АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правила ввічливості при прийманні іноземних гостей

Читайте также:
  1. I. Правила оформления отчета по практике
  2. II. Общие требования и правила оформления текстов исследовательских работ.
  3. II. Основные принципы и правила служебного поведения государственных (муниципальных) служащих
  4. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  5. IV. Правила внешнего оформления курсовых и ВКР
  6. Альтернативные правила игры для 2-4 игроков.
  7. Библиографический аппарат и правила библиографического описания документов
  8. Биологическая продуктивность экосистем. Правила пирамид.
  9. Валюта і митні правила.
  10. Введение «правила Юрьева дня» было связано с принятием
  11. Вернувшись в город и отзвонив Мужчине Ее Мечты, Кэрри отправилась в бар
  12. Взаимодействие спроса и предложения. Четыре правила спроса и предложения.

Приймаючи у готелі іноземних гостей потрібно знати про правила етикету, прийняті в їхніх країнах. Правила ввічливості кожного народу - це дуже складне поєднання національних традицій і звичаїв. І де б ви не були, в якій би країні не знаходилися, господарі вправі очікувати від гостя уваги, інтересу до своєї країни, поваги до своїх звичаїв.[16]

· Англія. Ні за яких обставин не слід звертатися до незнайомих людей, поки ви їм не представлені. Рукостискання використовується досить рідко. Не слід цілувати рук або робити при публіці таких компліментів, як «яке у вас плаття!" Або "як чудовий цей торт!" - Це розцінюється як велика неделікатність. В Англії дуже важливі «застільні» манери. За столом не дозволяються окремі розмови. Всі повинні слухати того, хто говорить і в свою чергу, говорити, що б бути почутим усіма. Ніколи не кладіть руки на столі, тримайте їх на колінах. Прилади не знімаються з тарілок, оскільки підставки для ножів в Англії не вживають.

Не перекладайте прилади з однієї руки в іншу, ніж повинен весь час знаходиться в правій руці, вилка - в лівій, з кінцями, зверненими до тарілки. Так як різні овочі подаються одночасно з м'ясними блюдами, вам слід чинити так: ви накладаєте маленький шматочок м'яса за допомогою ножа, набираєте на цей шматочок овочів; навчитеся реалізовувати важкий рівновага: овочі повинні підтримуватися шматочком м'яса на опуклій стороні зубів вилки. Ви повинні домогтися цього, тому що якщо ви ризикнете наколоти на вилку хоч одну горошину, то вас вважатимуть невихованим.

· Німеччина

При спілкуванні слід називати звання або титул співрозмовника. Якщо звання не відомо, можна використовувати слово «доктор», воно застосовується майже до кожного освіченій людині. Перед тим як випити, піднімають келих і цокаються з господарем будинку. У ресторані вітають всіх сусідів по столику, навіть незнайомих.

· Франція

Тут вітаються стриманість при будь-яких обставин. За столом цокатися не прийнято.

· Голландія

Взагалі голландці люблять стриманість, може бути навіть надмірну. У цій країні потрібно дотримуватися виняткову точність у часі при кожній зустрічі або запрошенні. Слід уникати рукостискань, не робити компліментів.

· Іспанія
Якщо вас просять залишитися на сніданок - не приймайте цього запрошення: воно є простою формальністю. Якщо його повторюють - знову відмовтеся. Тільки після третього разу можна прийняти запрошення, оскільки цього разу воно буде щирим, а не просто жестом ввічливості. Як не дивно прибувати в точно призначений час - не прийнято, неодмінно потрібно спізнюватися на 15-20 хв. Ніколи не слід наносити візити в години післяобіднього відпочинку (сієсти). У поїзді обов'язково запропонуйте вашим сусідам закусити разом з вами. Вони відмовляться, так само як і ви повинні це зробити, якщо це буде запропоновано вам - це проста формальність.

· Азіатські країни

Корейци вітають один одного поєднанням слів і поклоном, глибина поклону визначається віком та соціальним становищем. У Кореї називати по імені можна тільки друзів, причому молодше вас або однолітків. Співрозмовника називають на прізвище плюс «пан» або «учитель».

· Японія: наносячи візит, слід подбати про подарунок. Подарунок вручають і приймають обома руками. В Японії не прийнято сидіти «нога на ногу» - це є ознакою того, що вас не цікавлять думки і висловлювання вашого співрозмовника. Японці не показують оточуючим свої емоції, зберігають ввічливість і спокій навіть у самій неприємної ситуації. Подавати японці пальто, відкривати перед нею двері, поступатися місцем не прийнято.

· У Китаї до іноземців ставляться дуже доброзичливо, і при необхідності можна звернутися за порадою до місцевих жителів, вони завжди готові допомогти.

У Китаї звернення «ви» застосовується рідко, і тільки по відношенню до літніх людей. Звернення тільки по імені можливо лише серед близьких родичів, до співрозмовника звертаються або по прізвища та імені разом, або «пан / пані» плюс прізвище. Не допускається брати жінку під руку, допомагати надягти пальто, поступатися місцем, відкривати двері.

Отже, вихована людина завжди намагається дотримуватись правил ввічливості, особливо ж при спілкуванні з іноземцями вдома це чи в гостях. Але для цього треба знати ці правила. Ось чому, збираючись в закордонне відрядження чи туристичну поїздку, не полінуйтеся переглянути літературу чи побесідувати з тими, хто вже знайомий з традиціями чи звичками народів тієї країни, куди ви хочете поїхати. Не варто забувати й про те, що основні правила ввічливості та тактовності, як би вони не відрізнялися в окремих випадках, в цілому єдині та загальнообов'язкові.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)