АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Умови та термін зберігання. Зберігати при кімнатній температурі (15 - 25°С)

Читайте также:
  1. A. Дату, місце, розмір зони затоплення, метеоумови, наявність під’їзних шляхів.
  2. E. Загасити палаючий одяг будь-яким способом, терміново евакуювати в лікувальну установу
  3. Біологічні, соціальні та психологічні детермінанти відхилень у поведінці
  4. Блок 8-9. КЛІМАТИЧНІ УМОВИ ТА РЕСУРСИ.
  5. В) зберегти відрізаний кінчик носа, терміново провести первинну хірургічну обробку рани, ввести протиправцеву сироватку
  6. Взаємопов'язаність і передумови вирішення глобальних проблем
  7. Виберіть правильне визначення терміну
  8. ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНІВ
  9. Визначення термінів
  10. Визначення термінів
  11. Визначення термінів тужавлення гіпсового тіста стандартної консистенції
  12. Вихрострумовий контроль.

Зберігати при кімнатній температурі (15 - 25°С). Берегти від дітей.

Термін придатності - 5 років (зазначений на упаковці).


БІСОПРОЛОЛ-РАТІОФАРМ

(BISOPROLOL-RATIOPHARM(R))

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: бісопрололу фумарат,(±)-1-[4-(1-метилетокси) етокси]метил]-фенокси]-3-[(1-метилетил)-аміно]-2-пропанол (Е)-2-бутен-діолат (2:1)(сіль);

основні фізико-хімічні властивості: таблетки по 5 мг - блідо-жовті, неоднорідно забарвлені (з мармуровістю), опуклі, круглі, з гравіруванням “ВI” і “5”, що розділені навпіл з одного боку і мають гладку поверхню з іншого боку;

таблетки по 10 мг - бежеві, неоднорідно забарвлені (з мармуровістю), опуклі, круглі, з гравіруванням “ВI” і “10”, що розділені навпіл з одного бокуі мають гладку поверхню з іншого боку;

склад: 1 таблетка по 5 мг містить 5 мг бісопрололу фумарату; 1 таблетка по 10 мг містить 10 мг бісопрололу фумарату;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна,

магнію стеарат, кросповідон, барвник жовтий РВ 22812 для таблеток по 5мг; барвник РВ 27215 для таблеток по 10 мг, що містить лактозу, заліза оксид жовтий та заліза оксид червоний.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Cелективні блокатори бета-адренорецепторів. АТС код С 07А В 07.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Бісопролол-ратіофарм - селективний блокатор бета1-адренорецепторів, без внутрішньої симпатоміметичної активності. Блокує бета1-адренорецептори та зменшує дію на них катехоламінів. Має антигіпертензивну та антиангінальнудію.

Механізм антигіпертензивної дії здійснюється шляхом зниження хвилинного об’єму серця, зменшення симпатичної стимуляції периферичних судин і пригнічення вивільнення реніну нирками.

Антиангінальна дія пов’язана з блокадою бета1-адренорецепторів, що приводить до зниження потреби міокарда у кисні за рахунок негативноїхронотропної та інотропної дії. Таким чином, бісопролол усуває або зменшує симптоми ішемії.

Фармакокінетика. Бісопролол, ліпофільна сполука, майже повністю (до 90%) всмоктується з шлунково-кишкового тракту. Ефект першого проходження через печінку виражений незначною мірою, що сприяє високій біодоступності – близько 90 %. Період напів виведення із плазми становить 10-12 годин, це забезпечує терапевтичний ефект протягом 24 годин після одноразового прийому денної дози. Понад 95 % діючої речовини виводиться нирками, половина з неї – у незміненому вигляді. В організмі людини активні метаболіти не утворюються.

Показання для застосування.

Артеріальна гіпертензія.

Ішемічна хвороба серця (стабільна стенокардія).

Спосіб застосування та дози.

Таблетки Бісопролол-ратіофарм по 5 мг і по 10 мг призначені для перорального застосування. Терапевтична доза – 5-10 мг 1 раз на добу, максимальна доза – 20 мг на добу.

Побічна дія.

З боку серцево-судинної системи:брадикардія в тому числі з таким клінічним симптомом як запаморочення, артеріальнагіпотензія, в тому числі з ортостатичними реакціями, рідко реєструвались уповільненняAV-провідності або посилення наявної AV-блокади, аритмії, поява/посилення проявів серцевої недостатності, погіршання периферичного кровообігу (відчуття холоду в кінцівках), погіршання перебігу хвороби Рейно, посилення наявної переміжної кульгавості;

з боку центральної нервової системи: підвищена втомлюваність, немотивована слабкість, запаморочення, головний біль, рідко - відчуття тривоги, знервованість, порушення сну, депресія, сплутаність свідомості (особливо у хворих похилого віку);

з боку шлунково-кишкового тракту: нудота, блювання, діарея, абдомінальний біль і запор; описані поодинокі випадки гепатотоксичної діїбісопрололу;

з боку дихальної системи: закладеність носа, риніт, задишка, бронхоспазм (особливо у хворих на бронхіальну астму або з обструктивнымизахворюваннями бронхів в анамнезі);

інші: алергічні реакції, висипання на шкірі, псоріатичні висипання, м’язова слабкість, судоми, біль у м’язах і суглобах, зниження статевої функції; дуже рідко – дизурії, порушення смаку, сухість слизових оболонок і біль в очах, що необхідно брати до уваги пацієнтам, які користуються контактними лінзами.

Протипоказання.

Підвищена чутливість до бісопрололу або до будь-якої із допоміжних речовин, що входять до його складу.

Серцева недостатність у фазі декомпенсації, кардіогенний шок, атріовентрикулярна блокада II та III ступеня, синдром слабкості синусовоговузла, синоатріальна блокада II та III ступеня, брадикардія (з частотою менше 50 уд./хв), схильність до бронхоспазму (бронхіальна астма, обструктивні захворювання дихальних шляхів), артеріальна гіпотензія (систолічний тиск менше 90 мм рт. ст.), пізні стадії порушення периферичного кровообігу, одночасний прийом інгібіторів МАО (за виключенням МАО-В).

Діти до 12 років. Досвіду застосування препарату даною категорією пацієнтів немає, тому призначати Бісопролол-ратіофарм дітям не рекомендується.

Лактація. Враховуючи відсутність вірогідної інформації щодо проникненнябісопрололу в жіноче грудне молоко, призначення препарату під час лактації не рекомендовано.

Передозування.

Симптоми: брадикардія, артеріальна гіпотензія, серцева недостатність, аритмії, бронхоспазм, порушення дихання, акроціаноз, судоми.

Лікування: промити шлунок, ввести сорбенти, такі як активоване вугілля. Можна використати проносні засоби, такі як натрію сульфат.

Необхідно здійснювати моніторинг дихання і, за необхідності, перевести хворого на штучне дихання.

Серцево-судинні ускладнення лікуються симптоматично. Брадикардію лікують атропіном або М-метил атропіном. Ефектам бета-блокаторів протидіє введення ізопреналіну, за показаннями можливо призначеняя допаміну.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)