похорон.

Дайте юридичний аналіз ситуації. Яке рішення повинен прийняти суд?

Який процесуальний порядок укладення угоди про примирення.

 

Варіант 1.

Василько підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.309 КК України. Він заявив клопотання про укладення угоди про визнання винуватості.

Дайте юридичний аналіз ситуації. Назвіть умови та підстави укладення угоди про визнання винуватості, процесуальний порядок її укладення.

Яке рішення може бути прийнято у зазначеному провадженні?

 

Варіант 2.

Василько підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КК України. Він заявив клопотання про укладення угоди про примирення.

Дайте юридичний аналіз ситуації. Назвіть умови та підстави укладення угоди про примирення, процесуальний порядок її укладення.

Варіант. Однією із умов укладення угоди про примирення було відшкодування шкоди потерпілому Багнюку. Втім, після постановлення вироку Василько відмовився компенсувати шкоду у зазначеному в угоді розмірі.

Які наслідки може мати така відмова?

Завдання №2

Під час здійснення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку в квартирі народного депутата.

Хто має право на проведення обшуку у житлі чи іншому володінні народного депутата та яким є процесуальний порядок його проведення?

Завдання №3

Під час досудового розслідування виникли підстави для затримання судді та повідомлення йому про підозру.

Хто має право здійснити затримання та який процесуальний порядок затримання, обрання запобіжного заходу, повідомлення про підозру судді?

Завдання №4

До Калінінського РВ звернувся Петровський із заявою про притягнення до кримінальної відповідальності його сусіда Алфьорова В.І., який за словами заявника наніс своїй дружині Алфьоровій С.П. тілесні ушкодження.

Які дії за заявою Петровського має вчинити слідчий, якщо Алфьорова отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості?

Яким чином розпочинають і здійснюють кримінальне провадження у формі приватного обвинувачення?

Реферативні повідомлення за темою:

1. Імунітети у кримінальному судочинстві: поняття, види, значення.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)