АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Техніка безпеки при роботі з комп’ютером: правила поведінки в аварійній ситуації

Читайте также:
  1. I. Правила оформления отчета по практике
  2. II. Общие требования и правила оформления текстов исследовательских работ.
  3. II. Основные принципы и правила служебного поведения государственных (муниципальных) служащих
  4. III. Техніка, поради до виступу
  5. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  6. IV. Правила внешнего оформления курсовых и ВКР
  7. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  8. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  9. Актуальні проблеми економічної безпеки України
  10. Алгоритм використання ІКТ в роботі з дошкільниками
  11. Альтернативные правила игры для 2-4 игроков.
  12. Аналіз запасу фінансової стійкості (зони безпеки) підприємства

Опанування десятипальцевого методу швидкого друку

1.1. Техніка безпеки при роботі з комп'ютером. Правила поведінки в комп'ютерному класі

Техніка безпеки при роботі з комп’ютером

Для початку варто відзначити важливість захисту здоров’я дитини під час роботи з електронною та обчислювальною технікою. Крім того, вимоги до освітніх установ передбачають і інформаційну безпеку учня під час виходу в інтернет.

перше, в кожному кабінеті інформатики повинен бути оформлений так званий куточок безпеки, де повинна міститися вся необхідна інформація, в тому числі і відомості про правильну роботу з комп’ютерною технікою. Кожен учень повинен пройти спеціальний інструктаж. І, звичайно ж, завдання вчителя полягає не тільки в тому, щоб прищепити учням необхідні навички і знання, але також і в постійному спостереженні за їх роботою для усунення можливих небезпечних ситуацій.

Інструкція з техніки безпеки при роботі на комп’ютері

Перше, на що варто звернути увагу – це стан проводів. Щоб уникнути коротких замикань і пошкодження ізоляції заборонено закладати шнури за водопровідні та газові труби, вішати на них що-небудь, зафарбовувати фарбою і т.д.

- Ні в якому разі не можна працювати за комп’ютером з мокрими руками. < / li>

-Не можна класти на будь-яку частину комп’ютера якісь сторонні предмети.

-Не варто торкатися до комп’ютерного екрану.

-Також заборонено працювати за електронною технікою з якими пошкодженнями, включаючи порушення цілісності, пошкодження ізоляційної системи.

Техніка безпеки при роботі з комп’ютером: вимоги до оформлення приміщення і організації праці

Для початку варто відзначити, що величезне значення має правильне, природне освітлення приміщення під час роботи з технікою, адже недостатня кількість світла може бути чревате проблемами із зором. Крім того, забороняється розміщувати комп’ютери близько один до одного (відстань має становити не менше двох метрів), отже, і приміщення для навчання повинні бути досить просторими.

Екран повинен бути розміщений на відстані не менше 50 см від очей дитини, причому він повинен бути або на рівні очей, або на 15 – 20 сантиметрів нижче, але ні в якому разі не вище.

Учень під час уроку повинен дотримувати правильну позу. Крім того, всі діти повинні бути забезпечені не тільки безпечною технікою, але також зручними столами та стільцями.

Техніка безпеки при роботі з комп’ютером: правила поведінки в аварійній ситуації

Природно, на робочому місці заборонено запалювати вогонь, палити і включати прилади, якщо в приміщенні відчувається запах газу. Тим не менш, не лише відкрите полум’я може стати джерелом аварійної ситуації. У деяких випадках займання може бути викликане іскрами, витікаючими з електрообладнання або виникають при розряді статичної електрики.

У разі пожежі необхідно провести евакуацію учнів. Якщо під час уроків була помічена якась несправність у роботі техніки або оголений провід, роботу варто припинити і на час знеструмити кабінет – включити обладнання можна тільки після перевірки.

У тому випадку, якщо когось з знаходяться в приміщенні сильно вдарило струмом, необхідно викликати лікаря і надати потерпілому першу допомогу.

Дотримуватися заходів безпеки при роботі з комп’ютером дуже важливо – це допоможе уникнути небезпечних наслідків


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)