АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Використання у формулах абсолютних, відносних, змішаних адрес чарунок, адрес діапазонів чарунок, посилання на чарунки та діапазони чарунок із різних листів

Читайте также:
  1. VIII. Адреса и реквизиты Сторон
  2. Адрес электронной почты: __________________________
  3. Адрес электронной почты: ________________________________
  4. Адрес. ул. М. Жукова 4.
  5. АДРЕСА И БАНКОВСКИЕ РЕКВИЗИТЫ СТОРОН
  6. АДРЕСА И БАНКОВСКИЕ РЕКВИЗИТЫ СТОРОН
  7. Адреса и подписи сторон
  8. АДРЕСА И РЕКВИЗИТЫ СТОРОН
  9. АДРЕСА И РЕКВИЗИТЫ СТОРОН
  10. Адреса и реквизиты сторон.
  11. АДРЕСА ОРГАНІЗАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ.
  12. Адреса оргкомітету

Посилання, яке включає назву колонки і номер рядка, є відносним. При копіюванні формули таке посилання модифікується. При копіюванні формули вліво чи вправо – змінюється назва колонки.F Абсолютна та відносна адресація Посилання на чарунки бувають відносні, абсолютні та змішані. У формулах можуть використовуватися адреси окремих чарунок, а також посилання на діапазон чарунок. Вказуючи діапазон чарунок, задається адреса верхньої лівої клітинки і адреса нижньої правої клітинки, між ними ставиться двокрапка. Наприклад: Адреса виділеного діапазону чарунок: В2:В5. За замовчуванням встановлюється режим автоматичного обчислення, тобто зміна вмісту чарунок веде до перерахунку формул, які використовують ці чарунки. Для встановлення ручного режиму обчислень слід активізувати команду Сервис/Параметры і у вкладці Вычисления встановити Ручной режим. FРедагування діапазону чарунок. Виділений фрагмент можна вилучити, очистити, вставити, перемістити, скопіювати. При цих операціях використовують буфер обміну. Робота команд Правка/Копировать, Правка/Вырезать, Правка/Вставить нічим не відрізняється від аналогічних команд буфера обміну середовища Windows. Перемістити або скопіювати діапазон чарунок швидше і зручніше за допомогою миші. Переміщення – встановити курсор миші на межі виділеного діапазону (курсор набуває форми стрілки), натиснути ліву кнопку миші і відбуксувати чарунки у потрібне місце. Копіювання відбувається аналогічно, але при цьому слід тримати натиснуто клавішу [Ctrl] (курсор набуває форми стрілки з хрестиком). Вилучення чарунок відбувається за допомогою команди Правка/Удалить, при цьому у діалоговому вікні, яке з’явиться на екрані, слід вказати напрямок зсуву чарунок таблиці. Очистка діапазону чарунок відбувається за допомогою команди Правка/Очистить. На екрані з’являється діалогове вікно, в якому слід вказати що потрібно очистити: формат, значення, примітку. Виділення діапазону чарунок. Більшість команд Excel оперують з активною чарункою або діапазоном чарунок. Для виділення суміжного діапазону чарунок слід за допомогою миші (утримуючи ліву клавішу миші натиснуто) підсвітити потрібний прямокутник чарунок. Для виділення колонки або рядка слід клацнути мишею по заголовку колонки або номеру рядка. Для виділення несуміжного діапазону чарунок слід, утримуючи натиснуто клавішу [Ctrl], пересувати курсор миші по чарунках, які потрібно виділити.

3.2 Редагування та форматування даних у електронних таблицях. Призначення команди Формат ячейки.

Редагування

Редагування даних можна здійснювати як у рядку формул, так і безпосередньо в комірці. Дані, введені в комірку, можна змінити, замінити або вилучити. При заміні даних заноситься нове значення і натискається Enter. При зміні даних у комірку або рядок формул вносять зміни, натиснувши на рядок клавіш F2 або двічі натиснувши ліву кнопку миші. На відміну від зміни чи заміни даних вилучення даних можна проводити не з однією коміркою, а з декількома (діапазоном). Також для вилучення даних можна використовувати метод повного і часткового знищення. При повному знищенні дані вилучаються повністю (дані і формати), а при частковому знищенні можна вилучити або змінити дані або формат даних. Пункт меню Правка→Очистить дозволяє вибрати спосіб знищення: формат комірки або її вміст.

Форматування

Ви можете змінити не що тільки утримуються в таблиці дані, але і її саму. Звичайно, простіше всього це зробити за допомогою пункту «Число» меню «Формат/Осередку» на Панелі інструментів Microsoft Excel. Ho там, як вам уже відомо, є тільки шаблони готових таблиць. А що робити, якщо ви хочете створити свою індивідуальну таблицю? Цілком реально, і працювати прийдеться усі з тим же меню «Формат осередку». Команду «Формат осередку» можна вибрати й у Контекстному меню, якщо ви клацніть правою кнопкою миші по вже готовій таблиці.

Отже, як же можна перетворити готову таблицю?

По-перше, можна змінити границі (наприклад, для того щоб виділити якийсь один, найбільш цікавлячий вас осередок). Виділите потрібний осередок курсором, виберіть в Контекстному меню таблиці команду «Формат осередку», а в діалоговому вікні, що з'явилося — пункт «Границі». Задати границі можна, клацаючи не тільки по кнопках, але і за самим зразком у маленькому віконці.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)