АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ. При виборі теми курсової роботи студент керується тематикою, затвердженою кафедрою (Додаток А)

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Основний зміст роботи
  5. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  6. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  7. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  8. VІІ. Оформлення роботи
  9. Алгоритм виконання курсової роботи
  10. Алгоритм виконання роботи
  11. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  12. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»

 

При виборі теми курсової роботи студент керується тематикою, затвердженою кафедрою (Додаток А).

Вимоги і критерії, які висуваються до теми курсової роботи:

- її актуальність, тобто важливість, необхідність у теперішній час.

- практичне значення;

Вибираючи тему курсової роботи, необхідно враховувати наступне:

- ступінь розвитку в науковій літературі;

- наявність публікацій у навчальній, науковій і періодичний літературі;

- зацікавленість студента в розробці даного напрямку;

- необхідність та можливості розробки практичних порад у цілях поглиблення теорії чи дослідження практичних результатів.

5. ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОШУК

Для написання курсової роботи треба підібрати по обраній темі літературу і вивчити її. Уся література підбирається студентом самостійно.

В умовах постійного росту обсягу інформації, збільшення числа видань ускладнюється система пошуку інформації, і уміння орієнтуватися в ній стає обов'язковим для будь-якого фахівця. При відсутності навичок відбору, зібрана інформація не буде достатньо повною, опиняться невикористаними багато джерел. Ціль інформаційного пошуку - аналіз інформації за темою, висвітлення стану питання /складання аналітичного огляду/, уточненні при необхідності теми, обґрунтування мети і задач наукового дослідження.

Відправними літературними джерелами є рекомендовані в лекціях книги, брошури, статті і т.п. відповідні змісту проблеми дослідження тематики.

Далі пошук наукової літератури необхідно продовжити в бібліотеці. У процесі підбора літератури рекомендується подивитися декілька нещодавно опублікованих робіт за обраною темою. У таких виданнях звичайно /за рідкісним виключенням/ подається огляд основних раніше проведених досліджень по відповідній проблемі, а у кінці надається список бібліографій по ній. Однак цього недостатньо, необхідний більш поглиблений пошук літературних джерел. Для цього треба звернутися до спеціальних бібліографічних вказівок нереферативного типу: періодичним, ретроспективним, вузькоспеціалізованим, галузевим і загальним та іншим.

Якою б вузькою та спеціалізованою не була тема, пошук матеріалу може зайняти довгий час. Для того щоб звузити середу пошуку, інформацію потрібно проаналізувати та обробити, вибрати найбільш необхідну.

Тому важливо дотримуватися наступних правил підбору літератури:

- ретельно вивчати бібліографію;

- максимально сумлінно віднестися до підбору матеріалів;

-систематично продивлятися періодичну літературу, особливо журнали;

- самостійно аналізувати статистичні матеріали;

- однаково ретельно вивчати як матеріал, підтверджуючи концепцію дослідження, також і суперечні їй.

Найбільш зручно і доцільно розпочинати збір матеріалів після того, коли скінчено попереднє ознайомлення з джерелами які вже є, та історію досліджуваного питання, з'ясовується сучасний стан проблеми, виявлена уся відносна до неї література.

Ретельне вивчення літератури повинно бути завершене до початку збору фактичного матеріалу.

СКЛАДАННЯ ПЛАНУ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Успішне написання курсової роботи багато в чому визначається правильно складеним планом. Приступаючи до складання плану, необхідно знову ретельно продумати назву теми, усвідомити зміст майбутньої роботи, її границі. В міру деталізації плану визначається внутрішній зв'язок його пунктів. Первісний план у процесі дослідження може уточнюватися. Іноді вимагаються і кардинальні зміни, що, не дуже бажано, хоча у виняткових випадках може мати місце.

Структура плану визначається обсягом і складністю дослідження, ніж ширше коло розглянутих питань, тим детальнішим повинен бути план, що забезпечує внутрішню погодженість роботи.

План курсової роботи складається студентом самостійно і затверджується. У плані курсової роботи рекомендується давати не тільки назви розділів, але і розбити їх на окремі питання. Це дозволяє запобігти пропуску важливих питань, виключаючи повторення при викладі матеріалу, а також опустити другорядні питання, що не повинні висвітлюватися в курсовій роботі. Основна увага повинна бути зосереджена на розгляді проблемних /перспективних/ питань.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)