АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Фотовольтаїка - ваш електропровід до сонця

Читайте также:
  1. Die Nacht im Hotel
  2. In 1812 Polish biochemist Casimir Funk (to isolate) a complex of micronutrients and named them “vitamines”.
  3. The artistic plaiting made of wicker, reed mace and straw. Articles made of beads. Articles made of stone, bones. Ceramics..
  4. V. Закріплення вивченого матеріалу.
  5. V. УЗАГАЛЬНЕННЯ Й СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ЗНАНЬ
  6. V. Формування нових знань.
  7. Weaving of cattail
  8. А.Л.МЕТЛИНСЬКИЙ
  9. Архаїчні джерела української культури
  10. БАГАТОЗНАЧНІСТЬ
  11. Багатозначність слова і проблема порушення норм слововживання
  12. Блок 17. КЛІМАТИЧНІ ПОЯСИ ТА ОСНОВНІ ТИПИ КЛІМАТУ.

Енергія майбутнього - все добре приходить зверху

Сонце світить уже декілька мільярдів років. Воно дає нам світло і тепло, і при цьому не потрібно платити за жоден промінчик. Менше ніж за годину сонце випромінює на землю кількість енергії, яку все населенню планети використовує протягом одного року. Для порівняння, щогодини кожен квадратний метр сонця випромінює енергію, що дорівнює енергії горіння 6300 л пічного палива. Якщо б використовувалась хоч б одна сота цього величезного потенціалу енергії, це б назавжди вирішило усі проблеми з енергією на нашій планеті.

Закінчується викопне паливо?

Лише за кілька століть для опалювання, приготування їжі, транспорту та інших соціальних потреб ми спромоглися використати природне викопне паливо, що формувалось мільйони років. Зростання нестачі цих ресурсів означає, що дуже скоро ми можемо зіткнутись з його довготривалим дефіцитом, і ціни на сировину стрімко зростуть.

Вже не кажучи про шкоду для довкілля. Приблизно три четвертих шкідливого парникового газу утворюються в результаті використання нафтової продукції, природного газу і вугілля. Наслідки парникового ефекту можна спостерігати вже сьогодні. Для того, щоб запобігти кліматичній катастрофі, промислові країни в 1997 році підписали Кіотську конвенцію і зобов'язались знизити викиди парникового газу в атмосферу.

Сонячне майбутнє для відновлюваних джерел енергії

Наш підхід до енергії змінюється у всьому світу, і такі зміни є реальними та фінансово досяжними для кожного. В 2005 році, замість високих субсидій, використовуючи сонячну енергію середня сім'я з трьох осіб сплачувала 24 центи в місяць. За дослідженнями уряду Німеччини, до 2050 року 65% споживчої електроенергії в країні зможуть забезпечувати відновлювальні джерела енергії. Це знизило б викиди парникових газів на 75%, і третя частина такого зниження була б досягнута лише завдяки використанню сонячної енергії.

Відновлювальні джерела енергії також мають позитивний вплив на ринок праці. Молодий фотогальванічний сектор вже сьогодні забезпечує 20 000 робочих місць. Лише за останній рік стрімкий розвиток промисловості створив 5000 нових робочих місць. Припускається, що протягом наступних 15 років буде створено ще 100 000 нових робочих місць.

Фотовольтаїка - ваш електропровід до сонця

Електрика від сонячного світла - Жоден інший спосіб вироблення енергії не є настільки чистий, нешкідливий для середовища та універсально підходящий. Використання сонячного світла як природного джерела енергії не є новою ідеєю. В стародавні часи 2500 років тому греки проектували свої будинки таким чином, щоб використовувати сонячну енергію: великі вікна з південної сторони протягом дня пропускали сонячне світло в будинок. Стіни поглинали тепло і віддавали його вночі.

Сучасна геліоархітектура дещо пов'язана з стародавніми традиціями пасивного використання сонячної енергії. Пасивне використання сонячної енергії можна визначити як використання сонячної енергії без технічного обладнання. Архітектура будинків, особливо з південної сторони, може давати можливість обігрівати кімнати прямо від сонця. У сонячні зимові дні низьке сонце може обігрівати південні кімнати, в той час як літом високе сонце їх не перегріває. Значно ефективнішого використання сонячної енергії можна досягти з допомогою сучасний будівельних матеріалів і технологій, особливо через спеціальне використання вікон південних фасадів. Це також робить кімнати добре освітленими і комфортними.

Протягом 50 років фотоелементи забезпечують енергією супутники в космосі, а кишенькові калькулятори і годинники на сонячній енергії сьогодні є загальнопоширеними приладами. З давніх давен сонячна енергія є найважливішим джерелом енергії для людської раси. За оцінками експертів зростаючі глобальні потреби в енергії виснажать традиційні енергетичні ресурси, такі як нафта, газ та вугілля, до кінця цього століття.

Фотовольтаїка (PV) - генерування енергії від сонця - набуває все більшої популярності в Німеччині (сьогодні тут працює 800000 сонячних систем) не лише через екологічне питання, а й також через постійне падіння вартості фотогальванічних систем, і в державі створені необхідні умови для сприятливого функціонування таких систем.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)