АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Летучий мышонок

Читайте также:
  1. Extinguishing Agents
  2. Uncle, aunt, daughter, son,
  3. XVII. Find in the text the sentences describing
  4. В ШНСИЦарти, зг
  5. Внутренний смысл
  6. Выращивание из растворов. Метод повышения концентрации летучего компонента раствора.
  7. Глава 8. В подземельях
  8. Глава двадцатая
  9. ГЛАВА ТРИДЦАТЬ ТРЕТЬЯ
  10. Государственные испытания средств измерений
  11. Загадочный корабль
  12. Игра Блеф клуб «Странные страны» (ко Дню толерантности)
Солнце светит В узкие щели, Летучий мышонок Проснулся в пещере. Глаза приоткрыл И хнычет: "Бабусь! Включи темноту - Я света боюсь!"  

 

Елвін Брукс Уайт перш ніж пішов у коледж. Закінчив Корнельський університет із ступінню бакалавра мистецтв у 1921 році. Він здобув псевдонім „Енді” у Корнелі, де традиція вимагає щоб будь-який студент на прізвище Уайт називався так, на честь співзасновника Ендрю Діксона Уайта Навчаючись у Корнелі, він працював в якості редактора газети „Корнел Дейлі Сан” із своїм одногрупником Елісон Данціг, який пізніше став спортивним коментатором для Нью Йорк Таймс. Працював та був дописувачем до багатьох американських журналів. Наприкінці 1930-х Уайт звернувся до написання дитячих творів заради своєї небоги, Дженіс Гарт Уайт. Його перша дитяча книжка, „Крихітка Стюарт „ була видана у 1945 році, а у 1952 з’явилася „Павутиння Шарлоти”. Обидві книжки були високо оцінені і у 1970 здобули Медаль Лаури Інгалз Вайлдер, яка є головною нагородою в галузі дитячої літератури. В тому ж році він видав третій роман для дітей „Лебідь Трубач”. У 1973 році ця книга отримала нагороду Секвойя з Оклахоми та нагороду Уільяма Аллана Уайта з Канзасу, обидві нагороди присуджуються студентами шляхом голосування „улюблена книга року”.

У 1978 році він отримав Пулітцерівську премію за свою роботу в цілому.

Він одружився у 1929 році з Кетрін Сержем Енджел, яка була видавцем Нью Йоркера. Їхній син Джоел Уайт, суднобудівник та архітектор військово-морського флоту, власник судноверфі у Брук ліні.

Уайт помер у жовтні 1985 року після довгих років у боротьбі з хворобою Альцгеймера.

Щодо робіт письменника варто зауважити, що його роботи суперечливі, вдумливі та інформативні. Він вважався майстром англійської мови, відзначався зрозумілою, добре побудованою та чарівною прозою.

„Павутиння Шарлоти” – книга для дітей, розповідає історію про павучиху на ім’я Шарлотта, яка жила у хліві та її дружбу з поросям Уілборном.

Ця книжка починається коли свиня Джона Арабела народжує поросят і містер Арабел з’ясовує, що одне з них малоросле і хоче вбити його. Однак, його дев’ятирічна дочка Ферн благає його залишити його живим. Таким чином батько віддає його Ферн як домашню тваринку і вона називає малючка Уілбором. Він гіперактивний і весь час зайнятий дослідженням чогось нового. Він живе декілька тижнів у Ферн, а потім його продають її дядечку Гомеру Цукерману. І хоча Ферн відвідує його так часто, як тільки може, Уілбор почувається все більш одиноким з кожним днем. Випадково, теплий та заспокійливий голос говорить йому, що хоче бути його другом. Наступного дня він прокидається і зустрічає свою нову подругу: Шарлотту, сіру павучиху. Уілбур скоро стає членом тваринної спільноти, які живуть у хліві Цукермана.

Коли стара вівця розказує Уілбору, що його збираються з’їсти на Різдво, він звертається до Шарлотти по допомогу. У Шарлотти виникає ідея написати на своєму павутинні слова, про винятковість Уілбора. Вона пояснює це тим, що коли він стане знаменитістю, його не вб’ють. Завдяки зусиллям Шарлотти Уілбор не тільки залишається жити, але їде на ярмарок з Шарлоттою та виграє приз.

Через короткий вік павуків, Шарлотта помирає на ярмарку. Уілбор віддячує їй тим, що доставляє додому мішечок з яйцями павучихи, які вона відклала на ярмарку перед смертю. Коли вони вилупилися на фермі Цукермана і більшість дітей Шарлотти покинули ферму щоб влаштувати своє життя деінде, троє залишилися друзями Уілбора.

Мудра сіра павучиха своїми вчинками вчить дітей справжньої дружби

Уроки дружби, відданості та правди поєднуються у цій казці та показують читачам, що друзі можуть бути будь-якого вигляду, форми та розміру.

 

Ван Оллсбург Кріс (1949)”Полярний експрес”

Популярний американський письменник за освітою скульптор. Свою першу книжку „Сад Обдула Гасазі” опублікував у 1979 році, а наступного року отримав престижну премію Кадделькота. В цілому написав 15 книжок для дітей та сам проілюстрував їх. Багато з них були удостоєні національних літературних премій США.

Найвідомішими його творами стали три, які стали основою до фільмів: „Джуманджи”(1981), „Полярний експрес”(1985), „Затура” (2002).

Кріс зі своєю дружиною та дітьми мешкає у місті Провіденс. Він досі займається скульптурою та регулярно влаштовує виставки.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)