АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Код рахунку назва рахунку

Читайте также:
  1. А) Методи розрахунку
  2. Алгоритм розрахунку ефемерид навігаційного супутника GPS на даний момент часу
  3. Алфавитный перечень названий и имен
  4. Анализ двигательного состава спортивной борьбы в свете названных теорий
  5. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  6. В Архангельске назвали главные проблемы ТОСов
  7. В уме своем я создал мир иной, И образов иных существованье, Я цепью их связал между собой, Я дал им вид, но не дал им названья.
  8. Вихідні дані для розрахунку витрат на оплату праці
  9. Відкриття рахунку;(пит 20)
  10. Вхідні дані для розрахунку.
  11. Глава II. Название
  12. Дайте юридический анализ вышеназванных правовых актов с точки зрения: а) формы: б) компетенции; в) порядка издания.

ТЕМА 4 Рахунки бухгалтерського обліку та подвійний запис.

 

4.1. Рахунки бухгалтерського обліку. Їх призначення і будова. 1

4.2. Взаємозв’язок балансу і рахунків. Активні та пасивні рахунки. 3

4.3. Порядок відкриття рахунків бухгалтерського обліку. 5

4.4. Подвійний запис, його сутність і значення. 6

4.5.Техніка запису господарських операцій на рахунках обліку. 7

 

Рахунки бухгалтерського обліку. Їх призначення і будова

Про стан активів та джерел їх формування періодично дає важливі відомості бухгалтерський баланс. Проте, баланс не містить відомостей про дебіторів підприємства І розміри заборгованостей кожного з них, а також про кредиторів і ті умови, на яких вони надали позики. Крім того, складання балансу після кожної операції неможливе у тих випадках, коли щоденно проводяться сотні операцій, оскільки це означало б складання сотень балансів протягом дня. Тому, у зв'язку із великою трудомісткістю, процедура складання балансу здійснюється періодично: один раз на рік, іноді - один раз на півроку, щоквартально або щомісячно.

Інформація, яка необхідна для прийняття управлінських рішень, повинна накопичуватися, зберігатися і бути завжди "під рукою". Отримання суцільної та безперервної інформації про діяльність підприємства досягається документуванням усіх господарських операцій. Проте, при їх значному обсязі та різноманітності створюється великий інформаційний потік, який неможливо повністю розглянути для одержання необхідного уявлення про результати діяльності. Щоб їх швидко та наочно побачити необхідно дані всіх документів систематизувати за певними ознаками, узагальнити інформацію, що міститься в документах: показники, факти - відповідно до цілей та завдань обліку і контролю. Це потребує спеціального групування в бухгалтерському обліку всіх видів засобів, їх джерел і процесів.

Рахунок - основна одиниця накопичення і зберігання інформації в бухгалтерському обліку. Вони відкриваються на кожен вид активу, капіталу і зобов'язань, а також доходів і витрат.

Рахунки бухгалтерського обліку — це спосіб поточного обліку, контролю та групування за економічно однорідними видами господарських засобів, їх джерел та операцій. Для обліку залишку і руху певного виду господарських засобів використовують окремий рахунок.

Не слід плутати рахунок як елемент системи бухгалтерського обліку, та рахунок як первинний документ. Рахунок як первинний документ виставляється постачальником підприємству, свідчить про виникнення у останнього кредиторської заборгованості та є підставою для запису суми заборгованості на бухгалтерських рахунках.

В обліку використовується двостороння форма рахунку


 

 

Код рахунку назва рахунку

 

Дата Зміст господарської операції Сума
Дебет Кредит
  Сальдо на 01.01.13    
01.01      
05.01      
  ….    
  Оборот за січень 2013 року    
  Сальдо на 01.02.2013    

 

У першу колонку рахунку заносяться дати господарських операцій, друга графа містить їх короткий опис, і наприкінці, як мінімум дві графи рахунку відводяться для відображення сум господарських операцій.

Для спрощення в процесі вивчення даного курсу будемо використовувати Т-форму рахунку (назва ця пояснюється схожістю бухгалтерського рахунку в його найпростішій формі з літерою "Т"). Рахунок за цією формою має ліву і праву частини, які розділені прямою по вертикалі. Наведений раніше приклад рахунку в Т-формі матиме такий вигляд:

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)