АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

НЕБЕЗПЕКА ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ І ОБСЛУГОВУВАННЯ УСТАТКУВАННЯ

Читайте также:
  1. IV. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ЖИТЛОВО-ПОБУТОВЕ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
  2. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  3. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  4. А.10 Спеціальні машини і устаткування для транспортного будівництва
  5. Автомобільна, бронетанкова техніка списується тільки після зняття установленого на них устаткування.
  6. Аналіз витрат на обслуговування виробництва
  7. Б.9 Спеціальні машини і устаткування для трубопровідного будівництва
  8. Бар, який зазвичай працює в ночі , обслуговування здійснюється через офіціантів, комплектується бар, в основному, жіночим персоналом називають...
  9. БЕЗПЕЧНІСТЬ ВИРОБНИЧОГО УСТАТКУВАННЯ
  10. Бібліотечно-інформаційне обслуговування як система
  11. Брокерське обслуговування за договором
  12. Брокерське обслуговування за дорученням

Небезпека представляє автооператор. Автооператор транспортує підвіски й барабани з однієї ванни в іншу й може травмувати робітника, що обслуговує ванни.

Технологічний процес припускає заміну й коректування електролітів у ваннах відповідно до технологічної схеми. Це становить небезпеку, тому що при заміні електролітів і їхньому готуванні робітники безпосередньо мають справу з більшим об'ємом кислот та лугів.

 

ЗАХОДИ ЩОДО ОХОРОНИ ПРАЦІ

 

Відповідно до аналізу проектованого виробництва, а також існуючим нормам розроблені відповідні заходи щодо охорони праці.

 

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА

Основними причинами загорянь в електроустановках є: коротке замикання між частинами устаткування (шини, електроди), розряди статичної електрики, механічні ушкодження устаткування й електропроводки.

Для гасіння виникаючої пожежі передбачена водогінна мережа, обладнана у вигляді системи стоків, на яких установлені пожежні крани. У цеху є вогнегасники рідинні і вуглекислі ГОСТ 7276-77. Для пожежного зв'язку і сигналізації передбачені повідомлювачі типу ПК і ГА і телефонний зв'язок. Цех обладнаний пожежохоронною сигналізацією, одиночним стрижньовим громовідводом.

Причинами пожежі від електричних машин і мереж слугує поява теплової і іскрової дії електричного струму.

Основними причинами короткого замикання є пошкодження ізоляції проводів, попадання на неізольовані дроти струмопровідних предметів, дія на дроти хімічно активних речовин. До заходів попередження перевантажень і короткого замикання в електричних мережах відносять застосування плавких запобіжників і спеціальних автоматів, включених в мережу послідовно. При нещільних контактах в місцях з’єднання електропроводки, а також при окисленні місць з’єднання виникає перехідний опір, що приводиь до місцевих нагрівів і пожеж. Попередженням перегріву проводів від перехідних опорів досягається збільшенням площі опору контактів, застосуванням пружних контактів. Нижче в таблиці 3.9 приведені показники пожежо- і вибухонебезпечності речовин і матеріалів.

 

Таблиця 3.9. Показники пожежо- і вибухонебезпечності речовин і матеріалів. Класифікація виробництва по пожежо- і вибухонебезпечності.

Найменування ділянки Речовини використовувані в експерименті Агрегатний стан речовини Горючість, займистість, вибухонебезпека Показники пожежо- і вибухонебезпеки Межі воспламе-няемости Взриво оп. змішай з воз-духом Вогнегасні пристрої Категорія приміщення по ОНТП 24–86 Клас приміщення (зони) і зовнішніх установок Категорія об'єкту і тип зони захисту по устройтсву молниезащиты згідно СН 305–77
Температура спалаху, 0С Температура займистості, 0С Температура саме займистості, 0С Об’ємних відсотків мг/м3 Категорія Група
Гальванічна ванна Н2 газ Воспл.     57.5 47.5 3.45¸ 82.5 IIc II Інертний газ ВВ II IIб
Вініпласт тв Важковоспл. -     - - - - Вода, піна      
Ізоляція Матеріал тв Горюче               Вогнегасники рідинні і вуглекислі СУБ-7, ГОСТ 7276-77, 727, пісок, піна      
Текстоліт тв Важко-горюче -            
Поміст Дерево, резина тв Горюче                      

 

 


 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)