АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз світового і вітчизняного споживача пива

Читайте также:
  1. D. Аналізатор спектру шуму
  2. E. Продукт, натуральні властивості якого змінені з метою обману споживача
  3. FTA – Аналіз «дерева відмов».
  4. LL(1)-синтаксичний аналізатор для мови Pascal
  5. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  6. А. Макроаналіз по виду зламів.
  7. Алонж аналіз
  8. Альтернативний аналіз (Alternative Analysis)
  9. Аналіз алгоритмів
  10. Аналіз асортименту і структури продукції.
  11. Аналіз беззбитковості
  12. АНАЛІЗ БІОСИГНАЛІВ

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ

Аналіз ситуації по ринку пива України

За наведеними нижче даними і публікаціями зробити власний аналіз і висновки (виділити проблеми галузі, рекомендації подальших дій)

Аналіз світового і вітчизняного споживача пива

Поряд із збільшенням обсягів виробництва і стимулюванням попиту, пивоварні компанії пропагують підвищення культури споживання пива. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) встановила такі денні норми споживання пива: 0,5 л для жінок і 0,75 л для чоловіків.

Також в нашій країні існує проблема підвищеного споживання міцних алкогольних напоїв в загальній структурі споживання абсолютного алкоголю (рис. 1), що негативно впливає на стан здоров'я нації, згідно з дослідженнями Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я. Тому має сенс знижувати частку горілки і підвищувати частку пива в структурі споживання абсолютного алкоголю, наближаючись до відповідних європейським показників.

При зменшенні частки горілки у вітчізняній структурі споживання абсолютного алкоголю з 60% до 49% кількість хворих, які стоять на обліку в лікувально-профілактичних закладах, зменшилась на 8%. Цей факт підтверджує рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо необхідності «переключення» з міцного алкоголю на слабоалкогольні напої.

Структура споживання алкоголю має значення. З рис. 1 бачимо, що в країнах східної Європи значну частку займає міцній алкоголь. А пиво поки що не досягає загальноєвропейськіх показників.

 
 


Р ис. 1. Структура споживання абсолютного алкоголю в країнах

Як відзначає більшість експертів, споживання пива досить тісно пов'язане з рівнем ВВП на душу населення, іншими словами, з рівнем «цивілізованості» держави. Також велику роль відіграють історичні умови формування культури споживання пива. Так, середньоєвропейський рівень споживання пива становить близько 70 літрів в рік на душу населення, при цьому в ряді високорозвинених країн споживання пива доходить до 100-150 літрів на рік (рис. 2).

 
 

 

 


 

Рис. 2. Порівняння ВВП зі споживанням пива в різних країнах

 

Бачимо, що український споживач значно відстає від інших країн. У багатьох країнах пиво вважається гарною альтернативою міцним алкогольним напоям, яка несе, швидше, користь, ніж шкоду. Прийнято вважати, що в країні, де пиво є найбільш затребуваним і улюбленим напоєм, значно знижується кількість людей, що випробовують згубну пристрасть до горілки.

Поточний висновок: ____________________________________________

_________________________________________________________________ _________________________________________________________________ _________________________________________________________________ __________________________________________________________________ _________________________________________________________________

Результати дослідження культури споживання пива українцями [5] показують, що гіпотеза про низький рівень культури споживання пива українцями в рамках норми споживання (обсяги та частота), а також місця споживання пива, не підтвердилася:

- більшість українців споживає пиво в помірній кількості, 0,33 і 0,5 л (рис.3), проте для жінок-респондентів припущення про невідповідність споживання нормі підтвердилося, оскільки більшість жінок п'є пиво в обсязі 0,5 л (рис.4);

 

Рис. 3. Середня норма споживання пива серед українців, %

 
 

 

 


Рис. 4. Середня норма споживання пива для чоловіків та жінок серед українців, %

 

- більшість українців споживають пиво вдома або в КаБаРе (рис.5);

 
 

 


Рис. 5. Місця споживання пива українцями

- більшість українців споживають пиво 4 або менше днів на тиждень, як жінки, так і чоловіки (рис.6).

 

 

 
 

 


Рис. 6. Частота споживання пива українцями

 

Отже, культура споживання пива в Україні на достатньому рівні, що є частково результатом заходів пивоварів по підвищенню цієї культури.

Поточний власний висновок: _____________________________________ ___________________________________________________________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________ __________________________________________________________________

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)