АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Самостійна робота:

Читайте также:
  1. VIIІ. Самостійна робота.
  2. Контактне заняття 1. Інформаційне право: галузь права, наука і самостійна
  3. КОНТРОЛЬНА САМОСТІЙНА РОБОТА
  4. Самостійна практична діяльність учнів
  5. Самостійна робота
  6. Самостійна робота
  7. Самостійна робота
  8. САМОСТІЙНА РОБОТА
  9. Самостійна робота
  10. Самостійна робота студента (СРС)
  11. САМОСТІЙНА РОБОТА СТУДЕНТІВ
  12. Самостійна робота студентів .

 

1. ЗУ «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні» від 23.04.1993 № 3125-ХІІ.

2. ЗУ «Про аудиторську діяльність» від 16.07.1999 № 966-ХІУ.

3. ЗУ «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні» від 26.01.1993 № 2939-ХІІ.

4. Указ Президента України «Про заходи щодо підвищення ефективності контрольно-ревізійної роботи» від 27.08.2000 № 1031/2000.

5. Указ Президента України «Положення про Головне контрольно – ревізійне управління України» від 28.11.2000 № 1265/2000.

 

 

Тема 2. Організація і планування контрольно - ревізійної роботи

 

2.1. Поняття контрольно - ревізійної роботи та її завдання.

2.2. Функції ревізійного апарату ДКРС. Права, обов’язки і відповідальність ревізорів.

2.3. Класифікація ревізій фінансово-господарської діяльності.

2.4. Планування контрольно-ревізійної роботи.

2.5. Організація й порядок проведення комплексної ревізії.

2.6. Оформлення результатів ревізії.

 

 

Література: Інструкція про порядок проведення ревізій і перевірок Державною контрольно-ревізійною службою в Україні, затв. наказом ГоловКРУ України від 03.10.1997 № 121.

Романів Є.М. Контроль і ревізія. Львів «Інтелект-Захід», 2002 ст.27-39.

Я.М. Яковенко. Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни «Контроль і ревізія», Ірпінь видавничий центр ВП НУБІП України «ІЕК», ст.15-24.

Усач Б.Ф. Контроль і ревізія. Київ. «Знання-Прес», 2002. ст.31-43.

Бутинець Ф.Ф. Контроль і ревізія.ПП Рута. Житомир.2002. ст.209-213, ст.221-260.

 

Інтернет – ресурси: www.zakon.rada.gov.ua

Наукова бібліотека http://pulib.if.ua/

 

Ключові поняття: Ревізія, перевірка, форми, фунції ДКРС, права, обов’язки, відповідальність, планування КРР, комплексна ревізія, направлення, акт, довідка, реалізація ревізії.

 

Поняття контрольно - ревізійної роботи

 

Під контрольно - ревізійною роботою розуміють сукупність трудових процесів, пов’язаних з виконанням контрольно - ревізійних процедур. До таких процедур відносять організацію перевірки наявності та стану матеріальних цінностей, фінансових ресурсів, розрахункових операцій тощо. Контрольно-ревізійна робота проводиться у формі ревізій і перевірок. Ревізія – це метод документального контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємства, дотриманням законодавства, спосіб документального розкриття недостач, розтрат, привласнень та крадіжок коштів. Матеріальних цінностей, попередження зловживань. За наслідками ревізії складається Акт.

Перевірка - це обстеження окремих ділянок фінансово-господарської діяльності підприємства або підрозділів. На відміну від ревізії перевірки оформляються довідкою.

За характером виконання ревізії можуть бути бригадні, індивідуальні або комбіновані форми проведення. Ревізія або перевірка здійснюється на підставі розпорядчого документа, підписаного начальником КРС, начальником управління, їх заступниками.

Згідно ЗУ «Про Державну контрольно- ревізійну службу в Україні» ревізія підприємств і організацій може проводитись не частіше, ніж один раз на рік. За дорученням правоохоронних органів ревізія може проводитись в будь-який час.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)