АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні принципи десятипальцевого методу швидкого набору текстів

Читайте также:
  1. II. Редактори текстів.
  2. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  3. Алгоритм методу
  4. Альтруїзм-егоїзм — вихідні принципи родового життя
  5. Архитектуры процессоров по набору команд (RISC, CISC).
  6. Б) Принципи радянської державної служби базуються на розроблених В. І. Леніним основних принципах державного апарату.
  7. Блок 17. КЛІМАТИЧНІ ПОЯСИ ТА ОСНОВНІ ТИПИ КЛІМАТУ.
  8. В1.1 Основні історіософські концепції походження українського народу.
  9. Варіанти застосування методу. Порівняння з методом переміщень
  10. ВВП и його розрахунок по методу потока видаткив.
  11. Вдосконалення методу підбору і оцінки управлінських кадрів .
  12. Види, рівні та основні завдання моніторингу

Набір тексту «наосліп», тобто не дивлячись на клавіші друкарської машинки або ж кнопки комп'ютерної клавіатури. При цьому використовуються усі десять пальців рук, хоч можливе застосування меншої кількості пальців iснує вже більше 120 років. У XIX-XX століттях йому навчали друкарок і секретарів, що збільшувало продуктивність їх праці та зменшило сферу застосування стенографії. З поширенням персональних комп'ютерів його почали вивчати і прості користувачі ПК з допомогою спеціалізованих комп'ютерних програм. Сліпий метод набору розроблено Франком Едгаром Макгурріном, стенографістом суду з Солт-Лейк-Сіті. 25 липня 1888, він, будучи єдиною відомою людиною, яка використовувала даний метод, здобув вирішальну перемогу над Луїсом Тробом, який користувався восьмипальцевим зрячим методом друку.


 

Технологія створення комплексних текстових документів засобами програми MS Word.

Налаштування параметрів документу (розмір полів, розмір аркушу, орієнтація сторінки, режими відображення документу, колонтитули, номери сторінок, тип, колір, накреслення та розмір шрифту, налаштування параметрів абзацу і т.п.). Відкриття та збереження текстових документів.

Параметри сторінки

Задані розміри можуть відноситися до всього документа, до виділеного фрагмента, до частини документа, що залишилася після курсора, або до розділу.

Розміри полів при друці задаються з врахуванням використовуваного принтера.

Поля сторінки

Поля визначають загальну ширину основного тексту і відповідно відстань між текстом і краєм сторінки. Щоб задати розмір нижнього поля, введіть в діалоговому вікні Параметри сторінки (PageSetup) на вкладці Поля (Margins) у полі Нижнєє (Bottom) відстань між нижнім краєм сторінки і нижнім краєм останнього рядка на сторінці (мал. 1.1). Розмір вводиться з клавіатури або встановлюється за допомогою кнопок із стрілками в правій стороні поля. Аналогічно вводяться розміри в поля: Верхнє (Тор), Ліве (Left), Праве (Right) (зазвичай в межах від 1 до 3,5 см.). Розмір поля сторінки можна також задати за допомогою горизонтальної і вертикальної лінійки

Поля документа можуть бути порожніми або містити колонтитули, примітки, текст, графіки.

Розташування документа на аркуші при друці задається в рамці Орієнтація (Orientation) — книжная (Portrait) або альбомная (Landscape). Альбомна орієнтація

зручна при друці широких таблиць на вузькому принтері. У рамці Зразок (Preview) відображуватиметься зовнішній вигляд документа післязастосування до нього заданиих параметрів.

Щоб задати поля для частини документа, розташованої після курсора, в списку Застосувати (ApplyTo) виберіть параметр До всього документа (WholeDocument). Якщо документ розбитий на розділи, то можна задати розміри полів застосовно до поточного розділу (Thispointforward).

Мал. 1.1 Діалогове вікно Параметри сторінки з відкритою вкладкою Поля

У розділі Сторінки (Pages) можна вибрати елементи: Звичайний (Normal), Дзеркальні поля (MirrorMargins), 2 сторінки на аркуші (2 pagesforsheet), Брошура (Bookfold). Дзеркальні поля використовуються при друці на двох сторонах аркуша. Всі внутрішні поля стають однієї ширини, всі зовнішні поля також дорівнюватимуть один одному (мал. 1.2). Зазвичай для палітурки передбачають не більше 1,5 см.

Мал. 1.2 Полі в палітурці (1) і дзеркальні поля (2)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)