АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методика перевірки документування, нормування та нарахування заробітної плати

Читайте также:
  1. Абсолютная тупость сердца: понятие, методика определения. Границы абсолютной тупости сердца в норме. Изменения границ абсолютной тупости сердца в патологии.
  2. Активная подвижность нижнего легочного края , методика проведения, нормативы. Диагностическое значение изменений активной подвижности нижнего легочного края.
  3. Аналіз праці та її оплати.
  4. Аудит нарахування внесків до фондів на заробітну плату
  5. Больной 29 лет был доставлен в клинику с разрывом симфиза с диастазом между лонными костями 4 см. Какая методика лечения показана больному?
  6. В 3. Налогообложение предприятий: функции, принципы. Виды налогов и отчислений, методика их расчета.
  7. В 3. Порядок ценообразования. Методика расчета отпускной цены продукции.
  8. В чому полягає мета перевірки гіпотези про закон розподілу ряду?
  9. Види і облік утримань із заробітної плати
  10. Виконання однократної перевірки доступності вузла (Ping), до якого має бути відправлено сигнал оповіщення
  11. Водные прогнозы : состав и методика расчетов.
  12. Вопрос 25. Методика работы по обучению восприятию речи дошкольников с нарушенным слухом.

Для забезпечення якості ревізії розрахунків з оплати праці ревізору слід детально ознайомитися з Кодексом Законів про працю, ЗУ «Про оплату праці» та іншими нормативними документами.

Для перевірки правильності нарахування і виплати заробітної плати ревізору необхідно ознайомитися з встановленими нормами різних видів доплат, дотримання розміру мінімальної оплати праці. Мінімальна заробітна плата є соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для всіх форм власності і фізичних осіб.

Ревізор перевіряє формування тарифної сітки робітників на основі тарифної ставки 1-го розряду, присвоєння кваліфікаційних розрядів ролбітникам, систему табелювання при погодинній оплаті праці та відрядній.

Окремо перевіряється прийняття на роботу та нарахування заробітку сумісникам, адже відомо, що їх заробітна плата нараховується за фактично виконану роботу при належно правильному оформленні всіх документів.

Перевіряється нарахування заробітної плати за роботу в понадурочний час (у подвійному розмірі годинної ставки), святкові та вихідні дні (у подвійному розмірі або наданням відгулу), за роботу в нічний час (з надання доплати у розмірі встановленому колдоговором, %), підліткам та особам, які є працівниками віком до 18 років, працюючими інвалідами, учасниками бойових дій тощо.

Правильність розрахунків з оплати праці перевіряється на підставі первинних документів – нарядів на відрядну роботу, облікових листів, табелів обліку робочого часу, Розрахунків з оплати праці робітникам тваринництва, дорожніх листів та ін.. документів.

Під час ревізії перевіряють порядок нарахування відпусток. З дотриманням ЗУ «Про відпустки) та плати за період втрати тимчасової працездатності.

Преша відпустка надається через 6 міяців роботи на даному підприємстві 1 раз на рік. Мінімальна кількість днів відпустки складає 24 кал.дні. але згідно ЗУ «Про відпустки» визначено перелік працівників, яким надається інший термін відпустки – з урахування додаткової оплачуваної та неоплачуваної відпустки.

Підставою для перевірки нарахування сум лікарняних та сплати внесків до фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є наявні Листи за період втрати працездатності. Ці документи видаються лікарняною установою і зберігаються у відділі кадрів підприємства.

Для перевірки документування, нормування та нарахування оплати працівникам ревізору слід завжди керуватися законодавчими актами, положеннями та інструкціями з оплати праці.

Цю превірку можна зобразити за такою схемою:

 

Контроль наказу про прийняття, звільнення, відпустку, переведення на інше місце роботи. Табель обліку робочого часу, контроль за розцінками, окладами, розпорядженнями про утримання з оплати праці.

/

/

Особові рахунки

/

/

Розрахунково платіжна відомість

/

/

Журнал – ордер

/

/

Головна книга

/

/

Баланс

/

/

Звітність

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)