АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Створення електронних таблиць

Читайте также:
  1. Банківські гроші та процес їх створення. Мультиплікативне розширення пропозиції грошей.
  2. Виробничі кооперативи: поняття, види, особливості створення та діяльності.
  3. Відкрити програму для створення електронних таблиць Microsoft Exel.
  4. Відкрити програму для створення електронних таблиць Microsoft Exel.
  5. Вопрос 10.Порядок створення та установчі документи суб’єктів господарювання.
  6. Договір на створення і передачу науково-технічної продукції
  7. Документів на створення підприємства
  8. За допомогою який інструментів центральний банк регулює процес створення грошей комерційними банками?
  9. Загальні умови створення господарських організацій
  10. Зародження і етапи розвитку контролінгу(історія виникнення, передумови створення концепції контролінгу, розвиток контролінгу в США та Німеччині)
  11. Іноземні підприємства та підприємства з іноземною інвестицією: поняття, організаційно-правові форми, особливості створення та діяльності.
  12. Інституціоналізація — процес створення (продовжити думку).

Файли Excel називаються книгами. Кожна книга містить декілька листів. За бажанням листи додаються або видаляються. Для роботи з листами треба викликати контекстне меню на ярлику листа і вибрати одну з команд: Добавить, Удалить, Переименовать, Переместить/Скопировать, Выделить все листы.

· Кожен лист являє собою поле, яке розбите на рядки та стовпці. Рядки нумеруються числами: 1, 2,..., 65536. Стовпці нумеруються латинськими буквами: А, В, С,..., Z, AA, AB,..., IV. На перетині рядків та стовпців утворені комірки. Кожна комірка має адресу: А5, С8, DС34,...

· Курсорна рамка робить комірку активною. Курсорною рамкою можна управляти мишею або клавіатурою. На клавіатурі клавіші: Комбінації клавіш: Ctrl+ Home, End.

· Всі дії виконуються тільки з виділеними комірками. Виділити декілька комірок одразу можна мишею або за допомогою клавіатури: Shift+ Утримуючи клавішу Ctrl і клацаючи на комірках мишею, можна виділити окремі комірки. Щоб виділити рядок/стовпчик, потрібно зробити клік мишею на назві рядка/стовпчика. Щоб виділити декілька рядків/стовпців, потрібно провести мишею по назвах рядків/стовпців, або використати клавішу Ctrl.

· Розміри рядків/стовпців змінюються. Для цього курсор миші встановлюють на границю між назвами рядків/стовпців і рухають ним у потрібному напрямку. Щоб одночасно змінити розміри декількох рядків/стовпців, потрібно виділити необхідні рядки/стовпці.

· Кожна комірка може містити текст або формулу. Інформація вводиться тільки у активну комірку. Редагувати уже введену інформацію можна у рядку формул або у комірці натисненням клавіші F2. Числові дані, математичні дії краще вводити з числового блоку клавіатури.

· Збереження файлу. Для збереження даних використовують команду Файл-Сохранить. При першому виконанні цієї команди програма зробить запит де розмістити файл (у діалоговому вікні потрібно вказати диск, папку та ім’я файлу). В наступні рази інформація зберігається без запитів у вказаний файл. Якщо потрібно всі зміни файлу зберегти в окремий файл, то виконують команду Файл‑Сохранить как

·Цікавою особливістю введення в Excel є автовведення. При введенні даних у цьому режимі Excel намагається вгадати, що вводиться, і допише свій варіант до кінця. Якщо користувач згодний слід натиснути клавішу [Enter]. В іншому випадку слід продовжувати введення.

Операції форматування і редагування виконуються тільки з виділеними комірками. Краще проводити форматування одночасно в декількох комірках. Для цього їх потрібно виділити. Групу виділених комірок називають діапазоном.

Виділити діапазон комірок одразу можна мишею або за допомогою клавіатури: Shift+ Утримуючи клавішу Ctrl і клацаючи на комірках мишею, можна виділити окремі комірки. Щоб виділити рядок/стовпчик, потрібно зробити клік мишею на назві рядка/стовпчика. Щоб виділити декілька рядків/стовпців, потрібно провести мишею по назвах рядків/стовпців, або використати клавішу Ctrl.

Видалення інформації з комірок. Виділити діапазон; натиснути кнопку Del або виконати команду Очистить з контекстного меню.

Додавання рядків/стовпців. Викликати контекстне меню на назві рядка/стовпця, перед яким потрібно додати новий рядок/стовпець.

1. Виконати команду Вставка-Строка/Столбец.

2. Якщо виділити декілька рядків/стовпців, то буде додано таку саму кількість нових рядків/стовпців.

Типи даних у електронних таблицях

Числовий тип.

Можливі такі основні форми числа: ціле, дійсне, з експонентою, дробове. Для цілого числа допустимо використовувати цифри 0... 9, а також знаки + і -. Дійсне число включає додатково крапку, яка розділяє цілу і дробову частини. Число з експонентою складається з мантиси і порядку, розділених латинською літерою е або Е.

При індикації чисел у полі клітинки форма їх представлення залежить від ширини стовпця. У стандартному форматі в клітинці розміщується вісім символів. Цілі числа Excel виводить у формі цілого, навіть якщо вони введені у формі з експонентою. Якщо зображення числа містить більше ніж вісім символів, то воно округлюється. Якщо і це не допомогає, то число виводиться у формі з експонентою.

2.Текстовий тип.

Якщо дані вводяться не у форматі числа, то Excel сприймає їх як текст. Якщо Excel може інтерпретувати введені дані як число або формулу, то даним має передувати апостроф.

3.Формула.

Формула починається із символу ''=''і являє собою сукупність операндів, з'єднаних знаками операцій і круглих дужок. Операндом може бути число, текст, логічне значення, адреса клітинки (посилання на клітинку), функція. В полі клітинки після введення формули може відображатись або формула, або значення, обчислене за формулою

6. Форматування клітинок і діапазонів

Форматуванням клітинки називають встановлення вигляду відображення вмісту клітинки. Для форматування клітинки або виділеного діапазону клітинок використовують команду Формат або кнопки панелі інструментів Форматирование.

 

Поняття формату включає такі параметри: шрифт (тип, розмір, накреслення, колір); формат чисел; спосіб вирівнювання; розміри (ширина і висота) клітинок; обрамлення клітинок; візерунок фону.

Введення формул

При створенні формул Excel важливо пам'ятати про пріоритет операторів. При обробці формули Excel виконує операції ліворуч праворуч у наступному порядку:

1. Всі операції в круглих дужках.

2. Показові (експонентні) вираження або оператори.

Формули можна вводити безпосередньо в осередок або рядок формул, як текст або число. Найпростіший спосіб уключити посилання на осередок у формулу — клацнути на відповідному осередку робочого листа. Замість введення у формулу адрес осередків клацайте на осередках робочого листа і вставляйте оператори, де це необхідно.

Щоб увести формулу, виконаєте наступне:

• Виділите осередок, що повинна містити формулу, і введіть знак рівності (=). Це попереджає Excel про майбутнє уведення формули.

• Виділите перший осередок або діапазон, що включається у формулу. Посилання на осередки можна ввести і вручну. Посилання на осередок з'являється в активному осередку і рядку формул.

• Введіть оператор, наприклад знак плюс (+).

• Клацніть на наступному осередку, що включається у формулу. Знову введіть оператор, виділите наступний осередок і т.д. Продовжуйте виділяти осередку і вводити оператори, поки не завершите формулу.

 

• Завершивши створення формули, клацніть на кнопці Enter рядка формул. У рядку формул з'явиться формула, а в осередку відобразиться результат розрахунку по формулі.

Для уведення формул можна скористатися панеллю формул. Виділите осередок для вставки формули і клацніть на кнопці «Змінити формулу» (=) рядка формул. Ця дія відкриває панель формул, а в активний осередок автоматично вставляється знак рівності. Починайте вводити осередку, використовувані у формулі, і оператори, необхідні для виконання розрахунків. Для цього клацайте на потрібних осередках, потім вводьте оператори. Завершивши створення формули, клацніть на кнопці ОК. Тепер формула з'явиться в рядку формул, а результат розрахунків — в осередку робочого листа.

Щоб скасувати введення формули, клацніть на кнопці «Скасування», перш ніж натиснути клавішу <Enter>. Можна також натиснути клавішу <Esc>. Формула не вставляється в осередок до натискання клавіші <Enter> або щиглика на кнопці Enter рядка формул.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)