АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інвестиції. Мультиплікатор інвестицій

Читайте также:
  1. Автономні інвестиції. Чинники автономних інвестицій: технічний прогрес, рівень забезпеченості основним капіталом, податки на підприємців, ділові очікування. Модель акселератора.
  2. Аналіз інвестиційних рішень підприємства. Дисконтування. Потомчна (приведена) і чиста дисконтована вартість. Оптимізація інвестиційних рішень. Внутрішня окупність інвестицій.
  3. Аналіз моделі мультиплікатора.
  4. Банківська система та грошовий мультиплікатор: елементи розподілу депозитних грошей, сутність та кільк-на визначеність грош. мульт-ра.
  5. Банківська система; депозитний та грошовий мультипликатори: елементи розподілу депозитних грошей, сутність та кількісна визначеність депозитного та грошового мультиплікатора.
  6. Банківська система; депозитний та грошовий мультипликатори: елементи розподілу депозитних грошей, сутність та кількісна визначеність депозитного та грошового мультиплікатора.
  7. Визначення рівноважного обсягу національного виробництва у кейнсіанських моделях мультиплікатора. Зміна рівноваги та мультиплікативний ефект. Рецесійний та інфляційний розрив.
  8. Вплив зовнішньої торгівлі на ВВП: графічна інтерпретація, гранична схильність до імпорту, мультиплікатор видатків у відкритій економіці.
  9. Вплив зовнішньої торгівлі на ВВП: функція споживання у відкритій змішаній економіці; складний мультиплікатор витрат; фактори впливу на чистий експорт та зв'язок з валютним курсом.
  10. Грошовий мультиплікатор та його роль в пропозиції грошей
  11. Грошовий мультиплікатор та пропозиція грошей.
  12. Депозитний та грошовий мультиплікатори.

Під інвестиціями розуміють майнові та інтелектуальні цінності, вкладені в різні види діяльності з метою одержання доходу. Валові інвестиції – всі інвестиційні витрати з урахуванням амортизації. Чисті і. – вкладення, з метою збільшення основного капіталу через будівництво будівель(гага), різних споруд ті встановлення нового обладнання. Фактори зростання очікуваної прибутковості та попиту на інвестиції належать зниження витрат на придбання, експлуатацію та обслуговування устаткування, зниження податків на підприємницьку діяльність, створення нової техніки та технології. Фактори зниження очікуваної прибутковості та попиту на інвестиції належать збільшення витрат на придбання, експлуатацію та обслуговування устаткування, підвищення податків на підприємницьку діяльність, гальмування технічного прогрессу. Вивченя взаемозвязку зайнятості та інвестицій привело економістів до консепції мультиплікатора. Мультиплікатор – це числовий коефіціент, що виражае співвідношення між приростом доходу і збільшенням, яке породжуе цей приріст, обсягу інвестицій. Мультиплікатор = зміна в реальномі ЧНП/зміна в інвестиціях. Мультиплікатор зворотно пропорційний граничній схильності до заощаджень М=1/MPS. Парадокс заощадливості полягае в тому, що зростання заощаджень суспільства веде до багаторазового зниження рівноважного ЧНП, яке є небажанним для самого суспільства. Те, що добре для кожного члена суспільства окремо, не обов’язково настільки ж добре для самого суспільства; за певних умов індивідуальна розсудливість може обернутися соціальним безглуздям.

Методи визначення рівноважного обсягу виробництва у кейнсіанської моделі.

Метод зіставлення сукупних витрат та обсягу виробництва фактично зводиться до доказу рівності С+Іп=ЧНП. Рівноважний рівень виробництва – це такий рівень виробництва що забезпечує сукупні витрати, достатні для закупівлі загального обсягу продукціі, тобто при рівноважному ЧНП загальна кількість виробленних товарів=загальній кількості закупленних товарів. Метод «вилучень та ін’єкцій» є методом визначення рівноважного обсягу виробництва в кейнсіанській моделі. Суть методу полягає в тому, що частина доходу отриманого від виробництва данного обсягу продукції, домогосподарства можуть сберігати, тобто заощадження являють собою вилучення з потоку «витрати – доходи». У звязку з цим споживання може недосягти рівня випущеного ЧНП і рівновага порушиться. Компенсацією втрати споживання можуть бути інвестиції.

Парадигма рівноваги економістів-класиків включала в себе віру в те, що конкурентні сили спроможні рухати економіку в бік стійкого стану повної зайнятості без допомоги держави. Згідно з Кейнсом, рівновага для економіки в цілому припускала рівновагу в умовах безробіття при «регулюючій» ролі держави.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)