АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вказівки до виконання контрольної роботи

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  3. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  4. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  5. VI. Методичні вказівки щодо виконання індивідуальних завдань.
  6. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  7. Автоматизація виконання обчислень
  8. Агентський договір: зміст, виконання та припинення
  9. Варіанти завдань для домашньої контрольної роботи із дисципліни
  10. ВАРІАНТИ ЗАВДАНЬ ДЛЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  11. Варіанти завдань домашньої контрольної роботи
  12. Варіанти контрольної роботи

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ,

МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Державний вищий навчальний заклад

«Білоцерківський механіко-енергетичний технікум»

 

 

Затверджую

Заступник директора з НВР

_____________С.Д.Мендак

 

«___»_____________20__р.

 

 

Методичні рекомендації щодо виконання

Контрольної роботи

З дисципліни

Гідравліка, гідро- та пневмоприводи устаткування

 

 

Напрям підготовки: 6.050502 “Інженерна механіка”

Спеціальність: 5.05050201 Технічне обслуговування і ремонт устаткування підприємств машинобудування

 

Схвалено на засіданні

циклової методичної комісії

Протокол №___від___________20__р.

Голова цмк_________ В.М.Кузів

 

ВСТУП

Гідравліка, гідро- і пневмоприводи - одна з фундаментальних дисциплін загальнотехнічного циклу. Вона є основою для вивчення головних профілюючих дисциплін більшості інженерних спеціальностей і є сполучною ланкою між загальнотеоретичними предметами і спеціальним курсом. Крім того, механіка рідини і газу дозволяє єдиними методами самостійно вирішувати інженерні задачі в різних галузях техніки.

Гідравлічні і пневматичні приводи широко застосовуються для управління робочими органами металорізальних верстатів, автоматичних ліній, роботів-маніпуляторів, технологічних машин різноманітних галузей промисловості. У верстатобудуванні гідравлічні приводи як засоби гідроавтоматики застосовуються традиційно, у той же час усе більшого поширення одержують пневматичні приводи і пневмоавтоматика. Великі перспективи має гідропривід і гідропневмоавтоматика при створенні системи управління гнучкими автоматизованими виробництвами, систем програмного керування, на базі комбінованих електропневмогідравлічних систем, що включають електропневматичну керовану частину і гідравлічний виконавчий привід. При цьому оптимально використовуються переваги гідравлічного, пневматичного, електричного приводів, електричних і електронних засобів керування і засобів гідропневмоавтоматики.

Метою вивчення дисципліни «Гідравліка, гідро- та пневмоприводи устаткування» є вивчення основ гідростатики, гідродинаміки, принцип роботи гідравлічних машин, гідро- і пнемоприводів.

Завданнядисципліни «Гідравліка, гідро- та пневмоприводи устаткування» - навчити студентів основам механіки рідини і газу, законам опору при течії робочого середовища по трубах і каналам; ознайомити з конструкціями гідро- і пневмомашин, гідро- і пневмоприводів, їхніми параметрами, характеристиками, способами регулювання і основами розрахунку.

Студенти повинні знати: загальні закони рівноваги і руху рідин і газів, їхньої взаємодії з елементами конструкцій гідравлічних і пневматичних машин, а також методи застосування цих законів для вирішення інженерних задач, основи їх розрахунків.

Студенти повинні вміти: аналізувати конструкцій гідравлічних і пневматичних машин, застосовувати закони гідростатики і гідродинаміки для вирішення інженерних задач, проводити розрахунки гідравлічних машин.

У контрольній роботі із дисципліни «Гідравліка, гідро- та пневмоприводи устаткування» студенти виконують наступні завдання:

1. Визначення різниці рівня рідини у вертикальних трубах.

2. Розрахунок товщини стінки трубопроводу.

3. Визначення режиму руху рідини.

4. Визначення напору насосу.

5. Розрахунок потужності і ККД насосу.

 

Вказівки до виконання контрольної роботи.

Завдання контрольної роботи вибираються згідно варіанту.

Контрольна робота виконується на папері формату А4. Контрольна робота скріплюється в папку і титульний лист підписується за зразком, вказаним у додатку А.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)