АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Структура і функції бухгалтерії

Читайте также:
  1. II. СТРУКТУРА отчетА по Практике по профилю специальности
  2. III. СТРУКТУРА КУРСА
  3. III. Структура курсовой и ВКР
  4. IV Структура и стратегия фирмы, внутриотраслевая конкуренция
  5. LDPC коды: структура
  6. V. ИНФРАСТРУКТУРА
  7. А.П. Цыганков. Современные политические режимы: структура, типология, динамика. (учебное пособие) Москва. Интерпракс, 1995.
  8. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  9. Адміністративно-господарська структура лісгоспу
  10. АК. Структура белков, физико-химические свойства (192 вопроса)
  11. Аналіз графіків функції споживання та заощаджень.
  12. Анкета – структура, основные критерии построения анкеты

Підприємство здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну звітність і надає її Засновнику або уповноваженого ним органу та відповідним органам державного управління. Порядок ведення бухгалтерського обліку та статистичної звітності визначається відповідним законодавством України. Фінансово-господарська діяльність підприємства здійснюється згідно Статуту. Облік на підприємстві компьютеризований, що значно полегшує роботу бухгалтерів. На балансі підприємства знаходяться 5 комп'ютерів. Використовуються програми:“М.Е.ДОК“, «1С:Предприятие 7.7» та «Фінанси без проблем». Програми відрегульовані і налагоджені відповідно до спеціалізації господарства, причому відрегульований як синтетичний облік, так і аналітичний.

Головний бухгалтер
Старший бухгалтер
Касир

 

Рисунок 1.1 – Структура бухгалтерії

Підприємство веде централізованою форму організації обліку. На підприємстві сформована центральна бухгалтерія, в якій передбачений наступний штат працівників (рис.1.1): - Головний бухгалтер (здійснює правильний і своєчасний облік виробничої діяльності і її результатів, впровадження програмних норм і методів бухгалтерського обліку, правильний і своєчасний облік засобів господарства, віддзеркалення на рахунках бухгалтерського обліку операцій по руху цих засобів; здійснює облік і перевірку фінансових, кредитних операцій; контролює правильність обліку виробничих витрат по калькуляційних статтях і ін.) - Старший бухгалтер (бере участь в проведенні ревізій, перевірок, інвентаризацій і оформлення їх результатів; складає звіти; перевіряє звіти касира за день, правильне і своєчасне оформлення первинних документів, що поступили від постачальників або від різних організацій; займається розрахунком і нарахуванням заробітної платні працівникам підприємства; заповнює РПВ і відомості нарахувань на з/пл і ін.) - Касир (виконує обов'язки заступника директора по фінансах; перевіряє правильність надходження товару на підприємство (розміщення продукції, оформлення документації), здійснює операції по прийому, обліку, видачі і зберіганню грошових коштів і цінних паперів; отримання і оформлення відповідно до встановленого порядку, документом грошові кошти в установах банку для виплати робітникам і службовцям заробітної платні, премій, оплати витрат, на відрядження; ведення на основі прибуткових і витратних документів касової книги, звірка фактичної наявності грошових коштів із залишками по книзі; складання касової звітності. На даному підприємстві відсутній графік документообігу. Всі документи складаються, перевіряються та обробляються старшим або головним бухгалтером. Документи за поточний місяць у міру їх надходження заносяться в комп'ютер, де формуються по ним регістри звітності. По закінченню звітного періоду всі документи підшиваються і здаються в архів. Облікова політика – це сукупність принципів, методів і процедур, що використовуються підприємством для складання та подання фінансової звітності. Тобто це вибір підприємством конкретних методик, форми та техніки ведення бухгалтерського обліку, виходячи з положень чинних нормативних документів і особливостей діяльності підприємства.

Головний бухгалтер
Старший бухгалтер
Касир
Згiдно Закону України „Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Україні” №996-ХІV вiд 16.07.99 р. затвердженими Міністерством фінансів України, положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку, iнструкцiями та iншими нормативними актами, якi регулюють порядок ведення бухгалтерського облiку, складання та подання фiнансової звiтностi, виконуючи вимоги, передбаченi Статутом пiдприємства, на підприємстві було прийнято наказ про облікову політику (Додаток Б). Облік матеріальних цінностей на підприємстві ведеться за загальною методикою з використанням сальдового методу та середньозважених цін однорідних видів матеріальних цінностей. Відповідно до наказу про облікову політику підприємства установлено такі методи нарахування амортизації для: - нематеріальних активів – прямолінійний метод; - інших необоротних матеріальних активів – прямолінійний метод; - малоцінних необоротних активів – у розмірі 100%-вої їх вартості першому місяці використання об’єкта. Податковий облік товарно-матеріальних цінностей, малоцінних та швидкозношуваних предметів та основних засобів, нарахування амортизаційних відрахувань, податків та зборів до всіх рівнів бюджету, проводиться згідно чинного податкового законодавства зі складанням відповідної щомісячної та квартальної податкової звітності. Права і обов’язки головного бухгалтера та всіх посадових осіб бухгалтерії визначається Законом «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» та посадовими інструкціями.

 

 

ФІНАНСОВИЙ ОБЛІК


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)