АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАУКОВОЇ ДОБРОСОВІСНОСТІ ВИКОНАВЦІВ ДИПЛОМНИХ РОБІТ ТА ВСТАНОВЛЕННЯ ФАКТІВ ПЛАГІАТУ

Читайте также:
  1. C. Забезпечення прохідності дихальних шляхів при підозрі на травну голови і хребта
  2. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  3. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  4. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  5. А.3.3.5. Анестезіологічне забезпечення кесарева розтину.
  6. Автоматизація робіт за допомогою Mathcad.
  7. Аналіз встановлення та порушення макрорівноваги у можелі «Кейнсіанський хрест»
  8. Аналіз наукової літератури
  9. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  10. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  11. Асигнування з бюджету як організаційно-правова форма соціального забезпечення
  12. Аудит нарахування внесків до фондів на заробітну плату

9.1. Антиплагіатна перевірка дипломних робіт студентів є необхідною умовою визнання наукової добросовісності їх виконавців, гарантування якості здобутої вищої освіти, допуску до захисту студентів у Державній екзаменаційній комісії та присвоєння відповідної кваліфікації.

 

9.2. Антиплагіатна перевірка передбачає інструментальне дослідження унікальності тексту дипломної роботи в електронному вигляді та пошук можливих фактів плагіату.

Плагіат – використання у роботі чужого тексту, опублікованого на паперовому носії або в електронному виді, повністю або частково,без посилання на джерело чи з посиланнями, але коли обсяг і характер запозичень ставлять під сумнів самостійність виконаної роботи чи одного з її основних розділів. Плагіат може здійснюватися в двох видах:

- дослівне викладення чужого тексту;

- парафраза – викладення чужого тексту із заміною слів і виразів (у тому числі, шляхом перекладу на іншу мову) без зміни змісту тексту.

Унікальність тексту дипломної роботи визначається за результатами перевірки комп’ютерною системою «Антиплагіат» або іншою подібною системою (одним файлом) тексту другого та наступних розділів дипломної роботи (без додатків та переліку літератури).

 

9.3. За результатами антиплагіатної перевірки, залежно від значення показника унікальності тексту, дипломна робота вважається:

– самостійною з високим рівнем унікальності тексту – 75% та вище;

– самостійною з достатнім рівнем унікальності тексту – 60-74%;

– умовно самостійною з середнім рівнем унікальності тексту – 40-59%;

– несамостійною з низьким рівнем унікальності тексту – менше 40%.

9.4. Студент (слухач) особисто передає текст дипломної роботи у форматі *.doc, *.docx, *.rtf на здійснення антиплагіатної перевірки, не менше ніж за два тижні до захисту роботи в Державній екзаменаційній комісії.

Повторна або з порушенням термінів подачі робіт, антиплагіатна перевірка здійснюється на підставі особистої заяви студента у дводенний термін.

 

9.5. Довідка з результатами антиплагіатної перевірки дипломних робіт групи студентів, що проходять державну атестацію, передається декану факультету за п’ять днів до захисту робіт у Державній екзаменаційній комісії.

Для дипломних робіт, які визначаються як умовно самостійні з середнім рівнем унікальності тексту та несамостійні з низьким рівнем унікальності тексту, додається електронний звіт про антиплагіатну перевірку з гіперпосиланнями на запозичені джерела.

 

9.6. Самостійно виконані дипломні роботи з високим та достатнім рівнем унікальності тексту розглядаються Державною екзаменаційною комісією у встановленому порядку.

Умовно самостійно виконані дипломні роботи з середнім рівнем унікальності тексту розглядаються Державною екзаменаційною комісією разом із переліком запозичень на предмет їх допустимості.

Несамостійно виконані дипломні роботи з низьким рівнем унікальності тексту допускаються до захисту в Державній екзаменаційній комісії за окремою письмовою заявою студента і розглядаються разом із переліком запозичень на предмет їх допустимості.

 

9.7. Висновок Державної екзаменаційної комісії про недопустимий рівень унікальності тексту дипломної роботи є підставою для виставлення незадовільної оцінки.

 

9.8. Студентам (слухачам) рекомендується проводити самостійні дослідження унікальності тексту дипломних робіт на попередніх етапах їх виконання з використанням різних комп’ютерних систем.


Додаток А

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)