АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗМІСТУ ОСНОВНИХ РОЗДІЛІВ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  5. III. Хід роботи
  6. III. Хід роботи
  7. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  8. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  9. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  10. Аналіз ефективності використання основних фондів
  11. Аналіз ефективності використання основних фондів на підприємстві
  12. Аналіз забезпеченості, інтенсивності і ефективності використання основних засобів підприємства

 

Дипломна робота повинна мати обсяг 4,5-5,5 умовних друкованих аркушів, або 70-100 сторінок загального тексту (магістерська не менш 100, спеціаліста – не менш 70). Додатки до загального обсягу роботи не включаються.

План дипломної роботи передбачає: вступну частину; три розділи (як правило), кожен з яких має не менше як два параграфи, висновки та рекомендації, список використаних джерел та додатки.

У рефераті вказується короткий зміст роботи (основні відомості про роботу, методах та результатах її виконання). Реферат починається із зазначення обсягу роботи, кількості ілюстрацій, таблиць, графіків і використаних літературних джерел. Реферат повинен включати актуальність теми, об‘єкт, предмет, мету дослідження, завдання роботи, наукову новизну дослідження, практичну значимість, результати досліджень а також ключові слова (5-10 слів та словосполучень написаних в строку великими літерами в називному відмінку), які виражають основні поняття теми дипломної роботи. Обсяг реферату не повинен перевищувати однієї сторінки (додаток В).

Перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів складають за необхідністю. Якщо в тексті дипломної роботи вжито специфічну термінологію, а також використано маловідомі скорочення, нові символи, позначення, тощо, їх перелік може бути поданий в дипломній роботі у вигляді окремого списку, який розміщують перед вступом.

Перелік слід друкувати двома колонками, в яких зліва за абеткою наводять, наприклад, скорочення, справа – їх детальне розшифрування.

Якщо в дипломній роботі використовують спеціальні терміни, скорочення, символи, позначення тощо, які повторюються менше трьох разів, перелік не складають, а їх розшифрування наводять у тексті при першому згадуванні (додаток Е).

Зміст дипломної роботи визначає її тема. Відповідно до передбачуваної теми студент самостійно або за рекомендацією керівника добирає літературні джерела (книги, брошури, статті, Інтернет-ресурси та ін.) і відповідні нормативні документи, складає проект плану, який обговорює з керівником.

Головним завданням вступу (вступної частини) є обґрунтування актуальності й практичної значущості обраної теми дипломної роботи, особливостей постановки і вирішення конкретних проблем дослідження. Також зазначаються: мета й завдання роботи, об'єкт, предмет, наукові методи дослідження, теоретичне та практичне значення дослідження, апробація його результатів (на яких конференціях зроблена доповідь, які підготовлені публікації з матеріалів дослідження).

Спочатку формулюють мету роботи, а потім завдання, які необхідно вирішити для її досягнення. Не слід формулювати мету як «Дослідження...», «Вивчення...», тому що ці слова вказують на засіб досягнення мети, а не на саму мету.

Наприклад: «Оцінити ефективність дії підібраного комплексу методів фізичної реабілітації на лікування хворих…».

Об'єкт дослідження – це процес або явище, що породжує проблемну ситуацію, обрану для вивчення.

Наприклад: «Фізична реабілітація при інфаркті міокарда».

Предмет дослідження міститься в межах об'єкта.

Наприклад: «Підібраний комплекс заходів фізичної реабілітації хворих на інфаркт міокарда».

Об'єкт і предмет дослідження як категорії наукового процесу співвідносяться між собою як загальне і часткове. В об'єкті виділяється та його частина, яка є предметом дослідження. Саме на нього спрямована основна увага студента, оскільки предмет дослідження визначає тему дипломної роботи, яка визначається на титульному аркуші як її назва.

Завдання дослідження повинні носити творчий, спонукальний характер. Бажано, щоб кожне завдання починалось з дієслів: описати, розглянути, висвітлити, проаналізувати, прослідкувати, охарактеризувати, розкрити, дослідити, вивчити тощо.

До методів дослідження можуть відноситися: метод аналізу та узагальнення літературних джерел, медико-біологічні меди дослідження морфофункціонального стану організму, метод педагогічного експерименту, методи математичної статистики, метод анкетного опитування тощо.

Обсяг вступу не повинен перевищувати 5 сторінок.

Перший розділ містить теоретичне обґрунтування досліджуваних явищ та процесів. Викладається теоретична база необхідна для вирішення визначеної проблеми, дається огляд літературних джерел, нових розробок, опублікованих статистичних даних із посиланням на відповідних учених. На основі вивчення наукової літератури розкриваються думки різних авторів щодо розв'язання проблеми, обґрунтовуються погляди студента стосовно шляхів її вирішення.

У цьому розділі також, якщо потрібно, викладається аналіз чинної нормативної бази, що стосується теми дослідження. Крім цього, аналізуються історичні аспекти виникнення та сучасні тенденції предмету дослідження,подається обґрунтування обрання методів дослідження. Текст ілюструється таблицями та графічними матеріалами (схемами, графіками, діаграмами тощо).

Обсяг першого розділу не повинен перевищувати 25% загального обсягу дипломної роботи.

Другий розділ, має поєднувати набуті теоретичні знання та вміння використовувати обрані методи і певний методичний інструментарій.

В розділі слід представити методи дослідження морфо-функціональних показників стану організму людини і методи фізичної реабілітації або рекреації, які були використані в дослідженні, а не взагалі, які існують. Чітко треба визначити методи реабілітації основної групи і методи контрольної групи, різницю між ними і спільні частини.

Окремим підрозділом представляється організація дослідження.

Усі аналітичні розрахунки, таблиці, графіки, діаграми мають супроводжуватися тлумаченнями та висновками, які дають змогу визначити сутність процесів, які спостерігаються, їх особливості, тенденції, що створює передумови для виявлення невикористаних резервів.

За можливості текст слід ілюструвати реальними документами (що наводяться в додатках).

Обсяг другого розділу – у межах 25-30% від загального обсягу дипломної роботи.

Завданням третього розділу є аналіз отриманих результатів дослідження та їх обговорення. Наводяться табличні дані та графічний матеріал з отриманими результатами дослідження. Після кожної таблиці та рисунку слід давати коментар з обговорення цих даних.

Результати визначення окремих показників мають бути статистично оброблені та представлені в таблицях у вигляді параметрів М±m, t, р (за Ст’юдентом).

Обсяг третього розділу може становити до 35% загального обсягу дипломної роботи.

Завдання спеціального (четвертого) розділу «Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях» (для спеціалістів, магістрів) визначається Методичними вказівками до виконання дипломних робіт з конкретних спеціальностей. Відповідальність за зміст 4 розділу та наявність Методичних вказівок несе відповідальність консультант з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.

Висновки, що наводяться в окремому розділі дипломної роботи, є стислим викладенням підсумків дослідження, в якому коротко наводяться найбільш важливі теоретичні положення, що містять формулювання розв’язаної проблеми, оцінку результатів дослідження з погляду відповідності меті дипломної роботи та визначеним у вступі завданням.

Пункти висновків мають відповідати пунктам завдань дослідження. Обсяг висновків не повинен перевищувати 2 сторінок.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)