АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Угода про рівень послуг (SLA)

Читайте также:
  1. Автономні інвестиції. Чинники автономних інвестицій: технічний прогрес, рівень забезпеченості основним капіталом, податки на підприємців, ділові очікування. Модель акселератора.
  2. Адміністративна процедура при надання адміністративних послуг.
  3. Академічний рівень
  4. Базовий рівень підготовки.
  5. Баланс товарів і послуг
  6. В. Творчий рівень
  7. Вартість наданих послуг та порядок розрахунків
  8. Види адміністративних послуг.
  9. Види аудиторських послуг та особливості їх надання.
  10. Види безробіття. Фактичний та природний рівень безробіття.
  11. Види соціальних послуг Державної служби зайнятості
  12. Визначення місця даного готелю на ринку туристичних послуг. Охарактеризувати контингент мешканців та середній рівень завантаженості протягом року і порівняно з минулим

Принципи угоди про рівень (якості) послуги (Service Level Agreement, SLA) між користувачем і мережею

В угодах про рівень якості послуги (SLA) повинні бути присутніми:

· необхідна швидкість протягом сеансу (V = R = const., V middle = K);

· допустима затримка пакетів в потоці (tз £ D);

· допустима ймовірність втрати пакетів в потоці (P пак £ M);

· правила перевірки відповідності дійсних параметрів трафіку угодою про рівень якості послуги;

· дані для маршрутизації пакетів (адреса / адреси пункту / пунктів призначення).

Якщо користувач не може скористатися послугами компетентного фахівця, то оператор (провайдер послуг) пропонує йому на вибір один із стандартизованих класів якості обслуговування (CoS).

Нижче наведено приклад набору параметрів, які можуть використовуватися в угоді користувача з оператором (провайдером) про якість обслуговування:

· час, що минув з-затримка «з-кінця-в-кінець» (end-to-end delay) моменту формування пакету даних до передачі його кінцевому користувачеві;

· діапазон зміни затримки при передачі пакетів в одному і тому ж потоці даних;-джиггер (jitter);

· максимальна-затримка встановлення з'єднання (establishment delay) затримка між запитом користувача на встановлення з'єднання і підтвердженням провайдера;

· затримка розриву з'єднання максимальна затримка між запитом користувача на-(release delay) розрив з'єднання і підтвердженням провайдера;

· максимальне число пакетів, яке додаток може передавати в одиницю часу;-пікова пропускна здатність (Peak-raite throughput)

· середнє-нормальна пропускна спроможність (Statistical throughput) число пакетів, яке повинно передавати додаток в одиницю часу;

· відношення числа втрачених пакетів до кількості переданих;-коефіцієнт втрат (Loss ratio);

· визначає черговість обслуговування сеансів;-пріоритет;

· визначає максимальну допустиму вартість мережевого з'єднання.-вартість.

Процес забезпечення якості послуги має високий ступінь складності. Це пов'язано з тим, що необхідно встановити однозначну відповідність показників якості (QoS), оцінюваних користувачем, з показниками функціонування мережі (NP).

Користувачі оцінюють якість надаваних послуг інтегрально, а не у вигляді сукупності параметрів, значення яких часто не розуміють. Оператори мереж зв'язку (провайдери послуг) мають потребу в такому методі узгодження характеристик якості наданої послуги, який би представив для оператора якість послуг з точки зору користувача. Таким методом є "угода про рівень обслуговування" (SLA).

Коли приходить час вибору постачальника послуг, користувача цікавить три питання: доступність, продуктивність і якість функціонування програми, що забезпечує підтримку послуги. При цьому він очікує, що оператор забезпечить не тільки безперебійне функціонування даної послуги, але й швидке впровадження нових послуг. Зазвичай порушення SLA провайдером послуг компенсуються користувачеві при тарифікації в наступний період користування послугою.

Провайдер послуг повинен мати можливість надавати користувачам звіти, які б доводили, що необхідний рівень якості послуг підтримується. Таким чином, SLA дозволяє переконати користувача в здатності провайдера підтримати високу якість при наданні дорогих послуг.

Оскільки кожен користувач оцінює якість послуги по-своєму, то оператор (провайдер послуги) повинен підходити до формування SLA індивідуально, базуючись на різних рівнях продуктивності, доступності служби та вартості послуги.

Приклад SLA з користувачами

Провайдер може пропонувати угоду (SLA), в якому вказані наступні показники і нормативи, встановлені для цих показників: відсоток неуспішних викликів <1% в місяць через відсутність мережевих ресурсів, відсоток відмов в обслуговуванні викликів в певному напрямку <2% в місяць.

Для того щоб забезпечити виконання показників якості обслуговування користувачів, потрібно моніторинг значного числа параметрів функціонування мережі та проведення великого числа процедур по управлінню ними, що неможливо виконати вручну. Оператори зв'язку потребують спеціалізованих системах управління, що підтримують виконання SLA. Подібні системи забезпечують збір, обробку параметрів, що характеризують функціонування мережі, порівняння їх зі значеннями, зазначеними в SLA, і надання користувачам звітів про виконання договору. Багато виготівників систем управління мережами зв'язку представляють на ринку свої програмні засоби, які забезпечують підтримку SLA при наданні послуг користувачам.

 

Висновки

 

Фрагменти NGN можуть надавати такі послуги:

· телефонії;

· передачі даних;

· пошуку документів;

· кольорового факсу;

· передачі файлів;

· відео-телефонії;

· пошуку відео;

· доступу до Internet.

Основними показниками якості доставки інформації мультимедіа в пакетних мережах є:

· час встановлення віртуального з'єднання;

· сумарна середня затримки інформації мультимедіа;

· ймовірність втрати пакетів.

Час встановлення з'єднання - це затримка після набору номера (Call Set-up Time):

· місцеве з'єднання - менше 3 с;

· міжміське з'єднання - менше 5 с;

· міжнародне з'єднання - менше 8 с.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)