АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Концепція проекту

Читайте также:
  1. II. Попередній розгляд законопроекту.
  2. NETSUKUKU — концепція публічних мереж
  3. Вказівки щодо виконання і оформлення курсового проекту.
  4. Геополітичні, геоекономічні та культурно-цивілізаційні засади Євразійського проекту
  5. Графік реалізації проекту (поетапно).
  6. Датологічне проектування
  7. до проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України»
  8. Доба лицарства. Хрестові походи та їхня роль у формуванні лицарської культури. Кодекс лицарської моралі та куртуазних естетичних норм. Нова концепція кохання.
  9. Друга частина дипломного проекту супроводжується розрахунком силової частини імпульсної системи керування ТЕД.
  10. З якою метою проводиться розробка розкладу проекту?
  11. Зміна етичних домінант в концепціях стоїків, епікурейців і скептиків
  12. Змістовна характеристика процесу проектування робіт в організації (сутність; зміст процесів аналізу робіт і проектування робіт).

Акцидентний шрифт «Україна» розроблявся за аналогом кириличного шрифту, що історично склався, а також з орнаментикою, яка домінувала на нашій території протягом багатьох століть і дотепер. Авторський шрифт являється сучасною стилізацією. Створена абетка символізує зв'язок із нашими предками, вона нагадує про славетні історії та давні часи, минулі покоління митців. Але, в той же час, вдало відображає настрої та тенденції сучасності.

Головні кольори ― червоний та чорний. Однією із причин вибору даних кольорів є присутність у більшості українських орнаментів саме цих двох кольорів, що ідеально поєднуються між собою, і являються контрастними по відношенню один до одного.

Червоний колір ― це першопроходець, він відкидає всі перешкоди і забобони. Він підштовхує людину, змушуючи невтомно рухатися, закликає до дії. Червоний прокладає шлях і руйнує підвалини, він змушує миттєво схопитися і бігти. Червоний ― символ крові й вогню, бо це ― гарячий колір. У ньому ― всі сторони життя: з однієї ― повнота життя, свобода та енергія; з іншої ― ворожнеча, помста й агресивність.

З однієї сторони ― це символ любові, а з іншої ― символ страждань.

Червоний колір ― символ Божої любові до людей, до людського роду, бо Син Божий заради спасіння людства пролив свою святу кров, а після нього ― інші мученики за віру Христову.

Чорний ― символ темряви і смерті. Однаково приховує і робить подібними істину та ілюзію, красу і потворність, правду і кривду. Для нього немає між ними відмінностей, бо в темряві ― всі предмети темні. Чорний колір вважається володарем потойбічного світу, тому його сторона світу ― Північ, пора року ― зима; а пора доби, зрозуміло, ніч. Виступає символом глибокого трауру і тяжкого горя. Це пов’язано з не завжди веселими сторінками української історії, часто просто трагічними.

Поєднання червоного та чорного ― це своєрідне символічне злиття воєдино життя і смерті, смутку і радості. Це ті два кольори, які асоціюються з Україною після жовтого і блакитного.

Мотиви орнаментів, що були використанні для оформлення шрифту ― геометричні. В українських вишиванках крім геометричних орнаментів, існували ще рослинні та зооморфні (тваринні), які відображають елементи символіки стародавніх вірувань, культів. Геометричні орнаменти притаманні всім видам народного мистецтва і всій слов'янській міфології. Різноманітні трикутники, ромби, кривульки, лінії, хрести символічно відображали уявлення наших предків про світобудову, тож їхнє значення відповідне.

Шрифт «Україна» може використовуватися для фірмового стилю, для друку в газетах, журналах, в книжковій графіці, сувенірній продукції, для одягу та аксесуарів з державною символікою, в шрифтових плакатах, його можна використати в створенні дизайну сайту, або для особистого користування, скачавши його із інтернету.

Зважаючи на ситуацію, яка склалася в нашій державі, даний шрифт може бути надзвичайно актуальним і популярним. Якщо взяти за порівняння, то можна сказати, що, навіть, декілька років тому ми не спостерігали такої кількості державних кольорів на вулицях міст, такого попиту на патріотичні сувенірну продукцію з українською символікою, зацікавлення і небайдужість до політичній ситуації.

 

ПРИМЕР 2.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)