АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методична робота

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Будова і робота фільтрів.
  5. ВИКОРИСТАННЯ ІСТОРИЧНИХ ПОРТРЕТІВ ЯК МЕТОДИЧНА
  6. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  7. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  8. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  9. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»
  10. ДИПЛОМНА РОБОТА
  11. І. Методична робота.
  12. І. Організаційно-методична діяльність

 

Відповідно до Державної цільової соціальної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року, біологічна освіта має сприяти: становленню загальної культури школяра, вихованню особистості, яка усвідомлює власну відповідальність перед суспільством за збереження життя на Землі; формуванню екологічної культури; зміцненню духовного і фізичного здоров’я кожної конкретної людини.

Мета біологічної освіти досягається у процесі вивчення шкільного предмета «Біологія», функцією якого є формування у школярів ключових компетенцій, яких потребує сучасне життя.

На протязі педагогічної практики постійно отримувала педагогічну та методичну документацію вчителя біології та класного керівника. Ознайомилась з методикою написання плану – конспекта уроку, сценарію позакласного заходу та виховного заходу.

У ході педагогічної практики я ознайомилась із такими методичними матеріалами: «Програма, що рекомендована Міністерством освіти і науки України для використання у 2013-2014 навчальному році»;

«Методичними рекомендаціями щодо викладання біології в 2013 – 2014 навчальному році, розробленими Міністерством освіти і науки України».

 

Висновки

Під час проходження педагогічної практики в Рубанівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 Рубанівської сільської ради, я ознайомилась з такими документами як: правила внутрішнього розпорядку школи; книга ведення обліку для дітей шкільного віку та особові справи учнів класу, планування і звітність учителя; плани виховної роботи і плани роботи гуртка для учнів, книга педрад.

Були проведені усі заплановані уроки біології, позакласний захід та виховна година, які передбачалися в індивідуальному плануванні. Уроки були проведені відповідно до теми і на всіх уроках було досягнуто мети.

Отже, провівши кілька уроків, я зрозуміла, що працюючи більше, можна досягнути набагато кращих результатів. В загальному, рівень знань учнів високий. Діти полюбляють уроки біології, з цікавістю відвідують їх, у них дуже добре розвинена уява. Розповідаючи їм щось цікаве, нове, даючи їм цікаві завдання з біології, я збагатила і свої знання, свій словниковий запас. Мені самій було цікаво шукати в журналах, книгах, довідковій літературі щось нове і розповідати дітям те, чого вони ще не знають.

Практика в школі допомогла мені здобути практичні уміння і навички. Я вчилась проводити уроки різних типів, використовуючи інноваційні методи навчання: урок-диспут, виховний захід у формі усного журналу.

При проведенні уроків особливих труднощів не було.

Педагогічна практика поглибила і закріпила мої знання, здобуті в школі з фахових педагогічних дисциплін, виробила вміння проводити навчально-виховну роботу, дала можливість випробувати себе в ролі класного керівника.

Під час проходження педагогічної практики в школі, я зрозуміла, що набуті знання при навчанні я радо можу використовувати в майбутньому. Практика моя пройшла добре і дуже швидко. Школа, в якій я проходила педагогічну практику, відповідала усім вимогам щодо проходження практики. Працівники і учні, з якими я зустрічалася під час проходження практики, показали себе тактовними, толерантними, дисциплінованими.

Підводячи підсумки, я можу сказати, що я задоволена практикою, тому що краще ознайомилась із своєю майбутньою професією викладача, дізналася багато нового, цікавого, збагатила свій педагогічний досвід.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)