АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Дефіцит державного бюджету та шляхи його подолання

Читайте также:
  1. D. Дефіцит кількості мобільних госпіталів, що могло б наблизити медичну допомогу до місця пригоди.
  2. Асигнування з бюджету як організаційно-правова форма соціального забезпечення
  3. Б) Принципи радянської державної служби базуються на розроблених В. І. Леніним основних принципах державного апарату.
  4. Бюджет, бюджетний дефіцит та способи його фінансування
  5. Бюджетний дефіцит та джерела його фінансування.
  6. Бюджетний дефіцит, його причини, види та джерела покриття.
  7. Велика Британія: політика державного регулювання
  8. Видатки бюджету, їх сутність, склад і класифікація
  9. Види бюджетно-податкової політики. Вплив податків на доходи бюджету.
  10. Визначте основні шляхи надання допомоги учням з особливостями психофізичного розвитку в адаптації серед здорових людей.
  11. Відносна оцінка та способи фінансування бюджетного дефіциту
  12. Відповідальність у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування

Державний бюджет — це річний план державних витрат і джерел їхнього фінансового забезпечення. Бюджетна система
(Державний бюджет) містить бюджет центрального уряду, а також бюджети всіх рівнів місцевої влади. Відповідно бюджети бувають центральними, обласними, місцевими.

Дефіцит державного бюджету — сума, що віддзеркалює перевищення витрат бюджету над його доходами. Причини виникнення дефіциту: — спад виробництва; — зниження ефективності функціонування окремих галузей; — несвоєчасне проведення структурних змін в економіці або її технічного переоснащення; — великі воєнні витрати; — інші фактори, що впливають на соціально-економічне становище країни. Проблеми балансування державного бюджету в Україні.

В основному до проблеми балансування державного бюджету в Українівідносяться проблеми бюджетних витрат, рішення яких пов'язано, ззміною ролі держави в процесі переходу до ринкової економіки. Бюджети і бюджетне регулювання, притаманні економіці як ринкового, так і неринкового типу. В умовах командно-адміністративної системи держава бере на себебезліч функцій з управління народним господарством, регулюваннягосподарських зв'язків, підтримки галузей народного господарства,регулювання господарських зв'язків, підтримання пропорційного розвиткурізних галузей народного господарства, регулювання господарських зв'язків, підтримки розвиткугалузей і виробництв, забезпечення підвищення матеріального і культурногорівня життя населення країни. При цьому відбувається формування івиконання фінансових планів підприємств. У бюджеті фінансуються надаються безкоштовно послуги в системіосвіти та охорони здоров'я, дотуються товари і послуги першоїнеобхідності (житло, продовольство, електроенергія, транспорт),надаються пільги. У ринкових же умовах держава намагається, перш за все, усунути збої у функціонуванні ринкового механізму, а також необхідність вирішеннязавдань перерозподілу доходу. Україна зараз на етапі переходу від командно-адміністративної до ринковоїекономіки. Після всього відбувається скорочення функцій держави. Згодом таких перетворень має стати скорочення бюджетнихвидатків на фінансування народного господарства. У програму конкретних заходів щодо скорочення бюджетного дефіциту необхідно включити заходи, які стимулювали б притоку коштів до бюджету країни і сприяли б скороченню державних витрат. До них відносяться: 1. Зміна напрямів інвестування бюджетних коштів в галузях економіки з метою значного підвищення фінансової віддачі від кожної гривни. 2. Більш широке використання фінансових пільг і санкцій, які стимулюють зростання суспільного виробництва. 3. Різке скорочення сфери державної економіки і державного фінансування. 4. Скорочення військових витрат. 5. Збереження фінансування тільки самих важливих соціальних програм, неприйняття нових. 6. Не надання кредитів державним структурам. 7. Створення умов для залучення іноземних інвестицій.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)