АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні функції операційних систем

Читайте также:
  1. B. Взаимодействие с бензодиазепиновыми рецепторами, вызывающее активацию ГАМК – ергической системы
  2. C. Обладать незначительной системной биодоступностью
  3. CRM системы и их возможности
  4. D) по 20 бальной системе
  5. I ступень – объектив- центрическая система из 4-10 линз для непосредственного рассмотрения объекта и формирования промежуточного изображения, расположенного перед окуляром.
  6. II. Освоение техники микроскопии с иммерсионной системой.
  7. II. Світовий освітній простір і система освіти в Україні.
  8. III. Физиология специфических сенсорных систем
  9. IV. Настільні видавничі системи.
  10. IV. Поземельные книги и другие системы оглашений (вотчинная и крепостная системы)
  11. V. УЗАГАЛЬНЕННЯ Й СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ЗНАНЬ
  12. VI. Система органов дыхания

По сучасних виставах ОС повинна уміти робити наступне.

  • Забезпечувати завантаження призначених для користувача програм в оперативну пам'ять і їх виконання (цей пункт не відноситься до ОС, призначеним для прошивки в ПЗП).
  • Забезпечувати управління пам'яттю. У простому випадку це вказівка єдиній завантаженій програмі адреси, на якій кінчається пам'ять, доступна для використання, і починається пам'ять, зайнята системою. У многопроцессных системах це складне завдання управління системними ресурсами.
  • Забезпечувати роботу з пристроями довготривалої пам'яті, такими як магнітні диски, стрічки, оптичні диски, флэш-память і так далі Як правило, ОС управляє вільним простором на цих носіях і структурує призначені для користувача дані у вигляді файлових систем.
  • Надавати більш менш стандартизованный доступ до різних периферійних пристроїв, таким як термінали, модеми, що друкують пристрої або двигуни, що повертають рульові площини винищувача.
  • Надавати деякий призначений для користувача інтерфейс. Слово деякий тут сказано не випадково — частина систем обмежується командним рядком, тоді як інші на 90% складаються з інтерфейсної підсистеми. Вбудовувані системи часто не мають жодного призначеного для користувача інтерфейсу.

Існують ОС, функції яких цим і вичерпуються. Одна з добре відомих систем такого типа — дискова операційна система MS DOS.
Розвиненіші ОС надають також наступні можливості:

  • паралельного (або псевдопаралельне, якщо машина має лише один процесор) виконання декількох завдань;
  • організацію взаємодії завдань один з одним;
  • організацію міжмашинної взаємодії і розділення ресурсів;
  • захист системних ресурсів, даних і програм користувача, процесів, що виконуються, і самій себе від помилкових і шкідливих дій користувачів і їх програм;
  • аутентифікацію (перевірку того, що користувач є тим, за кого він себе видає), авторизацію (перевірка, що той, за кого себе видає користувач, має право виконувати ту або іншу операцію) і інші засоби забезпечення безпеки.

 

 

Програмування

 

Програмування - це мистецтво створювати програмні продукти, які написані на мові програмування. Мова програмування - це формальна знакова система, яка призначена для написання програм, зрозумілою для виконавця (в нашому розгляді - це комп'ютер). Цей сайт призначений для початківців програмістів, для чайників, для новачків, для дітей, а також для професіоналів.

 

Мова програмування (англ. Programming language) - система позначень для опису алгоритмів і структур даних, певна штучна формальна система, засобами якої можна висловлювати алгоритми. Мова програмування визначає набір лексичних, синтаксичних та семантичних правил, які задають зовнішній вигляд програми і дії, які виконує виконавець (комп'ютер) під її управлінням.

 

З часу створення перших програмованих машин було створено більше двох з половиною тисяч мов програмування. Щороку їхня кількість поповнюється новими. Деякими мовами вміє користуватися лише невелике число їх власних розробників, інші стають відомі мільйонам людей. Професійні програмісти зазвичай застосовують у своїй роботі кілька мов програмування.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)